Bugün 'Dünya sigarayı boykot günü'.
Gönderim zamanı 17.02.2009 - 16:17
millet dertli dertlii
♥
Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.
♥
Gönderim zamanı 17.02.2009 - 16:27
Kül tablası yalamak dışında, hani yani nikotinli hatun dili tatlısı yediğimiz zamanlar haricinde, ben sevemedim bu mereti yahu ...
Kadınlar bir yana da erkek adam neden sigara içer, biri çıkıp da bana açıklasın bunu. Diğer madde bağımlılıklarından pek bir farkı yok sigara içmenin.
Nikotin krizinin el titretmesi , asabileştirmesi v.s'si diğerlerine nazaran daha az şiddetli öyle mi? ne farkeder?? sonuçta aynı acziyet ...
Dahası, sigarayı içine çekerkenki pozlar, tripler ... eroin enjekte edenin suratıdaki rahatlamış, yılışık ifadeden ne kadar farklı allasen ...
Hiç kimse de kusura bakmasın, uyuşturucu bağımlısından geri kalır yanı yok sigara içenin...
O yüzden sigarayı bırakmak her baba yiğidin işi değil...
Peki alkol için ne düşünüyorsun ?
Gönderim zamanı 17.02.2009 - 22:59
Sigara içmeyi seksi bulmak , erkekçe bulmak filan bunlar hele çocukça duygular. Bazı hatunlar da o gazı iyi verir, bak hanım evladı değilsin, aferin gibilerinden. Asıl delikanlılık ortamında bulunduğun halde içmemek ya da içtiği halde bırakabilmek. Tekrar söylüyorum, her baba yiğidin harcı değil bunları bırakmak. Nikotin, alkol ve uyuşturucu bağımlılıkları arasındaki çizgi o kadar da kalın değil hem. Bir kere tüketilebilir olduktan sonra, çeşitli duygusal çöküntülerin, toylukların yaşandığı bir dönemde, olayın bağımlılığa dönüşmesi o kadar kolay ki...
Ben sadece ortaokuldayken çok özendim, rüyalarıma girerdi sigara. Ayrıca sigara feşitisti sayılacak düzeyde seksi bulurdum sigara içen kadını (ki üfleyişi, tutuşu v.s. ayrı ayrı feşitizm içerir). Ama artık belirli yaşa gelmiş erkek adam neye özenecek ki?
En yakın arkadaşlarım içinde esrarkeş olan da, alkol ve uyuşturucudan tedavi gören de oldu. Yanımda maymuna dönen, türlü şekillere bürünen çok oldu kısaca. İnsan arkadaşlarına bunu der mi? Zevkler üzerine kurulan arkadaşlıklar, saman alevi gibi gelip geçici. Dağılıp gidiyor zamanla.
Hadi bu şempanzeliklerin bir kısmı arada sıra içip, nadiren fazla kaçıranlar başına geliyor diyelim. Bir de adam gibi içmesini bilenler var değil mi? Hani düzenli tükettiği halde kaya gibi olanlar! Onlar da finişi en güzel yapanlar, hastenede son bulanlar işte.
Arada sırada içen, hüzünlüyken ağzına koymayıp neşelenmek içinin paşa gönlü bilir. Zaten konuyu ne dine ne de doğrudan sağlığa bağlamış değilim, insana, kendi kendini yargılaması yeter, yetmeli. Bana sorsan, ben bir kere bile kendi irademle o maymunlukları yapmak, o acze düşmek istemem. Kendi iradem dışında hayat zaten herkesi yeterince sınıyor...
Bir de şu dertten içme şehir efsanesi var ama bu mesaj haddinden fazla uzun oldu, hem resim de yok. Okunur mu ki
Gönderim zamanı 17.02.2009 - 23:10
Cümle düşük olmuş, yerlerde sürünüyor, biraz toparlayalım. Sözde gönül koyup, bak sen içersen ben de içerim gibilerinden safça bir deneme yapmıştım...En son içtiğimde ve ya sigaraya çevremde tahammül ettiğimde; o meretten bıraktırma gayretindeydim...
Gönderim zamanı 17.02.2009 - 23:11
Ne anlamsız bi kelime dizisi olmuş
Gönderim zamanı 17.02.2009 - 23:22
bırakmaya gayret edenler için umarım güzel neticelere vesile olur...
Gönderim zamanı 18.02.2009 - 00:08
18'lik çıtır haticeler yollayasın saa. Bak hatta hemen iki tane sardırıp çırakla yollatıyorum, bi paket de kısa winston?
Gönderim zamanı 18.02.2009 - 00:12
demiştim dimi bırakmaya çalışanlar için güzel sonuçlara sebeb olsun benden uzak allah a yakın olsun. ahhh çakmağımda burdaymış kahretsin
Gönderim zamanı 18.02.2009 - 00:24
hem sen de Jesus'a yakın ol, ne çıkar ki
Gönderim zamanı 18.02.2009 - 00:32
o değilde hakikaten güzel bi organizasyon olmuş umarım olumlu netice verir bırakmaya çalışanlar üzerinde
Gönderim zamanı 18.02.2009 - 00:47
biz sigara dumanı ölçümleri yapıyorduk...
Senin bu neticeye dönük dileklerin tabloda da görüldüğü üzere hemen etkisini gösteriyor ama yeterli değil,
aramıza katılıp dünyayı kurtarmalısın ...
kostümün bile hazır
Gönderim zamanı 18.02.2009 - 00:54
Gönderim zamanı 18.02.2009 - 01:10
Neyse, an itibariyle boykot günü de bitti; görevini yapmış sorumlu bir vatandaş olarak deliksiz bir uyku çekebilirim...
Bu arada yanlış anlaşılmasın erkek adama yakışmıyor sigara, ne o karı gibi afedersin...
yani siz meleklere en ufak sözüm yok, sigara da için, ne bulursanız .... canlarım ....