Bosna Hersek'in Estonya galibiyetiyle Dünya Kupası umutlarını tamamen yitiren A Milli Takım'ın teknik direktörü Fatih Terim görevi bırakacağını ve Ermenistan maçında son kez takımın başında yer alacağını açıkladı.
NTV Spor'un verdiği son dakika bilgisine göre Belçika maçının ardından yaptığı açıklamada teknik direktör Fatih Terim görevi bırakacağını açıkladı.
NTV Spor yayınına son dakika bağlantısı yapan muhabir Loran Vayloyan Terim'in basın toplantısında "Çarşamba akşamı Bursalı futbolseverlerle birlikte tüm Türk futbolseverlere veda edeceğim. Bursa'daki Ermenistan maçı benim için bir veda maçı olacak. Mahmut Özgener ve federasyondan yetkililer görevimi bırakmamam için bana telkinde bulundular ancak benim kararım kesindir. Başarısız olduk ve bunun tek sorumlusu vardır o da benim. Hiçbir zaman başkalarını suçlamadım, hele futbolcularımı asla. Takımı yüzüstü bırakmamak için çarşamba günü oynanacak olan Ermenistan maçının ardından görevi bırakıyorum. Görevimi bıraktıktan sonra Türk futbolunu çok yakından ilgilendiren çok net ve çok çarpıcı bilgiler vereceğim bir basın toplantısı düzenleyeceğim. Ama bu basın toplantısını, maçlar bitip olaylar durulduktan sonra, gelecek haftasonuna doğru yapacağım" dediği bilgisini verdi.
Loran Vayloyan ayrıca istifa eden Fatih Terim'in moralini bozan 2 olay hakkında da bilgi verdi. Vayloyan, Kale arkasında maçı seyreden gurbetçitaraftarlarımızdan bir süre "İstifa" seslerinin yükselmesi ve tribünde Belçika maçında forma giymeyen oyuncularımızın da bulunduğu noktada Terim'e küfür içeren sözlü saldırıların yapıldığını ve başta Arda Turan olmak üzere o noktada bulunanların bu olayın önüne geçmeye çalıştığını belirtti.
Loran Vayloyan daha sonra Terim'in "Ben istifa seslerine alışık değilim, 'imparator' sloganlarına alışığım. İstifaya davet benim kabullenebileceğim bir tepki değildir" dediğini açıkladı.
-BASIN TOPLANTISI-
Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, 2-0'lık Belçika yenilgisi sonrası yaptığı açıklamada, ''Bursa'daki Ermenistan karşılaşması veda maçım olacak'' dedi.
Fatih Terim, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, Türk Milli Takımı'nın sorumlusu olarak, hiçbir zaman bir başkasını, özellikle oyuncularını asla suçlamadığını belirterek, ''Bir grup (Terim istifa), bir grup (İmparator) diyor. Oyuncularımızın üzerinde ay-yıldızlı forma varken küfür etmek kimsenin hakkı değildir. Birçok şeyi hep beraber yaşamışız ve başarmışız. Federasyon başkanı Mahmut Özgener ve yöneticilerimizi dinledim. Bir hesap verme halimiz yok, ancak bir izahat yapacağız. Bursa'daki süreci bir veda maçı olarak görüyorum'' diye konuştu.
-BOSNA-HERSEK'İN ETKİSİ-
Fatih Terim, ''Türk Milli Takımı'nın bugün böyle bir oyun ortaya koymasının izahı, sadece psikolojik olabilir'' dedi.
Terim, Estonya-Bosna Hersek maçının ilk yarısını otelde seyrettiklerini ve skorun 1-0 olduğunu, soyunma odasına geldiklerinde durumun 2-0'a geldiğini vurgulayarak, ''Bizim bu durumumuzun aksine, yeni hocasıyla birlikte hazır bir Belçika vardı. Dick Advocaat ve takımını tebrik ediyorum. Bosna Hersek'e de play-off'ta başarılar diliyorum'' diye konuştu.
-SÜREÇ-
Fatih Terim, gruptan çıkma şansını, geçen sezon oynadıkları maçlarda kaybettiklerine dikkati çekti.
Tecrübeli teknik adam, geçen sezonki 2 İspanya maçının, oyuncularının fizik ve sakatlık olarak hiç hazır bulunmadığı bir döneme denk geldiğini vurgulayarak, ''Özellikle İstanbul'daki ispanya maçı, beraberliğe üzüleceğimiz bir karşılaşma görüntüsü çizerken, son saniyede mağlup olduk'' dedi.
Kuralar sonunda, İspanya ve Türkiye'nin favori görüldüğüne işaret eden Terim, ''İyi de başlamamıza rağmen genel olarak istikrarlı bir tablo çizemedik. Bir şansımız vardı, o da Bosna Hersek'i sahasında yenmekti, olmadı'' şeklinde konuştu.