İçerik değiştir



Pkk'yı Bitiren 6 Tarihi Adım


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 15 yanıt verildi

#1 Sultanım

Sultanım

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.113 Mesaj

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 09:12


Prof. Dr. Osman Özsoy'a göre, hükümetin birbiri ardına 6 konuda gösterdiği siyasi irade, deyim yerindeyse PKK'ya hareket alanı tanımadı. İşte Özsoy'a 6 başlıkta son 50 yılın en büyük diplomatik operasyonu.
Hükümet’in attığı bazı adımlar bölücü örgütün sonunu getirir demeye kalmadan, PKK’lı bazı grupların teslim olmak üzere harekete geçtiği haberleri düştü ajanslara.

PKK’yı bunaltan ve bitirme noktasına getiren tarihi kuşatmayı geçtiğimiz cuma ele almayı planlıyorduk. Fakat Prof. Dr. İbrahim Canan Hocamızın elim bir trafik kazasında vefatı ele alacağımız konuyu değiştirmekle kalmadı, son yolculuğunda okuyucularımızın fatihalarını kendisine yoldaş kılma düşüncesi ile yazımızı bir gün öne, perşembeye çekince, aradan geçen 4 günde gündem hızla aktı gitti.

Medyada yer alan haberlerde, PPK’nın Mahmur kampında birkaç gün önce olağanüstü bir toplantı yapıldığı, dağdan inip teslim olmak üzere 400’ü aşkın kişinin başvuruda bulunduğu, teslim olmak üzere yola çıkan bir grubun bugün Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapacağı belirtiliyor.

PKK’nın bu noktaya nasıl geldiğinin analizi yapıldığında şu noktaların üzerinde durmak mümkündür:

1- Türkiye’nin komşu ülkelerle geliştirdiği yakın diyalog bölücü örgütün Türkiye’ye komşu ülkelerdeki hareket alanını daraltmıştır.

Bu bağlamda:

a- Suriye ile geliştirilen karşılıklı güven esasına dayalı yakın dostluk ilişkisi bugüne kadar bölücü örgütün en rahat kullandığı bu ülke topraklarındaki manevra alanını kaybetmesine neden olmuştur. Bugüne kadar örgüte devşirilen teröristler arasında Suriye uyrukluların önemli bir yekun tutması bölücü örgüte önemli bir beşeri kaynak ve coğrafi hareket imkanı tanıyordu.

b- Bölücü örgütün lider kadrosunda önemli sayıda Ermeni kökenli terörist bulunmaktadır. Ermenistan ile imzalanan protokolle ilişkilerin olumlu bir havaya girmeye başlamasına yönelik beklentiler, üstelik Ermenistan’ın bu olumlu havaya sürdürmeye yönelik ihtiyacı, Türkiye ile ilişkileri bozmamak için zaman içinde PKK’ya verdikleri desteği de azaltmalarına yada tamamen kesmelerine neden olacaktı.

c- Türkiye İran ilişkilerindeki olumlu havanın bölücü örgütün bu ülke topraklarındaki faaliyetlerini de sıkıntıya soktuğu biliniyordu. İki ülke arasındaki ilişkilerin giderek olumlu yönde derinleşmesi bölücü örgütü giderek zorluyordu.

d- Örgüt lideri Apo’nun yakalanma sürecinde Yunanistan’ın teröristbaşına verdiği açık desteğin ortaya çıkması Yunanistan’ın örgütle arasına en azından açıktan mesafe koymasına neden olmuştu. Daha sonraki yıllarda özellikle Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu döneminde ilişkilerin olumlu yönde seyretmesi, üstelik Türk Yunan ilişkilerine önem veren Papandreu’nun geçen haftaki seçimin ardından Yunanistan’da başbakanlığı üstlenmesi bölücü örgütü kendisine açık destek veren bir doğal müttefikinden daha mahrum bırakmıştır.

2- ABD Başkanı Obama’nın Ortadoğu’ya yönelik politikaları Bush döneminden kısmen de olsa farklılık gösteriyor. AK Parti Hükümeti’nin yeni Amerikan yönetimi ile geliştirdiği karşılıklı çıkar esasına dayalı ilişki, PKK konusunda ABD’nin daha samimi adımlar atması yönünde bir kararlılığın da karşılık bulmasına neden olmuştur.

Üstelik ABD’nin Irak işgalinin bölgeyi daha da güvensiz hale getirmesi, uzun vadeli bölgesel çıkarları açısından Türkiye’ye olan ihtiyacını artmıştır. Şu aşamadan sonra Türkiye’yi küstürme pahasına PKK’ya açık bir tavır almaması beklenemez.

3- Bölgede yaşanan birçok sorunda İsrail’in etkisinin dolaylı ya da direk etkisi olduğu sıkça yazılıp çizilen konudur. Türkiye, İsrail kurulduğu günden bu yana İsrail’e haddini aştığını ve insan haklarını açıkça ihlal ettiğini dünyanın gözü önünde dillendiren ilk ülke olmuştur. Her ne kadar bazı medya kuruluşları “eyvah İsrail bunun faturasını ağır keser” yaklaşımı sergileseler de, hakkın yanında olana Allah’ın yardımcı olacağı gerçeğini gözardı etmek inancımıza terstir. Zalimin gürültüsüne paçuç bırakmaktansa, mazlumun iniltisine çare olmaya çalışmak Rahmani bir desteği de beraberinde getirecektir.

4- Ergenekon iddianamesi dikkatle incelendiğinde, iddianamede ismi geçen bazı zanlıların bölücü örgütle ilişki içinde olduğu da anlaşılmaktadır. Türkiye’nin karanlık bir çok olayını aydınlatmaya yönelik bu davanın ortaya koyduğu gerçekler, çeşitli nedenlerle PKK sahip çıkan devlet içine sızmış bir yapılanmayı da ortaya koymuştur. Bu gerçeklerin ortaya çıkması bölücü örgütü de olumsuz etkilemiştir.

5- Açılım tartışmaları G. Doğu’da yaşayan vatandaşlarımızı umutlandırmıştır. Üstelik, örgütün dağa eleman devşirmek için kullandığı argümanları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar sadece örgüt kadrolarında değil, bu sorunlar üzerinden siyaset yapan siyasi çevrelerde de paniğe neden olmuştur. Bölücü örgüt halk desteğini büyük ölçüde yitirme evresine girmeye başlamıştır.

6- Hepsinden de önemlisi devletin zirvesinde yaşanan ‘uyum’ ve kangren haline gelmiş sorunların çözümüne yönelik geliştirilen ‘ortak dil’ devlet kararlılığının da yansıtılmasına imkan vermiştir.

Terör elbette kıyamete kadar asla sıfırlanmayacaktır. Şer odakları şeytana amade fitne peşinde koşup duracaktır. Önemli olan şeytani ruhların neyin peşinde olduğu kadar, ülkesini ve insanlığı seven insanların nasıl bir dirayet gösterdiğidir.

Sözün kısası, Türkiye birçok alanda tarihsel bir süreçten geçiyor. ‘Böyle gelmiş böyle gider’ şeklindeki statik anlayıştan, her alanda dinamik bir ülkeye doğru evriliyoruz. Artık bölgede ve dünyada başımız daha dik.

Uluslararası toplantılarda aile fotoğrafı çekiminde yer belirlemek için konulan bayrağı Sayın Başbakan’ın yerden kaldırması gibi, ülkenin itibarı da hergeçen gün yükselmektedir. Emeği geçen herkesi kutluyorum.

Hep tekrar ediyoruz: Bu ülkenin geleceğine güveniniz. Olaya partizanlık gözüyle bakmayınız. Ülkenin iyiye gitmesi hepimize iyilik getirir.

Prof. Dr. Osman ÖZSOY – Haber 7

SULAK TOPRAKLARDA ÜMİTLER YEŞERİR

KANIN DÖKÜLDÜÐÜ TOPRAKLARDA İNSANLIK ÖLÜR

YAŞANMAZ BİR DÜNYA İÇİN TÜM VAHŞİLİÐİNİ GÖSTEREN İSRAİL'İ KINIYOR VE LANETLİYORUM

KAHROLSUN İSRAİL!!


#2 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 16:54

Uluslararası toplantılarda aile fotoğrafı çekiminde yer belirlemek için konulan bayrağı Sayın Başbakan’ın yerden kaldırması gibi, ülkenin itibarı da hergeçen gün yükselmektedir. Emeği geçen herkesi kutluyorum.


takdir edelesi bir durum sozumuz yok; ama samimiyeten uzak...
o basbakan degil miydi ki o bayrak icin kan doken askere kelle diyen..
o basbakan degilmiydi o bayrak icin kan doken sehit annesi icin zirtisinimi dinleyecegim diyen...
o basbakan degilmiy di ki o bayragi indirmek icin ugrasan apo ya sayin diyen...
o basbakan degilmi mecliste o bayraga goz dikenlere destek veren...

ve hicbirseyin bittigi yok...
sadece istenilenin alinmasi durumunun seslizligi bu...
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#3 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 18:01

Her ne kadar bazı medya kuruluşları “eyvah İsrail bunun faturasını ağır keser” yaklaşımı sergileseler de, hakkın yanında olana Allah’ın yardımcı olacağı gerçeğini gözardı etmek inancımıza terstir. Zalimin gürültüsüne paçuç bırakmaktansa, mazlumun iniltisine çare olmaya çalışmak Rahmani bir desteği de beraberinde getirecektir.


Bu sözlerle ancak kendin gibi ahmakları kandırırsın.

#4 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 20:00

Bişeyin bittiği yok şekil değiştiriyor........
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#5 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.10.2009 - 20:56

Konuyu okumadım ama pekaka bitmiş mi

#6 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.10.2009 - 19:19

bu iş başarıyla tamamlanacak...
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#7 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 05:56

Di mi gayret bizden inayet ve tevfik ABD'den? :eyvah:

#8 tarkan

tarkan

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 163 Mesaj

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 08:01

Artık bölgede ve dünyada başımız daha dik.


Yav ne angut adamlarız. Adamlar aklına gelmeyecek her silahı PKK'ya taşımış yüzlerce genç insanımız bu silahlarla şehit veya gazi olmuş şimdi de Profmo promu ne olduğu belirsiz adamın yazdıklarına bir bak. Bütün dünya halimize kıs kıs gülüyor rezillik kepazalik diz boyu adamın yazdıklarına bak. Üçüncü sınf millete 3.sınıf pröf yakışır.

#9 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 08:23

ALLAH'ın adını , o pis ağızlarına alarak milleti kandırma devri artık geçti.. Her türlü pisliği yap, sonra ALLAH - ALLAH yok öyle dava arkadaşım.. Siz ancak rasko'nun dediği gibi kendiniz gibi ahmakları kandırırsınız..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#10 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 11:39

Di mi gayret bizden inayet ve tevfik ABD'den? *fiuv


Bölücü terör örgütü pkk'nın tasfiye edilmesi, ABD'nin bölgedeki çıkarları ile alakalı bir durumdur. Yalnız şöyle bir şey de var: Bölücü terör örgütü pkk'nın tasfiye edilmesi durumunda, daha sonraki dönemlerde AKP-ABD ilişkisi ortak çıkar alanları bulunamaması nedeniyle zarar görebilir. Bu sebeple ben bölücü terör örgütü pkk'nın tamamen tasfiye edileceğini değil de, bir süre eylemsizleştirileceğini düşünüyorum. Çünkü ABD bölgedeki etkinliğini korumak için bir tehdit olarak pkk'yı kullanmak durumunda. Eğer pkk tamamen tasfiye edilecekse de, ABD'nin bölgede etkin olmak için alternatif planlar üretmesi gerekir.

#11 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 11:52

raşko, pkk dan bölücü terör örgütü diye bahsediyorsun, yanlış. bölücülük olayı çoktan aşıldı, gündemin gerisinde kalıyorsun. *fiuv artık bölücü değil "yutucu" terör örgütü. (bak ben de hatalı bir tabir kullandım özür diliyorum. "barış elçileri" örgütü demem lazım di mi? !!!) adamların güney doğuyla yetineceğini sanmak biraz saflık değil mi? tüm türkiye artık hedef, sağolasın işbirlikçi akp' yle.

açılın, açılın. yakında sizin de ülkemizin de bitişi olacak sayenizde.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#12 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 12:11

Abim, senin de bildiğin gibi son dönemlerde bölücü terör örgütü pkk'nın tamamen siyasallaşması ve eylemlerinin meşrulaştırılması için sistemli bir propoganda yürütülüyor. O yüzden ifadelerimizde milli duyarlılık gösterip, bu propogandaya alet olmamalıyız. Mesela bölücü terör örgütü pkk'dan bahsederken, yasal bir siyasi partinin kısaltması gibi ''pkk'' demeyecek, önüne ''bölücü terör örgütü'' sıfatını da koyacağız. Aynı şey terör örgütü elebaşısı Apo içinde geçerli. Son dönemlerde bakıyorum, o bebek katilinden meşru ve yasal bir oluşumun lideriymiş gibi bahsediliyor. Buna sen ben dikkat etmeyeceğiz de Ahmet Altan mı dikkat edecek ? *fiuv

Bunun yanı sıra, bölücü terör örgütü pkk'nın Güney Doğu Anadolu bölgesiyle yetinmeyeceği konusundaki görüşlerimi saklı tutuyorum. Çünkü yasal sınırları zorlayan görüşlerim var. Ama Kürt sorununun objektif bir şekilde tartışılması için bir konu açan olursa, beyin jimnastiği olması açısından anayasanın değiştirilmesi de dahil olmak üzere çeşitli konular hakkında görüş bildiririz.

#13 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 12:27

zaten her kim ki pkk'yı şöyle böyle canım bakın adamlar da barışçı, ya da apo da şöyle böyle canım bak barışı sağlamak için uğraşıyor işte dikkate alınsın filan derse öyle ya da böyle başlamış şu açılımı baltalamak istiyor demektir.
bunu baltalayan en birinci kişiler de dtp'lilerdir.
i*neler. böyle teslim mi olunur. adamlar gerilla kıyafetiyle gelmişler. seçim otobüsünde miting yapıyorlar resmen. zaferişaretleri filan. bunlar kabul edilemez.

bir de mmtazer türköne apo'yu türkbüküne gönderip maaş bağlayalım kürt isyanını bastırsın gibi bir şeyler demiş hele ki bu süreci baltalamak için bundan daha beter bir söz bulunamaz.

allahtan hayırlısı.

#14 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 17:45

Di mi gayret bizden inayet ve tevfik ABD'den? **)

O nu ancak ALLAH sızlar bekler, çalışmak TAYYİP ten takdir CENABI ALLAH tan. Takdiride sandık gösteriyor yine gösterecek
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#15 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 23.10.2009 - 19:46

De mi sandık başına gelince seçmene vahiy iniyor ve takdir-i ilahi tecelli ediyor :mad1: Yapma gözünü seveyim o sandığa senin ölün sığmazken Tanrıyı nasıl sığdırdın;sana tabut olmayan O'na yar olur mu.Ne demiş şair bir siyah cübbeye sığar mı Tanrı.Ne demiş başka bir şair,çıkamaz meydanlara camide mahpus iman.Şimdi olsa "sandıkta mahpus iman" derdi herhalde...
Birileri zamanında o şairin siyasal İslam ve karşıtları hakkındaki fikirlerine kulak verseydi birçok şey yaşanmazdı herhalde.Adam o dönemden günümüz siyasetinin ayrıntılarını okuyup haber vermiş.Helal olsun üstada;Allah gani gani rahmet eylesin...

#16 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.10.2009 - 10:26

o şairlerine selam ve sevgilerimi sunarsın RABBİM aldığımıız nefesi de bilir verdiğimiz oylarıda bilir, onun hesabını bilmeyenler düşünsün
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli