İçerik değiştir

- - - - -

Bekir Coşkundan

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 17 yanıt verildi

#1 tarkan

tarkan

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 163 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2009 - 10:53

Cumhuriyet resepsiyonu...

GÜLBEN Ergen olsun, Zerrin Özer olsun, Tuba olsun, Yeşim Salkım
olsun, Sibel Can olsun oradaydılar.
Förstleydi Hayrünnisa Gül; gece siyahı uzun etek üzerine, dik
yakayla kendini tamamlayan okyanus köpüğü beyazı bluzu, senenin şıklık simgesi sedef düğmelerle ahenge katılan armonik bütünlük içinde çok şıktı. Aksesuvar olarak pırlantanın derin maviliği
içinde rüyamsı yüzüğü, kumaşın özgürlüğüyle bezenmiş, pırıltılı siyah topuklu ayakkabıların olağanüstülüğü ile göz kamaştırıcıydı...
Başında; türban...

Çok güzeldi Cumhuriyet resepsiyonları...
Bu sene förstleydi’nin uzattığı eli sıkmayarak maneviyata ve imana bağlılığını kanıtlayan Cumhuriyet TRT’sinin Genel Müdürü İbrahim Bey ile Cumhuriyetimiz manevi manasını da kazanırken, mönüdeki şerbet, Said-i Nursi Hazretleri’nin ruhunu şad ediyordu...
Elektrikler kesilince asansörde kapalı kalan açılımdan sorumlu İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, dualar-tekbirler eşliğinde asansörden çıkartılması ve açılımı resepsiyona yetiştirmesi,
Rabbimizin Cumhuriyet’e bir nimeti olarak geçti tarihe...
O sırada eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt‘ın, resepsiyonda karşılaştığı Ergenekon savcılarına sorduğu şu şakamsı soru ise Hoca Efendi Hazretleri’nin mübarek elinin
Cumhuriyet’in üzerinde olduğunu gösteriyordu:
“Beni almaya mı geldiniz?..”

“Hani Atatürk yok muydu?” derseniz...
Pastadan çıktı...
Samsun‘a, Sakarya‘ya, İzmir‘e çıkmalarının ardından, Faruk Saraç’ın tasarımıyla ilk kez resepsiyonda, altı metre boyunda, dört metre eninde bir pastadan çıkan Gazi Hazretleri, o an kendine gelseydi soracaktı:
“Nereye çıktık İsmet?..”
“Pastanın üzerindeyiz paşam...”
“Şu toplanmış bizi yiyecekmiş gibi bakan, iaşesini alamamış tiyatro esnafı mıdır?..”
“Hayır Gazi Hazretleri, Cumhuriyet’ten
geri kalan...”

Bu mesaj tarkan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.11.2009 - 12:45

#2 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 01.11.2009 - 19:25

ha ha ha..
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#3 atlantisli

atlantisli

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.241 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2009 - 19:50

Samsun‘a, Sakarya‘ya, İzmir‘e çıkmalarının ardından, Faruk Saraç’ın tasarımıyla ilk kez resepsiyonda, altı metre boyunda, dört metre eninde bir pastadan çıkan Gazi Hazretleri, o an kendine gelseydi soracaktı:
“Nereye çıktık İsmet?..”
“Pastanın üzerindeyiz paşam...”
“Şu toplanmış bizi yiyecekmiş gibi bakan, iaşesini alamamış tiyatro esnafı mıdır?..”
“Hayır Gazi Hazretleri, Cumhuriyet’ten
geri kalan...”

Atatürk pastadan çıkmış anladık da İsmet nerden çıktı ben onu anlamadım *uhuhu İsmet de mi çankayaya davete gelmiş pastadan çıkmadığına göre.Yazıda mantık hatası var diycem ama,hata yazarın mantığında.Onlar İsmetsiz bir Atatürk düşünemiyorlar.Böylece İsmetten nefret eden Türk halkının Gazi Kemalini peşinden ölüme yürüdüğü başkomutanını pastalara mahkum ettiniz.Artık şu kemalizmin de adını İsmetizm olarak değiştirin.Siz İsmetizmi Atatürkçülük olarak dayattıkça size sandıktan daha çok muz çıkacak:))

#4 Do'Urden

Do'Urden

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 649 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2009 - 20:49

Sevgılı dostum Ismet Inonu bılıyorsunuz kı Kurtulus savasındakı basaktorlerden bırıdır,hatta daha da ılerı gıtmemı ıstersenız Sıze Askerı deha olarak Ataturkten daha ıyı oldugunu soyleyebılırım..

Bu yuzdendır kı yaptıgı yanlıslar... Hernekadar Ataturk'u Ataturk oldukten sonra anlamaya baslasada.. Bu onun bızım lehımıze yaptıgı davranıslarıda bır kenara ıtmemız ıcın sebebp teskıl etmez.

Ama koru korunede Ismet pasayı yargılamak ıcın Daha mukemmelını gostermek,ve daha mukemmel olmak ıcap eder kı ben enazından kendımde! o haddı bulamıyorum

Saygılar
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#5 tarkan

tarkan

Zaman buldukça takılır

• Üyeler
  • 163 Mesaj

Gönderim zamanı 04.11.2009 - 00:25

Atatürk pastadan çıkmış anladık da İsmet nerden çıktı ben onu anlamadım İsmet de mi çankayaya davete gelmiş pastadan çıkmadığına göre.Yazıda mantık hatası var diycem ama,hata yazarın mantığında

Hımm Senin mantığınla düşünürsek Atatürk yaşıyor. Sahi orada kanlı canlı Atatürk var İsmet yok ki!! Değilmi. Atatürkü dansöz yapmışlar Oynatıyorlar.Kimin umurunda Atlantisli İsmet paşayı arayıp duruyor.Arar ara belki bulursun

GÜLBEN Ergen olsun, Zerrin Özer olsun, Tuba olsun, Yeşim Salkım
olsun, Sibel Can olsun oradaydılar.

Makalede asıl üzrinde durulması gereken bu satırlar. Türkiye Cumhuriyetinin sanatçı gözüyle baktığı sanatsızlar. Türk insanının sanatçı profili BİR ÇİFT RENKLİ GÖZ, BİR ÇİFT SİLİKON, İKİ KALÇA, YÜZE SÜRÜLMÜŞ BİRAZ SALÇA yeter. İşte sizin sanatçılarınız diyor Bekir Coşkun ama WaLe Efendi hala Tepe Taklak baktığı için anlayamıyor. Yapıştırdığı o yazıya tam da cevap olsa gerek.

#6 atlantisli

atlantisli

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.241 Mesaj

Gönderim zamanı 04.11.2009 - 03:11

Türk insanının sanatçı profili BİR ÇİFT RENKLİ GÖZ, BİR ÇİFT SİLİKON, İKİ KALÇA, YÜZE SÜRÜLMÜŞ BİRAZ SALÇA yeter.

Siz de Türk olduğunuza göre sizin de Atatürk profiliniz buna benzer, "sarı saçlım mavi gözlüm gel gel gel"...İş Atatürk'ün fikir ve ülkülerine gelince "kabrinde rahat uyu atam"...
Atatürk gerçekten büyük lider ki kimin sıkıntısı olsa orada.Hani bilirsiniz Türk bayrağının resmi daireler dışında asılmasının yasaklanması sebebini;birileri gayriresmi binalara bayrak asıp vergi topluyor halktan;selam Türkün bayrağına...
Ama Türkler dediğin profile hep uydu da siz çözemediniz bi türlü,dediğin gibi yemeğin salçalısı kadının kalçalısı.Bizim Türkler etli butlu yemeği sever, piyona çalmayı da sevmez dinlemeyi de;siz Say'ı saymaya devam edin,halk da sazı bağlamaya...

"İçelim kımızları
Yosma Gök Türk kızları
Esritirken bizleri
Yavuzlar yavaşlanır "
(Atsız)

:P

Bu mesaj atlantisli tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 04.11.2009 - 03:16

#7 K@LPSİZ

K@LPSİZ

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.160 Mesaj

Gönderim zamanı 04.11.2009 - 11:03

Yazarın mantıksızlıgını gecin de zamanın en büyük komunistlerinden biri şimdilerin cumhuriyetcisi oldu ya ona yanarım *uhuhu Nedir bu insanların dinle derdi anlamadım gitti.. Ayrıca halkın nazarında beş para etmez olan ismetciği bile harika göstermiş ya yuh denir anca.. Sanki paşanın dostu kankası. O diilmidir Atatürk ölünce ardından parayı kendi lehine ceviren? O diilmidir masonları ülke icine tekrar alan.. Atatürkün yasakladıgını bile bile yaptıgı ihanetleri herkes bildiği halde kanka muhabbeti yapması kendisinin ne kadar cırpındıgını ve aciz duruma düştüğünü göstermekte.. Hey gidi bekir hey.. Gitte köpeğinle ilgili yazılar yaz yine. Bırak anlamadıgın siyaset işini..
Kimsenin adı dudaklarımı kandıramadı...

#8 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 04.11.2009 - 19:27

piyona çalmayı da sevmez dinlemeyi de;siz Say'ı saymaya devam edin,halk da sazı bağlamaya...

Müzik anlayışı işte bu. Sapır sapır dökülen bir kültür.

Atlantisliye göre Enstrümanlara göre müzik kaliteli veya kalitesiz oluyor. Vayy bee. İnsanımızın Durumu gözüktüğünden de VAHİMMİŞ içler acısı bir durum.
Kalitesizlik kim de acaba!?

Müzik aletinin zor veya kolayı yoktur .hepisi de zordur çünki hepisinin farklı teknik ve icra sekli vardır.
İşte zurnanın zaaaart deliği buradasır. Bir müzik aletinin hakkını vererek çalmak vardır bir de tıngırdatmak vardır.
Çok mükemmel piyano çalan bir kişi sazı da bağlamayıda gitarıda hakkını vererek çalamaz. Bu kabiliyet meselesi. Ayırım yapacaksan burada yapacaksın Atlantisli efendi.

Beste vardır, Bestecik vardır. Sen buradan haber ver.
Bizdeki besteler ses aralığı birbirine çok yakın notalar dizisi dizilerek yapılır.

Türk Halk ve Türk Sanat müziğinin kendine has bir formatı makamları vardır ve tek seslidir.
Bu müthiş besteler şimdi çok sesliye uyarlanmaya çalışılıyor.(Üzerinde çok tartışılan fakat Son birkaç yıldır Türk halk ve Türk sanat müziğini yozlaştırmadan çok sesliye uyarlayan grup ve sanatçıları ve bestecileri çok ayrı bir yere koyuyorum ve Bu yeni yetenekler ARABEKS'in ve Şarkıcılarının kökünü kazıyacak inşallah Bekleyip göreceğiz.
Bekir Coşkun işte tam da burada Atlantisli gibileri anlatmış numunelik olarak ortada öylece salınıp duruyor.

Türkiyede sanatçı olmak yapılabilecek en kolay iştir. Burada Yapılacak iş çok kolay.
Mankensen zaten sorun yok. Yok eğer değilsen cıbıl cıbıl bir mankenle klip çek, 5-6 akorla çocuk şarkılarının biraz üstünde ayrıca bilgisayar destekli şarkı yap ve magazin proğramlarına katıl. Kafidir.
Bu basit şarkıları canlı performansta sergilemek bile meziyet sayılıyor.
Avrupada 12-14 Yaşındaki çocukların dinlediği piyasa şarkıları Türkiyede yetişkinlerin dinlediği müzik parçalarıdır.
Bir Süper Starımız bile var.( Yabancı şarkılara söz yazılarak süper olmuştur.)

Atlantisli Türküm Diyorsun da dünyadan haberin yok.

Adamlar Mehter grubu enstrümanlarından senfoniler yazmış.
Adamlar Mehter enstrümanlarını teknik bir düzenekle yeni bir formata sokupkullanmış POP Müziğinin temelini atmış. Atlantisli gibilere de Boyna asılan sadece Tokmakla Davul kalmış.

Atlantizli
Vur şimdi Tokmağı davula GÜM GÜM DE GÜM GÜM bak Atalarının kemikleri sizlıyor.

#9 atlantisli

atlantisli

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.241 Mesaj

Gönderim zamanı 04.11.2009 - 20:49

Müzik anlayışı işte bu. Sapır sapır dökülen bir kültür.

Di mi çağdaşlık piyano çalıp batı dansları yapmak.Kusura bakma piyano da batı dansları da sizin olsun;bize bizimkiler yeter,dediğin gibi ataların kemiklerinin sızladığı doğrudur ama zeybeğin halayın horonun çaydaçıranın fransız ağzıyla "demode" olduğundan.Size hayırlı balolar...

Atlantisliye göre Enstrümanlara göre müzik kaliteli veya kalitesiz oluyor. Vayy bee. İnsanımızın Durumu gözüktüğünden de VAHİMMİŞ içler acısı bir durum.
Kalitesizlik kim de acaba!?

:mad1: Arkadaşım uydurup uydurup yazıyorsun.Bana söylediğimi söylediğim şeyi gösterebilir misin lütfen.Ben öyle bişey söylemedim:))

Müzik aletinin zor veya kolayı yoktur .hepisi de zordur çünki hepisinin farklı teknik ve icra sekli vardır.
İşte zurnanın zaaaart deliği buradasır.

Beste vardır, Bestecik vardır. Sen buradan haber ver.
Bizdeki besteler ses aralığı birbirine çok yakın notalar dizisi dizilerek yapılır.

Türk Halk ve Türk Sanat müziğinin kendine has bir formatı makamları vardır ve tek seslidir.

ben yukarda müzik aletlerini teknik olarak sınıflamadımki? Kültürel olarak.Yani piyano bir Türk çalgısı değildir,batı dansları da Türk halk oyunu.Tabiki öğrencilerimize yabancı dil eğitimi verilsin ama bu yolla Türkçenin içine edilmesin.Yabancı ülkelere kültürel yollar inşa edilsin ama inşa edelim derken bizim şeritte kültürel erozyona sebebiyet verilmesin.Kaldıki ben yukarda bu konulara girmedim bile.Tamam sen girebilirsin de bana manalı şekilde ithaf etmeni anlayamadım ne alaka yani.Ben bişi demedimki:))

Atlantisli Türküm Diyorsun da dünyadan haberin yok.

Ya ne gerek var insan olup bu dünyanın kahrını çekicen,Türk ol dünya senin kahrını çeksin *drunk

Adamlar Mehter grubu enstrümanlarından senfoniler yazmış.
Adamlar Mehter enstrümanlarını teknik bir düzenekle yeni bir formata sokupkullanmış POP Müziğinin temelini atmış. Atlantisli gibilere de Boyna asılan sadece Tokmakla Davul kalmış.

Herhalde yani yakın tarihte Türkler gelmeden önce mehterin sesi gelirdi kulaklarına,şimdi piyano sesiyle seviniyorlar.o dediklerini de sevinçten yapıyorlar.Sizin elinize verdiler piyanoyu hamd olsun mehter davulunu vurmak bize kaldı :: :D CHP iktidar olursa ramazanda davul yerine piyano çaldırcakmış :P

Atlantizli
Vur şimdi Tokmağı davula GÜM GÜM DE GÜM GÜM bak Atalarının kemikleri sizlıyor.

Doğru dersin bre,vur davulcu davula.Vur vur gümlesin tokmağımın gücüyle,yerler gökler inlesin.Tokmağa evet saksofona hayır.Kokareç bizimdir bizim kalacak. :mad1:

#10 Do'Urden

Do'Urden

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 649 Mesaj

Gönderim zamanı 04.11.2009 - 20:54

Yazıyı azonce tekrar okudum , Acaba gormezden geldıgım -anlayamadıgım bir anlamı var mı dıye;Sanmıyorum

Yınede İsmet Paşa'nın konuya dahil edilmesinin mantıgını Mustafa Kemal'e baglıyorum.

Sanırım tepkıler;Bekır Coskun ve Mustafa Kemal'e

Komunızm ve Cumhuriyet(Ataturkculukte denebılır bu konu ıcın) Farklı kavramlar degıl kı.
Dıyalektık materyalızm konusunda Hegel Soyle der " en Buyuk devrım;Dusunce devrımıyle olanıdır"

Yanı ınsanların Dusuncelerını art nıyetsız saf bır hale getırırsenız ıste o zaman utopık fıkırlerın gerceklesmesı kacınılmaz olur.
Komunıst olmanın tek kotu yanı 70lerde Turkıyede yasamak olurdu herhalde..(o da gomunıst dıyıp oldurulme tehlıkelerınden)

Bızım zamanında basbakanlık yapmıs Cumhurbaskanlarımız bıle bu halkı Komunızm komunızm dıye korkuttu.Nasıl kı Komunızm Stalının kızıl ordularından ıbaret degıldır.

Pekı komunızm'ı kım öcü gibi lanse eder? Halka dogrudan bunu anlatamazlar..Basın aracılıgı ıle yaparler,medyayı kullanırlar,Satın aldıkları yada bırseyler vaadettıklerı,yargılanmayacaklarını garantı ettıklerı adamlara da Bunu halka anlatmalarını ıstedıler..

Bız boyle Emperyalızm'ın usagı olduk ıste.. Rusların kızıl ordusundan korkuttular dıye Amerukanın Emperyalıst kucagına oturduk.Natoya aldılar..

Natoya..Varsova paktının baskentıne davet ettıler! sovyetler yıkıldı arkadaslar..bız ıse nato'da pıyade gorevı goruyoruz. korede ne ısımız vardı? afganıstana bız ıstedık dıye gıtmedık..nato yanı amerıka ıstedı dıye gıttık.

Bekır Coskun Gayet ınce bır dıl kullanmıs,bırazda alaycı bır uslup. Ama Geldıgımız konu neyazıkkı Ismet pasa ..

Acıkcası sunu dusunuyorum; burada yazılanlara yanıt degıldır..Herzaman ıcın Ataturk'e dogrudan saldıramayanların Ataturk'un degerlerıne saldıracagını farkettım.

Kemalızme laf atarlar:) Neymıs dıkdatorlukmus
Dıkdatorluk kavramını alsınlar,onu Osmanlıdan kalan perısan cahıl bır mılletle carpsınlar Sonucu oyle yazsınlar.

Ulusların kaderlerını tayın hakkı'da Dusunce devrımınden gelır..Ama dusunemeyen bır halkın kaderını tayın hakkı yoktur!

Onlar dogmalarının onlara ongorduklerı,kosulsuz kabulettıklerı kaderı yasarlar;Sonrada bu bızım kaderımızmıs napalım derler.

Sanırım bır baska tepkıde Dınden gelıyor kı Sanırım Cumhurıyete,ve baska degerlere..kufretmelerı ıcın..Cumhurıyetın ve dıger degerlerın Dıne dusman oldugunu soyleyıp duruyorlar. Laıklıgı utanmadan dınsızlık gıbı lanse edıp okurlarına bu fıkrı pompalıyorlar.

Gordugunuz gıbı bırbırımızı uzmek ıcın ,toparlanıpta adım atmamız ıcın herseyı yapıyorlar ve bız hala gecmısı tartısıyoruz.

Saygılarımla makrow..

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#11 atlantisli

atlantisli

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.241 Mesaj

Gönderim zamanı 04.11.2009 - 21:10

Dıkdatorluk kavramını alsınlar,onu Osmanlıdan kalan perısan cahıl bır mılletle carpsınlar Sonucu oyle yazsınlar.

Bay komünizmin yanlış anlatıldığını iddia eden kişi,Osmanlının moskofa aman vermeyip akdenize inmesini engellediğinden sevmediğinizi anlarız da bari Türkçü Turancı Mustafa Kemal Başbuğun adını ağzınıza alıp fikirlerinizde kullanmayınız.Çünkü o bir Osmanlı subayıdır ve Osmanllı askeri akedemilerinde eğitim almıştır,diğer silah arkadaşları gibi.Sizin Osmanlığı artığı perişan cahil millet dediğiniz halk komutanlarıyla beraber bütün dünyaya dudak ısrttıran bir milli mücadele vermiş,istiklal ve Türk kavramlarını herkesin aklına mıhlamıştır ki hala kimse anadolunun işgal edilebileceğine ihtimal vermez.Siz de bütün dünyanın saygı duyduğu bir halka saygı duyun.Saygısızlık etmeyin...

#12 Do'Urden

Do'Urden

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 649 Mesaj

Gönderim zamanı 05.11.2009 - 01:53

Turkler saygı duyulmasına pek alısık degıldır sayın atlantıslı.Zira bunun ne demek oldugunu bilecek kadar olgun bir halk degılız.

Turkıye Cumhuriyetini 86yıldır ayakta tutan Turk halkı da degıldır. Zaten Turk halkının elıne fırsat gecse Turkıye Cumhurıyetını yıkıp yerıne baska bır cumhurıyet kurarlar.
Genlerımızde var.. bılmem kac kusur devlet kurmusuz..tabı goremedıgımız bır okadarınıda yıkmıs olmamız.
Elımızden gelse 86yıldır ayakta kalan bır ulkeyı demokrasıyle yıkıp yerıne bırbaskasını kurarız

Demek ıstedıgımı anlıyorsunuz degılmı sayın atlantıslı
**
Komunıst bır dusunceye emın olunuz kı anladıktan sonra kımse kotu bır gozle bakmaz(tabı mılyar dolarlık yada katlamayı dusundugunuz bır servetınız yoksa! )

Bır para nasıl katlanır bılıyorsunuzdur Sayın atlantıslı..ornegın ulkemızde Develasyonla katlarlar.. Develasyon bırılerının ısıne acayıp yarıyordur suphesız..zıra onlar zengın oldukca ,onlara akan para bırılerınden gıder;Bu da bız oluyoruz:)

Benı bır komunıst olarak goruyorsanız bende komunızm gıbı bır hayal kuramayacak kadar materyalıstım.bunun yerıne sosyalızm'ı savunabılırdım.Zıra ulkemız ve baglantılarımız yuzunden bu pek mumkun degıl.bu yuzden lıberal olma gıbı bır zorunlulugum da var.

Mustafa Kemal'ın Mustafa Suphıyı moskovaya gondermesı ve sonrasında olmesı trajık bır oykudur. Ama basına kaza gelmeseydıde asık oldugu bu sıstemın dogru olsada ulkesıne uyarlanamayacagını goremedıgınden olmesı ilahi bir takdirdir diye dusunuyorum

**
Bekır Coskun'u yazısından dolayımı elestırıyorsunuz yokSA kısılıgınden oturumu Sayın atlantıslı,Zıra kısılıgı hakkında bır bılgım yok bu yuzden ben yazısıyla ılgılı konusuyorum.mantıksız bırsey goremedım.hersey mantık dahılınde nıhayetınde.

Saygılarımla

#13 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 05.11.2009 - 13:53

Tamam sen girebilirsin de bana manalı şekilde ithaf etmeni anlayamadım ne alaka yani.Ben bişi demedimki:))

sevgili atlantisli

Basit ve İlkel yaşamak senin tercihindir olabilir. Çadırında kendi halinde yaşamana da kimsenin bir şey dediği yok Sen tokmağı davulu’na vurmaya devem et senin zevkindir olabilir. Herkezin zevki ve tercihi kendini ilgilendirir.
Anlayamayacak birşey yok anlayabilmen için tekrar söylüyorum.
Ha Mehter, ha da bir Rock grubu
Ha piyano, ha saz ikisinin de yedi harfli tek alfabesi var.
Onlar ( PİYANO VE SAZ) bir araya gelince kendi aralarında birbirlerinin dilinden çok güzel anlıyorlar. Harikalar yaratıyorlar.
Yeterki bu yedi harfle kompozisyonu kendi özüne uygun ve sanatsal yaz. Anlayana çok hoş ve şık geliyor.
Fakat sen Anlayamamışsın!! Normaldir Senin anlaman zaten anormal olurdu .

Önceki mesajımda konuya hakim olman açısından uzun uzun anlattım . Türk halkı Kültür erezyonuna uğramış, sele kapılmış gidiyor.
Türk halk ve Türk Sanat Müziği tozlu raflarada duruyor.
Gözlerini aç da gerçeklere bak!
Türk halkı Araplaşıyor. ''Arabesklik'' bir Hayat tarzı olmuş, vazgeçilmezi olmuş.
Ülke’ye kültürel boyutta bir yozlaşma hakim.
Bu tarz biraz daha olgunlaşsın ‘’Arabesk Türk Müziği ‘’ diyecekler
Bu tür müziğin sözüm ona bestecileri eskinin halk ozanları ve aşıkları düzeyinde değil olmak! Çok çok uzaklar.
Eğitimleri yeterlilikleri en alt düzeyde. Bir dünya görüşleri de yok.
Tek düşündükleri Halkın zaaflarını sömürmektir.
Halk Müziği ilk bestelendiğinden bu güne halkın özünden çıkıp gelmiştir. Adeta rafine olmuştur.
Fakat Halk şimdi kendi özüne ihanet etmektedir.
Bol Acılı Damardan damardan insan onuru ayaklar altına alınıyor.
Gayet normaldir. Böyle halkı olan bir Ülkenin onuru olurmu? Olmaz.
Zaten O da Ayaklar altında.

#14 atlantisli

atlantisli

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.241 Mesaj

Gönderim zamanı 05.11.2009 - 18:16

Ne deyon waranko ne çadırı ne ilkel yaşamı.Ben Atlantisliyim.Bizim memleket sular altında kaldı.Suyun altında yaşıyom ben,ilk el deniz kızlarıyla *zong

#15 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 05.11.2009 - 18:44

atlantisli

Yazdıklarına bir bak nerede yaşamayı hak ettiğine kendin karar ver. İnsan layık olduğuyla yaşar. Çadır biraz lüx oldu ama idare ediver..
Anadın sen onu...

#16 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj

Gönderim zamanı 05.11.2009 - 19:07

Sevgili waranko,

Araplaşmanın yanında Kürtleşiyoruz da.. Televizyonlarda ağa-aşiret dizileri izliyoruz. Türk sanat ve Türk halk müziğini demode müzikler sınıfına sokarken, Kürt sanatçıların etnik şarkılarını dinliyor, bu şarkılarla halay çekiyoruz. Yöresel yemeklerimizi bir kenara bırakıp, çiğköfte ve kebap ile karın doyuruyoruz. Bence Araplaşmak ne kadar tehlikeliyse, Kürtleşmek de o kadar tehlikeli. Ben şahsen Kürt kültürünün egemen kültür haline geldiği bir ülkede yaşamaktansa atlantisli gibi sular altında kayıp bir şehirde deniz kızları ile yaşamayı tercih ederim.

#17 WaLe

WaLe

Kimene!

• Üyeler
  • 6.730 Mesaj

Gönderim zamanı 05.11.2009 - 19:47

Atatürk CHF' da Genel Sekreterlikten Recep PEKER'i ve arkadasından İsmet İNÖNÜ'yü Genel Başkan Vekilliğinden neden almıştır biliyormusunuz ?

Çünkü CHP’nin halktan kopup ve bürokratik-seçkinci bir yapıya dönüşmüş ve parti zenginlerin ve bürokratların eline geçmişti ve bu Atatürk'ün Halkçılık ilkesine ayrıkırı birşeydi.

Vel hasıl Atatürk ölmüş, Recep PEKER Başbakan, İsmet İNÖNÜ Cumhurbaşkanı olmuştur.

Celal BAYAR, Adnan MENDERES ve Bülent ECEVİT niye partiden ayrılmıştır biliyormusunuz ?

ve kurdukları partiler neden Demekrosi kavramı ile başlıyordu. Sebep Atatürk'ün Recep PEKER'i ve İsmet İNÖNÜ'yü görevlerinden alma sebebi ile aynı.

Günümüze dönersek.

Cumhuriyet ve Cumhuriyet resepsiyonlarının sadece belli bir kesime ait olmadığını, Cumhurbaşkanlarının kendisini başkan olarak seçmiş halkı ve sanatçısını sınıflara göre ayırmaya hakkı olmadığını , göbeğini kaşıyan veya kaşımayan herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu düşününen veya bunu bir politika olarak uygulayan bir kişi görevde.

Keza Atatürk Halkçılık ilkesini nasıl tanımlıyordu.

"Bizim için insanlar yasa önünde tamamen eşit mumale görmek zorundadır. Sınıf, aile, fert arasında bir ayrım yapılamaz. Biz, Türkiye halkını çeşitli sınıflardan oluşan bir bütün olarak değil, sosyal yaşamın gereksinimlerine göre çeşitli mesleklere sahip olan bir toplum olarak görmekteyiz.“

Şimdi siz yukarıdaki makale ve bir çok makalesinde olduğu gibi Sınıf ayrımı yapan Bekir COŞKUN'un ne kadar Atatürkçü ve ne kadar Halkçı olduğuna kanaat getirin.

Saygılar.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim

’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry

#18 Do'Urden

Do'Urden

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 649 Mesaj

Gönderim zamanı 05.11.2009 - 22:54

Sayın wale,

İsmet paşa konusunda zaten hemfıkırız. hatta bu yuzden SCF; Kayrılmayan tarafın partısıyken bırden muhalıflerınde odak noktası halıne gelmıs ve Gosterıslı Izmır mıtıngınden sonra Pasa ,Okyar ıle gorusmus SCF'ı neden kurdurdugunu ızah etmıstır.
Tek partı olmanın sefasını suren CHF'ye aklını basına getırsın dıye kurdurmustur.

CHF ıcın partınız dedı dıye Ataturk'un " CHF'nın ılerıde benım partım olarak kalacagı ne malum" sozlerını unutmazsak eger..

Tek partılı sıstemde kalmasının mantıgını belkı anlayabılırız.Sonucta bunun denemelerı yapılmıs tam bır fıyasko olmustur.Devlet uzerınde mutlak hakımıyetın kaybedılmemesı gereken durumlar soz konusuydu.
Yoksa Halkın Chf dısında baska partılerınde bulundugu bır duzende ornegın SCF gıbı; Mustafa Kemal'ı sececegı ne malum?

Izmır mıtıngınde Zaten ısmet pasanın eteklerı tutusmustu.
Demem o ki Sayın wale,
Demokrası basından berı bızım ıcınde kaybolacagımız bır kelımedır. Aydınlanmayı tamamlamıs degılız.Bu kadar dusmanımız varken,bırde ıcerıdekıler nefes aldırmazken kım parasını aydınlanmaya yatırır?

kımsenın devletını dusunecegı felan yok..Bu halkı bu kadar acız hale getırenler , dagıttıkları 2-3ton komur verdıklerı 100-200lıra sadakayla oy satın alıyorlar.

Sımdı samımı bır dılle..tek sorunumuzun Demokrası oldugunumu dusunuyorsunuz Sayın wale?
Bekır coskun'u savunmak ıcın hıcbır nedenım yok,bu konudakı tek yorumum makalesı ıle ılgılıydı..Yanlıs bır saat bıle gunde 2 kere dogruyu gosterıyor.

Saygılarımla