Sana gökteki yıldızlardan söz edebilseydim keşke hani şafağa aşık, hani aşkına kurban yıldızlardan.. gece kadar sadık sevdasına ve bir dilek uğruna kendinden geçecek kadar fedakar yıldızlardan
Oysa sen karanlıklara tanıksın sevdiğim, hıçkırışlara, çaresizliğe, isyana
Sana denizlerden söz edebilseydim keşke özgürlük mavisi sonsuzluğundan.. yakamoz yakamoz ışıltılardan.. derininden, sığından, dalgasından.. ve sevdama eş hırçınlığından.. kollarına eş limanlarından
Sen, alabora hallere tanıksın sevdiğim.. kasırgalara, girdaplara, boğulmalara
Sana güllerden söz edebilseydim keşke... güle ziynet damlalardan.. baş döndüren rayihalardan.. bülbüllerden.. yani aşkına kanıyla can katan aşıktan.. yani aşktan, aşıktan, maşuktan.. yani kırmızıdan, beyazdan, sevdadan
Oysa dikenlere değdi ellerin her uzanışında.. acıya, bedele, kana
Sana yağmurlardan söz edebilseydim keşke rahmet doğuran bulutlardan.. hani kirpiklerinde asılı kalan damlalardan.. hani perçemine hayran sırılsıklam b\akışlardan.. hayallerden, renklerden, eleğimsağmalardan
Sen sellere şahitsin sevdiğim, baskına, bozguna, tufana
Sana cennetten söz edebilseydim keşke altlarından ırmaklar akan, Yardan ayrı kalınmayan, yanılmayan, yakılmayan, girince çıkılmayan
Oysa sen tarafı bilirsin sevdiğim, sıratı, cehennemi, yanmayı
Sana baharlardan söz edebilseydim keşke yüreğe kor düşüren cemrelerden.... yeşilin maviye kur yapışından.. göçmen kuşlardan.. arılardan.. ve kelebeklerden.. hani bir günü ömür bilip aşkı anlamak için yanan
Oysa sen zemherilere dokundun ellerimde sevdiğim.. ayaza.. borana.. kara
Sana atlardan söz edebilseydim keşke rüzgarla yarışan doru taylardan.. mesafelere dört nala meydan okuyuşlardan.. yelelerin raksından.. asilliğin damarda akışından
Sen vuruluşlara tanıksın, yıkılışlara, kırılışlara, teslim oluşlara...
çünkü sevdiğim, benim dünyamda atları da vuruyorlar!... ve aşkları da
Sana verebilecek çok şeyim yok...
Bir ela vurgunla kıyılarında çırpınan yüreğimden
Dile düşürmediğim bir sevdadan
Geceyi rengine zimmetlemiş gözlerimden
Yazgısı acıyla biçilmiş bir ömürden
Duvak niyetine taçlanan hüzünlerden
Ve beladan ve acıdan ve yaradan başka
İstersen, gidebilirsin şimdi dünyamdan
Dayanmayı garanti edemem sevdiğim
Ama anlarım inan
*Alıntı