İçerik değiştir



- - - - -

Hayvancılığa Yüzde 40 Hibe Geliyor


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.02.2010 - 22:25


Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki 16 ilde etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmesi yatırımlarına, 2010-2012 yılları arasında hibe desteği uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının “DAP Kapsamındaki İllerde Etçi ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Tebliği”, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile DAP kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde, üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları öz sermayeye dayalı, en az 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli, et ve süt üretiminde verimlilik ve kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik, etçi ve kombine ırklarla kuracakları damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarına, 2010-2012 yılları arasında hibe desteği uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Tebliğe göre, başvurusu onaylanarak yeni inşaat yapımı, damızlık gebe düve alımı ve kombine ırklarla kurulacak işletmelerde sabit süt sağım ünitesi ve soğutma tankı alımını birlikte gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişiler ile ayrıca işletmesinde başvuru öncesinde destekleme konularındaki bir veya iki yatırımı olup, eksik kalan bir veya iki yatırımları için başvurusu onaylanan ve yatırımı gerçekleştirilen gerçek ve tüzel kişiler, desteklemeden yararlandırılacak.
Etçi ırklarla damızlık işletmesi kuranlar, sabit süt sağım ünitesi ve soğutma tankı alımı desteğinden yararlandırılmayacak.

Tebliğ kapsamında yatırım yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanacak olan uygulama rehberinde belirlenen usul ve esaslara göre yatırımı yapacağı yerdeki tarım il müdürlüğüne başvuracak.

YATIRIM KONULARI VE HİBE ORANLARI

Projede yer alan inşaat yatırımı konusunda, yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 30’u oranında hibe desteği uygulanacak ve bu destek sadece yeni yapılacak kapalı veya yarı açık sistemli ahırları kapsayacak.

Projede yer alan hayvan alımı yatırımı konusunda, hayvan alım tutarının yüzde 40’ı oranında hibe desteği uygulanacak ve bu destek sadece alınacak damızlık gebe düve alımını kapsayacak.

Projede yer alan makine alımı yatırımı konusunda, tutarının yüzde 40’ı oranında hibe desteği uygulanacak ve bu destek sadece kombine ırklarla kurulan işletmelerdeki süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımını kapsayacak.

Yatırımcı, uygulanacak hibe desteğinden bir kez yararlandırılacak. Yatırımın üst sınırı ise bütçe imkanları dikkate alındığında gerektiğinde yıl içinde Tarım Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Onaylanan yatırım proje tutarının üst sınırı aşan kısmı, ayni katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanacak. Her proje sahibi sadece bir projesi için hibe desteği alabilecek.

Anne, baba ile çocuklar, eşler ve kardeşler arasında yapılan alım ve satıma konu gebe düveler destekleme kapsamı dışında tutulacak.

Başvurusu uygun bulunan yatırımcı, uygulama rehberine göre hazırlamış olduğu yatırım projesinin onaylandığı tarihten itibaren projesinde belirtilen süre içerisinde yatırıma başlamak ve bitirmek zorunda olacak.

FİNANSMAN VE ÖDEMELER
Karar uyarınca yapılacak ödemeler için gerekli kaynak, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun geçici 23’üncü maddesi uyarınca, bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye yönelik yatırımların finansmanı için ayrılan kaynaktan, Tarım Bakanlığının ilgili yıl bütçesine tahsis edilen ödenekten karşılanacak.

Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Kararın uygulanması ile ilgili olarak Ziraat Bankasına destekleme tutarının yüzde 0,2’si oranında hizmet komisyonu ödenecek.

Haksız yere yapılan destekleme ödemeleri, ödeme tarihinden itibaren Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un ilgili maddesinde belirtilen gecikme zammı oranları dikkate alınarak hesaplanan kanuni faizi ile birlikte geri alınacak.

Kararla belirlenen destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen üreticiler, 5 yıl süreyle hiçbir destekleme programından yararlandırılmayacak.

http://www.tarim.com...ay.asp?ID=10084





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli