Ulan varya bu hayat nasıl bir hayat ? Çok acımasız olduğu gibi çokta gerçeklerle yalanla dolu bir hayat...
Milletin üç kuruşuna göz diken market sahipleri yada sahibi, insanların çok sevdiği, en hesaplı marketi toptan fiyatına perakende satış öncüsü BİM A.Ş
Bu yazdığım konuyu dikkatli anlayarak okumanızı rica ediyorum. Bir şirketin nasıl bu kadar hızlı kolay büyüdüğünü gerçekleri ile anlatacam...
Bundan aylar önce Bim personeliydim işimi ilk başlarda severek isteyerek yapıyordum maaşıda dolgun geliyodu nerden baksan 800-850 veriyolardı oda personel maaşı ama yalnız velakin bim in aç gözlü gözü doymaz ortakları hep kazanmak isteyen hep ben diyen sevgili ortakları bir sistem çıkarmış neymiş efendim mağazanı benimse bilmem ne bu mağaza senin vs gibi
Sistemin içine öyle şeyler koymuşki personel neredeyse babasının dükkanı sanıyo.
Bu marketlerin bilirsiniz envanteri vardır yani sayımı ayda bir sayarlar. Envanter belli bir yüzde sistemi vardır eğer o orandan fazla açık çıkartırsan (çalıntı çırpıntı, skt li ürünlerin firesi meyve sebze ürünlerin firesi gibi açıklar nede olsa firmalara tekrar iade sistemi yok ) kovulmaya kadar yolu var..
Örnek; meyve sebzeyi günlük bakılır elbetki dışarda dura dura çürüyo mesela domatesmi çürüdü al barkotunu sakla
bi ürnün skt simi doldu bi kenara not al.
yadaaaaa en kötüsü çalıntımı oldu olsun ..
Envanter günü geldiğinde mağaza sorumlusu belli başlı çalınacak eksik çıkarak envanteri kötü getirecek ürünler üzerinde anlık bir küçük sayım yapar bu sayede açıkların yani firelerin bir kısmı tespit edilir ve personeller arasında paylaştırılarak ödenir...
Örnek bir mağazada kaç kişi var 4 kişi çalışır genelde mağaza sorumlusu misal 400 tl lik açık çıkardı bunun 200 tl sini mağaza sorumlusu öder 100 tl sini mağaza sorumlusu yardımcısı öder 50 tl de öteki iki kötü personel öder çünkü mağaza sorumlusu ve yardımcısı daha fazla maaş aldıkları için
Yalnız prosodür diyorki sakın kasalardan fire geçmeyin bozulan ürünleri fireye yazın bu işin yasal kısmı asıl dedikleri istemem yan cebime koy işte gördünüğünüz üzere bim a.ş. nasıl bukadar büyüdü işte görün...
bimin 2660 mağazası var bunlardan herbiri 400 tl lik açık verse bunu personel gizli saklı ödese toplam 1.064.000 tl lik korkunç bir rakam kar ediyor....
bim personeli neredeyse yemiyor yediriyor içmiyor içiriyo başlardaki ise bunları hiç düşünmeden parasını sayıyo verdiğim bütün paralar haram olsun....
Vermeseydin kardeşim diyeceksiniz vermesek envanter kötü geldi diye işten atıyo adamın burnundan getiriyolar. Bende bunu kaldıramadığım için çıktımya zaten...