Malum harabe artık bu siteye takılanlar için bir bağımlılık haline geldi. her türlü görüş ve düşünceye sahip insanlar burada özgürce fikirlerini paylaşabiliyor ve özgürce bilgi gözlem ve tecrübelerini buradaki diğer forum arkadaşlarına iletiyorlar. Zaman zaman tartışmalar çıksa da kavgaya görüşmüyor. Bu şekilde buraya gelen insanlar gerek iş yerlerinde olsun gerekse de evlerinde olsun boş zamanlarını gayet hoş geçiriyorlar. Yeni gelen arkadaşlara karşılamalar yapılıyor, yeni çıkan videolar paylaşılıyor, yeni insanlarla tanışılıyor. Bilgiler paylaşılıyor.
Herkes burada bilgilerini paylaşarak internet ortamında ufacık da olsa bir eser bırakmış olmanın mutluluğunu yaşıyor. Tabi herkes paylaştıkları bu eserlerini ailesiyle, çoluk çocukla birlikte hiçbir tereddüt yaşamadan görmek, onlara da göstermek ister.
İşte bu noktada dün akşam çok büyük bir sorunla karşılaştım: dün akşam nette gezerken aile koruma şifresi denen bir program keşfettim. bu program internet ortamında girilen zararlı sitelerden bilgisayarı korumak amacıyla yapılan ve ttnet tarafından ücretsiz temin edilebilen bir program. bu programı kurunca evde veya işyerinde bilgisayarınızdan zararlı internet sitelerine isteseniz de giremiyorsunuz. çocuklarımızı gözümüz arkada kalmadan internete emanet edebileceğimiz bir program anlayacağınız.
dün bu programı görünce hemen bilgisayarıma indirdim ve kurdum. artık bilgisayarımdan o zararlı sitelere giremeyecektim ve evdeki kardeşlerimi de bu zararlı sitelerden koruyacaktım.
ancak çok kötü bir şey oldu: bu programı kurduktan sonra harabe'ye girmek istediğimde aile koruma şifresi bir uyarı verdi ve harabe'ye giremeyeceğimi söyledi. harabe'ye giremedim.
çok şaşırdım ve üzüldüm aynı zamanda. bu olamazdı. yıllar yılı girdiğimiz, sevdiğimiz ve hayatımızın bir parçası olan harabe, aile koruma şifresinin engeline takılıyor. bu kabul edilebilir bir şey değil. derhal yönetim bu konuya bir el atmalı diye düşündüm. ancak yönetimin bu konuya el atmasını beklemeden hemen kendime vazife çıkarıp çalışmalara başladım.
böylesi bir olayın ve bu olayın getireceği tehlikelerin önüne geçmek için forumdaki mübarek arkadaşlarla bir grup kurulmasına karar verdik. bu grubun adı mübarek üyeler grubu. gruba katılan kardeşlerimiz; milas, hayal@, pac, ben ve atamçepni. (bu gruba katılmak isteyen diğer arkadaşlarımız da başvuru yapabilirler.)
grup başkanı olarak arkadaşlar sağolsunlar beni seçtiler. tabi diğer arkadaşlar olarak da bir seçim yapılırsa ona da saygı duyarım.
bu gruba katılan arkadaşlar olarak yönetimden isteğimiz şu: bize yetki verilsin. biz de harabe'yi aile koruma şifresi programında engelleyen forum mesajlarını bulalım ve silelim. böyle forum yazıları bırakan arkadaşlarımızı da psikolojik destek almaları için elimizden geleni yapalım.
bakın bu çok büyük bir sorundur. çoluk çocuk anne babalarımızla birlikte girebileceğimiz bir harabe için şarttır. yönetimin bize istediğimiz yetkiyi vereceğini umuyoruz.
kamuoyuna saygıyla duyurulur.