Türk Halkının Arabesk Yavşaklığından Utanıyorum
#21
Gönderim zamanı 29.07.2010 - 22:53
♥
Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.
♥
#22
Gönderim zamanı 30.07.2010 - 01:18
#23
Gönderim zamanı 31.07.2010 - 09:48
#24
Gönderim zamanı 31.07.2010 - 10:32
16 Ocakta İstanbulda yapılan ve Sayın eski sevgilileri Hande Ataizi ile Demet Sağıroğlunun da katıldığı doğum günü partisinde 2 bin TLye sahneye çıktığını söyleyen oryantal Dora, Dans etmem için Fazıl Sayın asistanı beni aradı. Ben de kabul ettim. Gece yarısından sonra sahneye çıktım. İbrahim Tatlısesın Ben insan değil miyim? adlı parçasının remiks versiyonları da çalındı. Sayın bana pek fazla eşlik ettiği söylenemez dedi.
http://magazin.milli...500/default.htm
#25
Gönderim zamanı 31.07.2010 - 18:28
Arabesk müzik bir eksikültürdür
yanlışınız var.
arabesk müzik bir eski kültürdür.
sebeb sonuç durum ve şartlar ne olursa olsun, insanların beğenilerini, yavşaklık gibi bi ibare ile dillendirmek bence öküzlükdür:)
#26
Gönderim zamanı 31.07.2010 - 19:14
Fazıl say Nezaket göstermiş. ''Dansöz müziği eşliğinde dansöz oynatmışlar '' O da eşlik etmek ve dinlemek tahammulünü göstererek Nezaket göstermiş.Sayın bana pek fazla eşlik ettiği söylenemez dedi.
#27
Gönderim zamanı 31.07.2010 - 19:33
yanlışınız var.
arabesk müzik bir eski kültürdür.
sebeb sonuç durum ve şartlar ne olursa olsun, insanların beğenilerini, yavşaklık gibi bi ibare ile dillendirmek bence öküzlükdür:)
Kültür yüzlerce yıllık geçmişin birikintileridir.Bu Müzik Türü Kültürsüzlüğün kalitesizliğin olduğu ortamda ortaya çıkan. Yangel yatçılıktır.İnsanların Fakirliğinin ve çaresizliğinin sömürülmesidir. Felek bu müzikçilerin herşeyleridir.Başroldedir.Felek esas oğlanı veya kızı hep kandırır. Acımasızdır. Başlarına ne gelmişse bu Felek denilen zalimden gelir. Kadere teslim olunmalıdır.
Yani O günün politikacılarını dört elle sarıldıkları cankurtarandır.
Yapılacak tek şey var Feleği bulup Ergenekondan içeri atmaktır. Biz de şöyle KALİTELİ Melodllerin uçuştuğu gerçek müziğimiz olan Öz kültürümüz Türk halk ve Sanat müziklerimizi dinleyelim.
#28
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 02:18
ben anlamıyorum bir müzik adamı (!) müziğin evrensel olduğunu idrak edemeden nasıl müzik yapar ve buna rağmen nasıl ben müzik adamıyım tandansında dolanır. ve nasıl yiyen bunu yer.
ben her türlü müziği dinlerim. ve benim dinlediğim, *severek dinlediğim* türlerden birine, sırf hoşuma gitti diye yahut o an bana ve ruh halime iyi geldi diye, beni yavşaklıkla suçlayan bi adama burdan Ardahan'a kadar da küfrederim:)
ayrıca arabeskin ESKİ bir kültür olduğuna itiraz edişiniz üzerine buraya wikipediadan bi yığın şeyi kopilemek vardı da, saat geç olmuış uyumam lazım.
ha bi de sizin önermenizden yola çıkarsak; insanların çaresizliğinden ve mutsuzluğundan faydalanıp asırlardır dinlenen ve söylenen türkülerinde canı cehenneme öyle mi ?
ohoo bu konu uzar gider, ilk çalgıya, tefe, zurnaya kadar.
evvela şunu bi kabullenin, fazıl say s.çtı. üstüne bi de sıvadı. tüyü dikeceği zaman da dört gözle beklenmekte.kabullenin bunu yani, bu da bi erdemdir. çok şeydir.
Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.08.2010 - 02:22
#29
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 12:26
Yaşamın bu zor şartları içinde günlük küçücük ayrıntılardan mutluluk kırıntılarını cımbızla çıkarıp hayatımızı idame etmeye çalışanlardanız.Ama Feleğe ve Kaderciliğe teslim olmadık. Mücadele gücünü asla kaybetmedik. Burada söz konusu olan müziğin kalitesi ile kalitesizliği kolaycılığı kıyaslamasıdır.Arabesk melodi yapısı olarak çok basit nota dizileri ile yapılmış bir müzik türüdür. Türk halkının kültürü değildir. Arabesk Türk insanını uyuşturmak için giydirilmiş kağıttan bir elbisedir.sanırım sizin dünyanız bizim kullandığımız gerçek dünyadan bi hayli farklı. bizim dünyamızda insanlar çok ve hep mutlu değil. mutlu olanlar da var ama mutsuzlar yoğunlukda. ve küçümseyip itin bi yerlerine göndermeye çalıştığınız "kültür" o yokmuş gibi davrandığınız insanlara iyi gelen şeylerden bi tanesidir. belki ?
Şöyle anlatayım.ben anlamıyorum bir müzik adamı (!) müziğin evrensel olduğunu idrak edemeden nasıl müzik yapar ve buna rağmen nasıl ben müzik adamıyım tandansında dolanır. ve nasıl yiyen bunu yer.
Müzik evrenseldir ve 7 Adet notanın ard arda sıralanmasıdır. Kullanılan müzik aleti her ne olursa olsun bu 7 notayı
değişik versiyonlarda sıralamaktır.Yani İki ayrı aşçının aynı malzeme ve araç gereçle farklı lezzetler ortaya çıkarmasıdır. Hep şöyle denir
Ünlü piyanist veye klavsenci veya gitarist veye davulcu veya yormcu veya grup. Buradan denilmek istenen kullanılan estrumanın hakkını dibine kadar verebilmektir. Arabesk müzük seviyesi küçük çocuklara yönelik çocuk şarkılarının seviyesinde veya bir üstüdür. Basitdir.
Fazıl sayın örnek olarak gösterdiği kişilerdensiniz. Müzik Kaliteniz daha Çocukların seviyesindeben her türlü müziği dinlerim. ve benim dinlediğim, *severek dinlediğim* türlerden birine, sırf hoşuma gitti diye yahut o an bana ve ruh halime iyi geldi diye, beni yavşaklıkla suçlayan bi adama burdan Ardahan'a kadar da küfrederim:)
en fazla 50 Yıl geriye git ilk tohumların ekilişini görürsün.ayrıca arabeskin ESKİ bir kültür olduğuna itiraz edişiniz üzerine buraya wikipediadan bi yığın şeyi kopilemek vardı da, saat geç olmuış uyumam lazım.
ha bi de sizin önermenizden yola çıkarsak; insanların çaresizliğinden ve mutsuzluğundan faydalanıp asırlardır dinlenen ve söylenen türkülerinde canı cehenneme öyle mi ?
ohoo bu konu uzar gider, ilk çalgıya, tefe, zurnaya kadar
Ben tam tersini söylüyorum. Yani Türk Halk ve Türk Sanat müziğimize sahip çıkalım diyorum. Aynı şeyleride Fazıl Say söylüyor.
Bakın önceki yazımda ne söylemişim.
Yapılacak tek şey var Feleği bulup Ergenekondan içeri atmaktır. Biz de şöyle KALİTELİ Melodllerin uçuştuğu gerçek müziğimiz olan Öz kültürümüz Türk halk ve Sanat müziklerimizi dinleyelim.
Dikkat ederseniz Fazıl Say Konserlerinde Temel özlliklerini bozmadan Türkilerimizi Çok sesliye çevirerek bütün dünyaya dinletiyor.
Fazıl Sayın Asıl üzerinde Durduğu sözlerinde de mihenk taşı oıarak teşkil eden bu noktayı kaçırmışsınız. KÜLTÜRÜMÜZE VE ANADOLUNUN EN KÜÇÜK MEZRASINDAKİ ÇOBANIN GERÇEK VE YAŞANMIŞ DUYGULARINI KAVALIYLA DİLE GETİREN YÜZLERCE YIL ÜST ÜSTE BU GÜNE GELEN ÖZ MÜZİÐİMİZE SAHİP ÇIKALIM DİYOR.
#30
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 12:37
müzik zevkiniz çocukca ve kalitesizce gibi bişey mi yazmışsınız ne orada, ben okumadım onu
*ülkemizde ve dünyada arabesk müzik, etnik müzik, keman ve klarnet virtüözleri sanırım aptal, fazıl say ın keşfettiği bi gerçeği(!) ya farkedememişler, ya da fazıl say sivrilmeyi istemiş. her neyse netice itibariye inci öper. ( )
bi de 9/8 çarpıtmaya çalıştığınız türkülerimiz vs vs vs tatavası da aslında şöyle bişey;
kimse türkülerimizi çöpe atmıyo. buna bi inanın. emin olun şu an sizin onun ardına sığınışınızdan daha fazla ehemmiyet gösteriyorlar türkülere. hem sahi siz nereden biliyorsunuz insanların her an ne dinlediğini ? nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz ? bi anket mi söz konusu ? ya da belgelerle ispatlanmış bi done filan mı ?
çaresizliği ve feleği ele alıp bel altı vurmaya çalışıyor dediğiniz arabesk müzik için, bi kıyas gösterdim ben orada. türkülerimizde de felek ve mutsuzluk hallice ele alınır. gerçi sizin gezegende işler nasıl yürüyor pek bi fikrim yok ama bizim mutsuz dünyamızda sistem bu şekilde işliyor:)
eööaöaa ezsatır, insanlar zaman zaman canları ne isterse onu dinliyor. " zaman zaman." buradan ince bi çizgi geçer:) ve canları istediği için dinledi diye, "yavşak" tabirine muhatap olamazlar. muhatap etmeye çalışan, muhatap ettiği kelimenin önde gidenidir nokta
Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.08.2010 - 12:49
#31
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 14:07
Arabesk müzik nota dizilişleri birbirine çok yakın seslrden oluşur çalması ve söylemesi çok basit dir. Çocuk şarkılarında da nota dizilişeri aynen öyledir Bir estrumanla her amatör kişi bunları çalar bir okadar da şarkıyı söylemek de zor değildir.
Hastalandığımız zaman hastaneya gideriz. Konusunda iyi eğitim almış bir doktor veya Prof olsa iyi olur deriz. Ama mesleğinde başarılı olamamış doktora veya Sağlık meslek lisesinden mezun olmuş bir hastabaıcıya da tenezzül etmeyiz. Burada eğitim ve Kaliteden bahsediyoruz.Tekrar ediyorum Arabesk müzik basit bir müziktir ve sözleri ile insanları Uyuşturur. Siyasetin ve siyasetçinin baş tacıdır.
#32
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 14:35
bana ezilen ezik / edebiyatı yapıyosun dediğiniz müzik kültürünü, siz o yönde göstermeye çalıştığınız için ironileştirdim ben. ama tabi bilemedim düz mantık örgüsü gerçeğini. anneye anlatır gibi anlatmam gerektiğini.
sizin varsayımlarla hareket ettiğiniz, kesin böyleDİR kesin şöyleDİR diye hayıflandığınız şeyler sadece sizin fikirleriniz. ve sizin fikirlerinizin bi ispatlanmışlığı bir gerçeklik payı yok. ne benim nazarımda. ne de kayıtlarda.
emin olun küçümsediğiniz o arabesk müzik dinleyenler DE sizin kadar ya da sizden fazla türkü severdir. olamaz mı ? neden değneğin tek ucuyla çalışıyorsunuz ki ? görmek istemediğiniz gerçek bir ucu daha var oysa o değneğin. ve neden hemen alakasız yerden irdeleyip arabesk dinleyeceklerine türkü dinlesinler bik bik bik yapıyorsunuz. bilmeden neden ahkam kesiyorsunuz ?
iddia ediyorum, fazıl say milenyumun ferdi özbeğen'i. çürütün çürütebilirseniz.
bu son postumu da anlamamak da ısrar ederseniz, bir dahakine Çin aksanıyla Fince yazmayı düşünüyorum.
hoppss. popüler kültür diye bişey duyduysanız şayet, az irdeleeynn ?
Bu mesaj epru tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.08.2010 - 14:44
#33
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 15:04
Her şeyden önce, Fazıl Say'ın arabeske, bir iddiaya göre "arabesk kokan" isyanının, elitist bir zihniyetin ürünü olduğuna ilişkin bazı çevrelerce koparılan yaygaranın kuvvetli gerekçeleri olduğunu asla düşünmüyorum. Say, eğitimini alıp yetilerini büyük bir ustalıkla yansıttığı müziğin klasik kulvarında, bugünün Türkiyesi'nde "halka inmek" için, bayağılığa yuvarlanmadan yapılacak neredeyse her şeyi yapmaktadır. Bu yeterince etkili olmuyorsa, sorun Fazıl Say'dan çok, memleketin kültürel dokusunu da etkileyen ideolojik dengelerindedir. Halkın bizzat kendisindedir.
Arabeskin: Sanat müziğive halk müziğimizi her gün tahrip etmesi nasıl engellenecek?
Cevap:
"Halk dinliyorsa…"Ne yapalım. Böyle yanıt olur mu!
Arabesk, müzikal yapısı ve sözel karakteri ile mutlak bir bütünlük oluşturmakta ve bölge halklarının yüzyıllardır taşıdığı bazı özellikleri son derece yıkıcı bir biçimde istismar etmektedir. Kadercilik, arabesk müzikle ortaya çıkmadı elbette ama topraklarımızdaki "yakarış" ve "ağıt" kültürü ile arabesk arasındaki bağlantıyı zayıflatacak başka unsurlar da var geçmişimizde. Örnek olsun, bizim yeterince gelişmediğini düşündüğümüz isyan kültürünün arabesk müzikte aldığı biçim "isyan"dan başka her şeye benzemektedir. Arabeske bol bol yerleşen "isyan" mutlak bir teslimiyetten başka anlam taşımamaktadır.
Anadolu'daki seküler "ozan"ların geleneği de arabesk tarafından tamamen iğdiş edilmiş ve ortaya tam da bugün ARAP geleneklerine simgelerine yakışır bir çürütücü-gerici bulamaç ortaya çıkmıştır.
Bizim geleneklerimiz, mücadele etmeye, verili olanı kabullenmemeye dayalı bir müziktir. Ölüme değil, yaşama övgüler düzen; sevgiyi kötürümleştirmeyen;acımasız kent hayatına boyun eğmeyen, ona kafa tutarak sahip çıkan bir müzik. Afyon yutmuş halkın geleceğide müziği gibi işte böyle YOZ olur.
Bu mesaj tarkan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.08.2010 - 15:06
#34
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 15:11
#35
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 15:23
arabesk müziğin türk halkının kültürüyle hiç bir alakası yoktur
tabii. Türk halkı ve ecdadı da uzaydan gelmişti zaten. konuşuyoruz ama hep yüzeysel. hep bilindik çağdaş klasik avrupai tutum.
aynı şeylerin tekrarını yapmayacağım. siz şu an bana, sırf kendisi basit bulup tasvip etmedi diye, dinleyenlere YAVŞAK diyen bir adamı,bir sözde sanatçıyı savunuyorsunuz. benim için mevzuu burada koptu zaten. muhalefet olmak için muhalefet olmak benim tartışma anlayışım da mevcut değil.
siz elit seçimleriniz ve beğenilerinizle, aslında varolan ve çoğunlukda olan bi topluluığu yokmuş gibi göstermeye devam ederseniz, o çok korktuğunuz gericiliğin ve tökezlemenin baş kahramanı olursunuz. ben diyeyim. siz de inanın.
şimdi; fazıl say beyfendi ve siz ve sizin gibi düşünen bi kaç sözüm ona elit ve türk ananelerine bağlı insanlar, bi uyansınlar, herkes , her müzik dinleyen sizinle aynı statüde değil. sizinle aynı ruh halinde de değil. onların ve ya benim beachlerim filan yok. opera opera gezecek biletleri ve beğenileri de yok. bu ezilen - ezik muhabbeti de değil. bu sadece teğet geçtiğiniz küçük şeyler.
edit: mücadelesini verdiğim argüman arabesk değil. fazıl bey ve onun gibi olanların aynalı odalarından haybeye atış tutuşlarına karşı oluşumdur. ve bu karavana atışlarda adapdan ahlakdan ve bir sanatçıda kesinliklle bulunması gereken mütevazilikden yoksun olunmasıdır. nadir arabesk dinlerim. ama mütemadiyenn dinleyenlere de SAYGIM var.
şu da detay olsun, bir fahri atakoğlu yanından bir fazıl say, her anlamda bir hiçtir. sanatçı sadece müzik yapan adam değildir. duruşuyla ve zihniyetiyle de beğeni toplayandır. bencüleyin.
bi de şu türklerin özünde arabesk yoktur, bizim kültürümüzde öyl bişey yoktur deyişiniz ile ilgili sonunda wikipedia ya bakıp size sağlam bilgi ve kanıtlar sunacağım üşenmeyip de:)
#36
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 15:44
#37
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 15:52
#38
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 16:07
#39
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 16:08
Söylediklerimin tam tersini söylüyorsun. Arabesk 60 Yıllık bir geçmişi olan müzik türüdür. Söylediklerimin Avrupai bir tuumla ne alakası var. Türk halkının müzik seviyesi okadar düşük ki Avrupanın piyasa parçalarından basit müziklerinden de öteye de gidemiyoruz.tabii. Türk halkı ve ecdadı da uzaydan gelmişti zaten. konuşuyoruz ama hep yüzeysel. hep bilindik çağdaş klasik avrupai tutum.
Bu cümle ancak bukadar anlaşılır.Her şeyden önce, Fazıl Say'ın arabeske, bir iddiaya göre "arabesk kokan" isyanının, elitist bir zihniyetin ürünü olduğuna ilişkin bazı çevrelerce koparılan yaygaranın kuvvetli gerekçeleri olduğunu asla düşünmüyorum.
Tane tane anlatayım. Demek istiyorum ki Fazılsayın bu YAVŞAK Sözü ARABESK BİR SÖYLEM OLARAK KABUL EDİYORUM.YANİ Bu yoz tavır en elitis kesimin bile içine işlemiş Demek istiyorum. En baştan Önceki Yazdıklarımın Tamamını Tekrar yeniden baştan oku.
#40
Gönderim zamanı 01.08.2010 - 18:07
İ.Melih Gökçeğin, "ben böyle sanatın içine tüküreyim" sözü ile Fazıl sayın sarf ettiği sözler aynı kapıya çıkar.
Arabeski veya güzelsanatların dallarını bepenmeyebilir ve eleştirebilirsin. Arabeski tutkunlarını veya güzel sanat tutkunlarını, bu tutkunluklarından dolayı eleştirsen bile bu tutkunları incitecek küfürlü sözler etmek kimsenin hakkı değil.
Daha önce de söylediğim gibi, Say, kullandığı kelimeyi yanlış seçmiştir. Arabesk, insanlarımızı uyuşturuyor türünden bir eleştiri getirlseydi böyle çenemize düşmezdi.
Benzer Konular
Konu | Forum | Konuyu Açan | İstatistikler | Son Mesaj Bilgisi | |
---|---|---|---|---|---|
Cnnturk.com'dan bir ilk daha! Sen sor KORONA BOT cevaplasın |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
Türkiye Dün Yoğun Bir Siber Saldırıya Maruz Kaldı! |
Bilim & Teknoloji Haberleri | hüfyaa |
|
|
|
iPhone 11 ne kadar? iPhone 11 (Yeni telefon) özellikleri CNN TÜRK’te |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
'Google Türkiye'den arıyoruz' deyip dolandırıyorlar |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
YouTube Premium Türkiye kullanıcılarına açıldı |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
2 kullanıcı bu konuya bakıyor
0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli