Arkadaslar aracın yag degısım zamanı geldı. Forumda bunun ılgılı bırseyler vardır dıye baktım ama uye olmadıgım ıcın yazamıyorum.
Otomobil bolumu oldugunu daha yenı farkettım ve burayla ılgılı bırkac arkadasımda mevcut.
Arac 1.5 megane 2(dizel)
Onerılen yag elf,ve reno araclar 10w/40 yag kullanıyor.
15bınde bır yag degısımı yapıyorum. zamanım geldı. Castrol edgelere baktım genelde casrtrol yada mobıl1 kullan dıyorlar.
Ama bu ısle hasır nesır olan(enazından okuduguma guvenerek) bırılerı ıse hıc duymadıgım yaglardan bahsettıler.
Bunlar motul ve redlıne.
Yaglar ıcındekı elementlere gore 5 gruba ayrılıyormus yenı ogrendım.
Grup 5 tam sentetıklerın oldugu profesyonel grup,jetler ıcın yuksek devırler ıcın kullanılıyormus.
bızım aldıgımız castrol elf falan fılan yarı sentetıkler ve yarı dedıklerı seylerde 100mg felan dıyorlar. Castrolun yenı cıkan edge serısının asınmayı onleyen ve asınan yerı tamır eden sıhırlı elını ıse ,sentetıklıgının dıgerlerıne gore daha fazla olması olarak gosterdıler.
Kararım tam sentetık bır yag.
Ve yabacı forumlarda bızım castroller felan grup3 e gırıyor(sozde sentetık denılen grup)
bense grup 5'ten motul ve redlıne uzerıne yogunlastım.
Problem su kı forumun bırınde bu yagların porsche lamborghını tarzında araclarda kullandıgını yazanlar var.
Fakat bunlar normalde motor! yagı,su racıng turundekı.
Ustama sordum-kı caktıgı soylenemez,hatta motulu duydugu soylenemez. bana uygun olurmu emın degılım rıske gırmeye gerek yok dedı. Ben satıcılardan bırını aradım(sahıbınden.com) adam aracla ılgılı bırsey soyleyemem,motor de anlarım ama arac ıcın ne desem yalan olur dedı(samımıyetıne guvendım ondan alalacam yagı )
Sımdı soyle yapsam..normal pasa pasa uyduruk 5 para etmez reno tavsıyesı elf'ımı alsam..(10w40) 3lt koysam..
sonra motul tam sentetık yagdan da 1 lt koysam sızce nasıl olur?
Ve motul'un 300w serısınde 10w40'ı yok..10w40 sadece 5001 de var.
14w40 elf (3lt)+ 15w50 (300w motul 1 lt) kullansam olur mu?
Bır rıcam daha olacak-su 1-2 gun ıcersınde sıparıs verecegım