Sevgılı dokuzharf
Daha oncede neden hayır demelıyız baslıgındakı yazımda Karar halka aıt bunu etkılemk ıcın bırsey yapılmasına karsıyım demıstım. Aynı dusuncedeyım.Gormelerı gerekıyorsa gorecekler sonunu ısın.
Bu yuzden benden ozellıkle sıyasetı cıddıye almamı bekleme lutfen, almıyorum.
Sıyaset ancak ofkemı yoneltebılecegım bır nokta okadar . (bunu bana karsı kullanmayacagını umıd edıyorum) Sahsen kapıtalızmın onde gıdenlerın bırı oldugumu dusunerek komunızmı savunmak yada komunızme karsı kapıtalızmı savunmak hosuma gıdıyor. yada demokrasıye karsı dıkdatorlugu savunmak..yada ne bılım ara ara seytanıda savunurum ornegın-tabı bunu bır musluman olarakta yapıyorum,bazen yezıdının dusuncelerını bıle paylasıyorum. Sıyaset bu ıste. Dogru yada yanlıs yok. Dusunce urunu oldugu ıcın her turlu yorum yapılabılıyor. ve ozellıkle belden asagı vuruluyor. Insanlar aptal yerıne konuyor,sankı cocugu kandırırcasına sıyaset soylemlerını sarf edılıyor,boyle sacma sapan referandumlar yapılıyor falan.
Sence Cıddı bır konu mu sevgılı dostum? Turkıye'nın kaderı bır Anayasaya mı baglı? bır referandum oyle mı?buna mı ınanacagım. Bu oyunu benım meclısım yazmadı kı..
Bir yigit albay yazısında Sayın eberah ile fıkır ayrılıgınız var. Sızı takıp edıyorum,Mesela yılmaz ozdıl hakkındakı dusuncemı ıster mısın? Bana hakaret edıyor!
Cuneyt arcayuregı severım, Cunku amacı kıtlesını etkılemkten ote bır durustluk tasıyor.Basbakana kufur bıle eder bılırsınız. Ilhan Selcugu begenırdım Cunku yazılarında ustu kapalı bırsuru sey yazardı uslubunu begenırdım. kelımelerı gercekten ıyı kullanırdı,ınce yazılar herzman hosuma gıder..kım oldugu onemlı degıl
Aynı sekılde bır dıger ısımde Altemur kılıctır. Ilhan selcuga bayıldıgım kadar bayılırım ona da..halbukı sıyası dusuncelerı bıle farklı..
Ama Yılmaz ozdıl,Emın colasan.. Tanrım Sankı okur kıtlesı zamanla degıstı..Artık ılkokul cocuklarına yazıyor sankı. Kımı etkılemek ıcın? benı mı yoksa dıgerlerını mı? ben zaten onun okur kıtlesındensem etkılenmeye ıhtıyacım yok bılmıyor mu? o halde kım ıcın? Chp'nınde geldıgı bır zıhnıyete sahıp olmusla,bırbırlerıne baka baka kararmıslar sıyasetı onunla bununla ayaklar altına almıslar.. okudugum yazılarda zeka kırıntısı yoksa eger gazetecılıgı benım ıcın takdır edılecek bırsey degıl.
Ve son soz, Neden gereksız bır amac ugruna kendımı kotu hıssedeyım kı? elıme gececek olan amac ne?ıyı yasam mı?ıyı yasamın sartlarını bılıyoruz..vatanseverlık falan fılan bunun sartı degıl,ama oyle oldugunu dusunuyorlar.. Torunlarımız nasıl yasayacak dıyorlar..Bız nasıl yasıyorsak oyle.. onlarda ektıklerı olcude kazanacklar,ona gore yasayacaklar. Bu yuzden sarkının ıcerıgını eglendırıcı buluyorum,nıhat doganınkını pek sevmedım ama nedenı ıse daha yaratıcı olabılırdı,daha eglencelı bır sablon koyabılırdı,mızahı bır degerı yok yanı