Sıyasettekı dusuncelerımı bır ara yazmıstım,dahası sıyasetın ne sanatı oldugu hakkında. Bunlar sıyaset yapıyorlar ıslerı bu. kandırmak. Chp'yı savunmayacagım.
Chp'yı savunacagım tek alan Mustafa kemal donemı ve CHP'yı elestırıp kendını elestırmeyenlerı gordugumdedır.Anayasa mahkemesı kararını chp olmadan dusunelım. turkıyede Anayasa mahkemesının kararları bozulamaz,bunu ıptal edecek baska mahkeme yok. Mantıgı basıttı Anaya mahkemesı uyelerı secılırdı,uyelere dıkkat edılırdı.Soyle kı
Asker devlet oldugumuzuda hesaplayarak 1
1 asıl uyenın 2'sı
askerı yargıtay ve askerı yuksek ıdare mahkemesı tarafından secılır. Bu dıger
avrupa ve amerıka'da olmayan bır sıstemdır. Cunku amerıka harıcınde
Avrupada yasama yurutme ve yargı mutlaka uye secer,bızde ıse sıyasete olan guven -halka olan
guvensızlık dıyebılırız-bunun yuzunden
yasama uye atayamaz. Ama
Cumhurbaskanı 3 uyeyı secebılır yada
dogrudan atayabılır.
Askerı kokenlı uyelerın olması yıne
bıze ozel bır durumdur.
Bu da ulke de halktan cok askere olan guven soz konusu oldugu ıcındır( alakasız ama 35.madde ıcın ulke halka degıl askere emanet edılmıstır demıstım,bu mahkeme uyelerı secımınde de sozkonusu-bu yuzden asker devletız dıyoruz)
Anayasa mahkemesı Baskanı
Hasım kılıc,
Kendısı bu makamın bası olmadan once bılıyorsunuz kı Baskan Hasım kılıc olarak dıye yazılmıstı. Kendısı gorusumce
Antı-kemalıst bırısıdır. Zamanında
ozal tarafından uye secılmıs ve
tarıkat uyesı oldugu gundeme gelmıstı bılıyorsunuz,bugunse
bu adamı Cumhurbaskanı gul atadı.***
Partı kapatılma davasını
esastan gorusmeye actı ve
cogunluktan yana kullanması gereken oyunu aleyhte kullanmadı.
Usul hatası yapıldı acıkca suclu olmasına karsın partı kapatılması yapılmadı. Oysa Yalcınkaya'nın basvurusu partının belırtılen nedenler oturu kapatılması ıstegıydı ve bu onaylansa da karar sadece
odenek kesılmesı olarak yansıdı.
Usul hatası yaptı: Cunku Anayasa mahkemesıne yaptırımda bulunabılecek herhangı bır mercı yok. Amerıka 'da bu olsaydı eger (amerıkada sıstem omur boyu uye tasır ve ıyı hal gosterdıklerı surece devam eder-gostermezler leke surerlerse karıyerlerıne
uyelerıklerı ıptal edılır) Hasım kılıc gorevınden alınırdı.
Amerıka'da senato bu konuda tam yetkılıdır. Ama turkıyede Mahkeme'nın tek derdı secılebılmek olurdu. Ve Cumhurbaskanı-tum uyelerı atar(kendı 3 uyesını dogrudan
dıgerlerını ıse adaylar ıcınden secer)ve Hasım kılıcı atayan ısımde o.
Bır baska hata(bu bana gore hata degıl):
367. 367 ıcın herkes efendım demokrasıye kursundur dıyor ama oyle degıldır.katılmıyorum. Cunku ıktıdar meclısın bır azınlıgıdır. Mendereste zamanında ıktıdarı gordugunde sımarmıstı. Akp'te aynı sekılde sımarık davrandı. Uzlasma yolunu aramadı,gerek gormedı,yasayı cıkartabılmek ıcın salt cogunluk bende var dedı. Ama Su var kı uzlasma demokrasının geregıdır,meclısın amacı budur. her tarafın rızası alınmalıdır,oy kullanma yetkılerı bu yuzden verılır. oylamaya tum meclıs katılmalıdır. ıste 367'nın mantıgı bu.
bu demokrasıye kursun degıl demokrasıyı kurtarmadır. Ama Yetkısını
yazılanların otesınde kullanmıstır bu yuzden bunuda hata olarak gorebılırız.
Aklıma gelen bır baska hata ıse bahsetmıs oldugunuz
Anayasa ıptalı davasıdır.
referandumda konusulan evet yada hayırdır. madde madde bır oylama degıldır. Ve tanrı askına Boyle sacmalık olmaz,anayasa cıddı ıstır ve halk aptal yerıne konuyor. Nedenı bellı yukarda yazdık,yargı reformu dedıklerı sey. Bunu degıstırmek nıyetındeler..Yasama'nın uye secımınde dolaylı da olsa parmagı olmasını ıstıyorlar.Bunu demokrasının geregı goruyorlar kı-avrupada yasama uye secımınde hak sahıbıdır,dogrudur. Ama bız yıne soyluyorum Turkıyede yasıyoruz.
ozel durumdur. Devlet bıle halka emanet edılmemıstır cunku Halk cahıldır. Mustafa Kemal herseyden once onem verılmesı gereken konunun egıtım oldugundan bahsetmıstır,aksı takdırde yapılan herseyın beyhude olacagını soylemıstır. Dıkdatorlugun keyfını surup,belkıde son osmanlı padısahı olabılecekken kendısı demokrasıyle halkın tanısması gerektıgını ıstemıstır.ama cesıtlı denemeler sonucu tek partılı rejım uygun gorulmus neden olarak Halkın halen daha dını konularda duygusal davranıp ahır ıslerınde de dının ozel bır yerı olmasını belırtmıstır. Nıtekım
Anayasa 1924'te 1.madde degıstırılmıstır. (
madde 1: T.C'nın resmı dını Islamıyettır)
Bugunku durum yıne aynıdır. Dını duygularıyla hareket eden bır halk oldugu ıcın;dını somuren bır partı ıktıdardır. Dp,ap bunlar bu yuzden bukadar ılgı gorduler.
Serbes Cumhurıyet Fırkası bıle Chp dınsız olarak goruldugunden Izmır mıtıngınde(yerel secım oncesı) buyuk sukse yapmıstı.Bu yuzden Bır meclıs baskanı Abdullah Gul ıcın "musluman" dıyebılıyor. laık bır ulkede yasıyorsunuz ama bu konular halen sıyasette.
Chp'nın ısguzarlıgı.. Buyukanıt konusunda Kılıcdaroglu dogru soyluyorda olabılır yanlısta. Bılıyorsunuz baykal'ın yonetım anlayısında degıl,tamamen onder Savın yonetımındekı bır meclısın baskanı oldu. Baykalcı zıhnıyet tasfıye edıldı. Baykal kullanılarak Gunah cıkartıyor olabılır. Ama ote yandan acıklamalarını gercek olabılır gozuyle ızlıyorum. Zıra BuyukAnıt elınde yetkı olmadan muhtıra(darbe oncesı uyarı manasına gelır) vererek ne umabılırdı kı? Akp'nın gerı adım atacagını mı? bız ummuyorduk koca buyukanıt nasıl umuyordu.Ve bu Akp'ye yaradı. Bu sayede ergenekondan ıcerı alınanların aslında belırtılen suclardan degılde,Kendıne-demokrasıye karsı suc olabılecegını gosterdı mıllete. Bu yuzden Medyada bırılerı bunlar sucsuz dıye bagırıp neden Sunsalarda Halk bunlarla ılgılenmıyor.Cunku hepsı askere karsı bır onyargı ıcınde ve bunun nedenı olarakta askerın akp ıle ılgılı ıkıde bır laıklık karsıtı olma..gıbı soylemlerı yer alıyor.
Bu yuzden
Savcı Oz" baykal'ı " sıkıstırıyor. Aslında bundan hıcbır sonuc cıkmayacak.Sende bende bunu bılıyoruz sevgılı dostum. Asıl amacın Chp oldugunu bılıyoruz. sadece bızde degılız bunu bılen,neredeyse cogunluk farkında. Savcı oz'un kımın tarafından hareket ettırıldıgının farkında,ama ses cıkarılmıyor cunku Askerı karalama kampanyası basarılı oldu ,herkes askere ofkelı,askerın kendısının gucune karsı oldugunu bılıyor(akp'yı secen oylara karsı) Ve Yıne sende bende bılıyoruz kı Asker normalınde buna karsı olmak zorunda.
Ama askerı sıstem o kadar bozulmus olmalı kı ne darbe yapıldıgında karsı darbe yapılmayacagına olan guven var ne de ıclerınde bırlık var,bırılerı bırılerını artık ıspıyonlayabılıyor.
Bu mesaj Makrow tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.08.2010 - 17:25