CHP Bahçelievler İlçe Örgütü'nün Kadın Kollarına bağlı olarak referandum çalışmaları kapsamında mahallelerde broşür dağıtan 3 kadın, AK Partili olduğunu ileri sürdükleri bir kişinin saldırısına uğrayıp dayak yediklerini iddia etti. Darp raporu da alan kadınlarla birlikte basın açıklaması yapan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını, saldırıyı yapan kişinin ise emniyette ifade verdikten sonra serbest bırakıldığını söyledi.
CHP Kadın Kolları üyeleri, dün Bahçelievler Fatih Caddesi üzerinde broşür dağıttıkları sırada AK Partili olduğunu ileri sürdükleri bir kişi tarafından saldırıya uğradıklarını belirterek, şikayetçi oldular. CHP Kadın Kolları üyesi Gülhan Atılır, Eda Özdemir ve Nuray Taşan hemen şikayetlerini Yenibosna'daki 75. Yıl Polis Merkezi'ne yaptılar. Şikayetçi kadınlar, saldıran kişi tarafından sokakta sopayla dövüldüklerini ileri sürdüler.
CAMİLERE GİREMİYORUZ
Daha sonra saldırıya uğrayan kadınlar adına konuşan Eda Özdemir, girdikleri mahallelerde kendilerine burası AKP mahallesi, giremezsiniz denildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Dün referandum çalışmaları kapsamında mahallelerde geziyorduk. Bize saldıran beyefendiye referandumla ilgili bilgi vermek istedik. İlk önce Kılıçdaroğlu'na hakaret etti. Daha sonra kendisinin dolandırıcı olduğunu söyledi. Ben de kendisine 8 yıldır iktidarda olduklarını, belgelerle konuşmaları gerektiğini söyledim. Ondan sonra hakarete başladı. Ağıza alınmayacak küfürler etti. Biz de Tayyip Beyin yaşadığı hayatla kendi hayatına bakmasını söyledik. Sonra bize kadına söylenemeyecek küfürler etti. Daha sonra evine girdi ve biz apartmandan dışarı çıktığımızda arkamızdan sopayla geldi. Biz camide elimizi yüzümüzü yıkamak istesek bile hakaret işitiyoruz. Burası AKPnin mahallesi, gelmeyin buraya, diye taciz ediliyoruz"
Haber : Hürriyet