Nedir bu, General Mobile Discovery II; beni neden ilgilendiriyor, çünkü çok uzun zamandır cep telefonu tanıtım makalesi yazmadım. 1 tane deneyeyim ayak üstü:
General Mobile Discovery serisi ülkemizde oldukça popüler olmuştu, ancak artık bu modelin emekli olma zamanı geldi ve yerine uygun fiyatı, 8 çekirdekli işlemcisi, temel malzemesi plastik olan 134 x 68 x 7.59 mm. boyutlarındaki gövdesi ve 125 gramlık ağırlığıyla yeni bir model geldi; General Mobile Discovery II. Cihazın her biri 2.0 GHz'e varan saat hızlarında çalışabilen 8 adet Cortex A7 çekirdek içeren Media Tek 6592 T işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB ROM ile gelen donanım paketi aynı fiyatrada satılan diğer telefonlardan daha yüksek bir performans sergilemesini sağlıyor.
Üst sınıf bir havası olan bu hafif telefonu tek elinizle kavrayabilir, sadece baş parmağınızı kullanarak ekranının büyük bir kısmına erişebilirsiniz. Sağ kenardaki ses tuşlarına erişimde bir sorun olmamakla beraber üst - sağ kısma doğru yerleştirilmiş güç butonuna basmak için cihazı avucunuzun içinde biraz oynatmanız gerekiyor.
Görünüm itibarıyla çıkarılabilir bir kapak barındırıyor gibi durmasına karşın sabir bir arka panele sahip General Mobile Discovery II; yani telefonun 2500 mAh kapasiteli piline erişemiyorsunuz. Cihazın kullanıcına keskin yazı ve grafikler sunan 441 ppi'lik ekranı için 'Mükemmel' demek abartılı olur, fakat parlaklığının kulanıcıya görsel zevk verecek düzeyde olduğunu söyleyebiliriz.Mikrofonlu kulaklık, USB kablosu ve güç adaptörüyle beraber gelen bu ince cihazın LED flaşlı 13 MP bir arka kamerası ve 5 MP ön kamerası var. Yoğun bir kullanım olmadığı takdirde bekleme süresi 5 - 6 güne varabilen cihazın bataryası aşağı yukarı şu imkanları sunuyor: 40 saat müzik dinleme, 15 - 18 saat arası konuşma, 5.6 saat web sitelerinde dolaşma ve 6.5 saat video keyfi yapma.
Bazı kullanıcıların GM'in biraz şımardığını, kendine biraz fazla güvendiğini ve piyasaya ilk modeldeki havaya sahip olmayan, üzerinde küçük makyaj hileleri dışında pek bir değişiklik yapılmamış yavan ve sıradan bir halef sürdüğünü düşündüklerini de ekleyelim.