MEHMET ALi ERBiL TUNCELi YOLCUSU
Mehmet Ali Erbili
kafa dinlemek için gittiği Girnede üzgün ama güçlü gördüm
47nci Altın Portakal Film Festivali için çarşamba günü geldiğim Antalyadan bir günlüğüne firar edip Kuzey Kıbrısa geçtim. Girnedeki ilk durağım Rocks oldu. Çünkü canlı yayındaki iş kazasından sonra programı yayından kaldırılan Mehmet Ali Erbilin kafa dinlemek için Rocksa geldiğini öğrendim.
Taksiye atlayıp gittim.
Erbili üzgün, ama güçlü gördüm. Benim de Güner Ümit gibi televizyonculuk hayatım biter mi? gibi bir endişesi yoktu.
Erbil, 35 yıldır televizyonlarda program yapıyorum. Bugüne kadar alevileri rencide edecek bir söz çıktı mı benim ağzımdan? Altı yıldır evimde çalışan karı- koca alevi. En azından onlar biliyorlar benim alevilere karşı olan sevgimi dedi. Özellikle İzzettin Doğanın, Kötü niyetinin olmadığını, insanları mutlu etmek için uğraştığını biliyoruz. Sen de olmasan kim güldürecek bizi televizyonlarda sözlerinin moralini yükselttiğini söyledi.
Erbile en büyük destek ise Tunceliden geldi.
Muhtar köye davet etti
Tunceliden bir köy muhtarı Erbili arayıp, Bizlere karşı iyi niyetinden en küçük bir şüphemiz yok. Senin Atatürkçü duruşunu, dünya görüşünü beğeniyoruz deyip, onu köyüne davet etti.
Erbil, bugün ya da yarın o köyün Fahri Muhtarı olan Star Haberin patronu Uğur Dündarla birlikte Tunceliye gidecek. Tuncelide Dedelerin elini öpüp, alevilerin gönlünü alacak ve çok geçmeden yeniden ekranlarda olacak. Bundan önce de iki kez canlı yayında gaf yapan ya da iş kazası geçiren Erbil, sempatikliğiyle kısa sürede insanların gönlünü almayı bildi. Kanaatim o ki bu kez de öyle olacak ve Erbil, çok geçmeden ekranlara dönecek.
http://cadde.milliye...su?ref=haberici