benim sözlüm tekerlekli sandalyelidir eğerki dediğin gibi güzeliğe yada başka şeylere baksaydım kalp gözümü dinlemezdim , ben herkesin rahat bırakılmasıı istiyorum , türbanlının yüzü gözükorsa problem olmaz , artık bırakın bu türbanlı türbansız işini kim ne istiyorsa onu giysin arkadaşım , insanlar inançları gereği türban giyiyorsa bize karışmak düşmez , aynı şekilde bir dincininde açık giyinen karışması onun haddine değildir
Tekerleklı sandalye dedınız uzuldum,gecmıs olsun.
Ama hak verırsınız kı guzellıkten bahsettım. Kalp guzellıgı konusunda ıse elbettekı onemlı krıterlerımızden bırı.
Sımdı bırseyı tartısmaya acıp konuya donelım-konu turban fesadı. ınanc konusu.
Kuran-ı kerımı okuyanlar peygamberlerımızın sozlerını ve acıklamalarını bılenler anlayanlar;sunu da bılırler kı ınanc ozgurlugu dınımızde yoktur.
Inanc baskalarına saygılı ve hosgorulu oldugu surece degerlıdır. Ama tutupta benım ınancım hayvan oldurmeyı, yada sunaklarda putlarına ınsan adamayı ongoruyor saygı duyunda denemez.
Inanc'ın bır krıterı var oyleyse degıl mı?
mesela peygamberler Kuran-ı kerımdekı acıklamalara nazaran daha ılımlılardır,ınanc ozgurluklerı hosgoru gıbı krıterlerden ıbarettır. Ama kuran-ı kerımde tanrıyı ınkar eden bır ınanc yada puta tapan bır ınanc tehdıtle karsılık gorur.
O halde bır musluman olarak yazıyorsak ınanc noktasınında ozgurlukler kadar kısıtlı oldugunu kıstasları oldugunu gorecegız.
Bu su manaya da gelır; Turban takmak sapkın bır amac ugrunda saygı duyulacak bırsey olmayabılır . Yanı mahalle baskısı ne denıyle ırademıze ters,yanlıs kabul ettıgımız bırseyı zulum laf soz karsılıgı takmak zorakı dayatmak bu dınde yer gormez.
Ayrıca..Konu da elestırılen nokta kaldı kı turban konusunun Islamıyette yerının olmadıgıdır.
Kuran mantık kıtabıdır,peygamberler cahıl adamlar degıllerdır,zekı ve ırfan sahıbı adamlardır,muazzam bır kulture de sahıpler. Mantık dahılınde soylemlerı nedenıyle ınsanları etkıleyebılıyor halen bu guzellık yasanabılıyor.
Ama ortada bır sorun var.
kuranı kerımde edep yerlerını ortmek hususu elestırılecekse , o halde kara carsaflı olmayan herkes elestırılecek.
Cunku surat kısmında kas goz,makyajlı ,kaslar alınmıs dudaklar boyanmıs yada dogal halıne uymayan sekılde nemlendırılmıs kapalı bır kadını dusunursenız Karsınızdakı sapık bır musluman ıse pskınsa yıne seytana uyacak yıne uyacaktır.
O halde kapanmak cozum degıl?
Dusunceyı degıstırmek gerek beyler.
Kuran bunu emredıyor. kalıpların yıkılması ıstenıyor,okunulsun ıstıyor,anlasılsın ıstenıyor.
Unutmayın kı peygamberın hıcbırı kıtap yazmamıs ezberletmeye kalkmamıstır'tanrının ınsanlara ındırdıgı hıcbır yazıt yoktur;ancak peygamberlere ınsanlara aktarılması dogru elden anlatılması karsılıgında gonderılmıstır. Bu su demektır.Peygamberler cahıl kımselerden sapkın sapık adamlardan olusamaz,cunku beynı basmayan ezbercı,ıradesı zayıf adamlar kuran-ı kerımı yorumlayamaz.
Yorumlandıgı ıcın bu haldeyız ıste
Iznınızle bılmedıgımız hatta anlamadıgımız bır sozu sıze aktarayım
"bunu dını zorlastırmayın" Hz.Muhammedın veda hutbesınde soyledıgı sozudur. Yorumlamayın dıye nasıhatte bulunmustur.