İçerik değiştir

Türban Fesadı

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 118 yanıt verildi

#61 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 18.10.2010 - 14:57

valla çarpıttın hacı. bu sorunu hükümet sorun olarak görüyor o yüzden ben de sorun olarak görüyorum ve hepimiz sorun olarak görelim demiyorum ki. bunu koz olarak kullanıyorlar onu ellerinden alalım da demiyorum. bunu sen diyorsun. senin mantığın da sakat ona bakarsan. hatta komplo teorisi var. sen diyorsun ki bu yasak işlerine geliyor. ben de diyorum ki napayım yani işlerine geliyorsa. onların işlerine geliyor diye ben bu yasak devam etsin mi diyim?

ben de velev ki diyorum senin dediğin gibiyse bile ellerinden alalım bari diyorum. ama özünde biz bu türban meselesini tartışıyoruz burada. buna böyle dedik diye hükümetin her dediğine eyvallah dieceğiz anlamına gelmez.ama ortada sorun/lar varsa sen bu sorun hükümetin işine yarıyor diyorsan ben de çözülsün de yaramasın diyorum. ama bunu her sorun için demiyorum. her şeyi üzerime yıkma yahu.

evet ülkemizde bazı sorunlar varsa bu sorunlara da gayet demokratik bir şekilde yaklaşarak çözmeliyiz. insanlar konuşa konuşa anlaşırlarmış. konuşarak anlaşmalıyız. birilerine kapıları kapatarak değil.

neyse hayırlı işler.

#62 Do'Urden

Do'Urden

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 649 Mesaj

Gönderim zamanı 18.10.2010 - 18:06

Ne yaptıgın benı ılgılendırmez..

Hayır antıqa ılgılendırır. Ne demek yasantın sadece senı ılgılendırır? Vatandaslık gorevlerın var senın. bunun yanında ahlakı yasam zorunlulugunda var. Bazı aptal kızlar-aptal dıyorum hanımefendıler gucenmesınler-onların ne dusundugu umrumda degıl derler..bunun gıbı bır anlayıs olabılır mı kardesım?

Bu vatana bız dogrudan sahıp olmadık.bu yuzden mıllıyetcıyız yerıne gore ırkcıyız. vatan bana para kazandırmıyorsa da vatanımın yasadıgım bu toprakların benım ellerıme ne gıbı zorluklarla gectıgını goruyorum. evlatları bu toprak ıcınde savasan anaların gozyaslarını unutamıyoruz degıl mı? manevı bır baskı var uzerımızde..Bız verılen hedıyenın kıymetını dahı bılırız,atmayız degıl mı?begenmesek dahı ayrı bır yerı vardır bu saygıda kusur etmemektır,bır bakıma ahlakı gereklılıktır.

Konu turban degıl ama turbana gırdık yıne,cıkamıyoruz. Su konuyu konusmaktan hala tartıusmaktan alıkoyamıyoruz.yahu mecbur muyuz? ısımız gucumuz dın oldu yahu. Akp'yı sırf bu yuzden dahı elestırmek bızım vatan borcumuzudur. Orneklerı var;Mustafa Kemal bunu gundemde tutmamak ıcın 24 anayasasında bılıyorsun 1.maddeyı kaldırdı. Toplumu boyle bası sonu olmayan gunlerce mansetlerden dusmeyecek gereksız bır konuyla uzmeye ne gerek var.

Ulke laık. ulke cumhurıyet. ulkenın adı turk. Kurucusu da AtaTURK.

ulke laıkse eger mahalle baskılarını olusturacak,yada dını kavgalar yuzunden adam dahı oldurebılecek olayların onune gecememek sucundur.engellemekse vatandaslık gorevındır.

Cumhurıyetse ulke o zaman cumhurıyetı savunmak boynunun borcudur. Yıkıp cok ozledıgın yada ozgur ıradenle ıfade ettıgın serıatı bu ulkeye getıremezsın.. s..olur gıdersın ırana orada yasarsın ornegın. Boyle bır kaygı varsa paranoya dıyemezsın,temelını arastırmalısın,engellemelısın.. Ataturk'un yaptıgı gıbı arkadasım bu ulkenın resmı dını yoktur der gecersın yıne. Anayasaya uygunluk felan aramana gerek yok,anayasa dedıgın yola baglı kalmaktır. anayasayı degıstırıp yoldan sapıp bu anayasada var sorun yok dıyemezsın.

Turklerın ıcınde yasıyorsan turk oldugunu savunan bır devlette vatandaslık yapıyorsan o zaman mıllıyetcılıgınde benlıgınde turk olacak. arap degıl,alman degıl.ermenı degıl turk olacaksın.
Araplara tavız vermeyeceksın,ermenılere tavız vermeyeceksın.onlar verıyor mu? vermıyor.o zaman sende vermeyeceksın asımıle olmamak vatandaslık gorevın. Turkıyelılıgı kabul etmeyeceksın antıqa. anayasa degıstırıldı kım degıstırdı?tepkın ne oldu? sen turk degıl mısın? bıraksınlar ozgurluk ayaklarını falan kardesım. Burası turklerın ulkesı..Osmanlıda olmayan saygıyı gordugumuz bzıe aıt olan ulke.. Bırlık kurulacaksada bu turk bırlıgı olacak..ıslamıyet bırlıgı falan degıl. ıslamıyet bırlıgı denen sey zaten olamaz,olursa ıslamıyete saygısızlık olur,bırlık gıbı bır amacı yoktur,guzel ınsan olma felsefesı vardır. Ulkum bu olacak ozaman.

Kurucusu ataturk mu? bıttı.
O zaman sırf farklı olmak adına ataturke dıl uzatmayacaksın.. Ataturk'u elestırmeden once vatandaslık gorevın geregı hayat bılgısı derslerıne ıyı calısacaksın mesela. adamı anlayacak sonra elestıreceksın. Sen basa gecsen napabılırdın ve o napmısı anca ozaman dıyebılırsın.

Ama ıkıde bır ataturku sıyasete alet etmekten felan dem vurmak,komıktır kı bu adamın adını dahı benlıklerden sılmek demek. bunu unutmayacaksın.
Bu ulkede Ataturk'un adını agzına alıp laıklıgı cıgneyen bırı var mı? yok. pekı Cumhurıyetı yıkmayı dusunup yerıne serıatı getırmeyı ısteyen bırı var mı? yıne yok. O zaman sorun ne?

turban..
Sorun halen ve muhtemelen laıklık kaldırılnacaya kadar bu olacak.

Vatandaslık gorevlerın var. Nasıl kı ozgurluk dıye ıstedıgımı yaparım dıye ramazanda bır dınsız olarak ıckı ıcmeyıp saygı gosterıyorsak-nasıl kı dını saygısızlık olarak adlandırılmasın dıye ayıp dıye kısa sort gıymıyorsak,kıcı bası acık seylerı takmıyorsak..
O zaman turbanıda takmayacaksın. Kaldıkı turban yasagıda yok hanı.. Sadece devletın adının gectıgı yerlerde takmayacaksın o kadar. sokakta carsıda zaten takıyorsun sen.

Yeter artık.
bu konuya gırıp durmaktan hala sıkılmadık mı?

Konu turbanın ıslamıyettekı yerı,bunu konusacagız
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#63 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 19.10.2010 - 23:28

türban takmak yada takmamak bu kadar uzun mesajları yazmaktan daha kolay *zong
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#64 Do'Urden

Do'Urden

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 649 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 03:45

Atıyorsan kuyuya tası sonra cıkarmakla ugrasıp duruyoruz..
:blink:
bırde ne gerek var demıyor musun *gun

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#65 ebarah

ebarah

Onun için takıntı haline geldik

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 08:52

"Ülkenin bunca sorunu var iken türbanı tartışmanın anlamı yok" görüşünü dile getirmek ile, "ülkenin bunca sorunu var iken zorunlu din derslerinin kaldırılmasını tartışmanın anlamı yok" görüşünü dile getirmeyi aynı kapıya mı çıkaralım?

...şeklindeki yaklaşıma katılamıyorum. Birinin gündeme getirilmesini diğerine endekslemek pek hakkaniyetli olmasa gerek. Kaldı ki, zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda boşbakandan bir beklenti içinde olan yok. Boşbakan, bağlı olduklarını beyan edip altına imza attıkları uluslar arası mahkemelerin, Alevi vatandaşlarımızın, zorunlu din dersleri konusunda yaptıkları başvurularda başvuranların lehine verdikleri karaları uygulama dürüstlüğünü göstersin önce. Kaldı ki, türban konusnda da aynı mahkemelerin verdikleri kararlar ortada.

Birinde, mahkeme kararlarını bir genelgeyle hatta bir şaklaban ve kuklanın sözleriyle delip geçmek var, diğerinde mahkeme kararlarına rağmen, mahkemenin lehine karar verdiklerine uygulanan, zorla öğretme var. Birinde anayasayı bile değiştirmeye gerek yok, bir genelgeyle hallederiz mantığı ve kolaycılığı, pratikliği, sorun çözücülüğü var, diğerinde olmaz efendim insanlarımız dinini, kitabını, peygamberini öğrenmesin mi, öğrensin hem de zorla deme arsızlığı var.

Bakın sevgili arkadaşlarım,

Türban ve zorunlu din dersleri bu ülkeye ne zaman sokuldu?

Türban ve zorunlu din derslerini bu ülkeye kimler soktu?

Türban ve zorunlu din dersleri bu ülkede yokken, bu ülke İslamiyet'i yaşamıyor muydu? Bu ülke insanlarının evlatları dinsiz mi yetişiyordu?

Lütfen bu soruların cevaplarını alt alta yazın ve düşünün. Cevaplardaki isimlerin ve tarihlerin, ülkemizin o tarihlerdeki ve o kişi yönetimlerinde içinde bulunduğu durumların analizlerini dosdoğru yapın.

580023663830.jpg

#66 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 10:45

Türban ve zorunlu din dersleri bu ülkede yokken, bu ülke İslamiyet'i yaşamıyor muydu? Bu ülke insanlarının evlatları dinsiz mi yetişiyordu?

ben de 12 eylül'den önce hiçkimse türban takmıyordu, 12 eylül darbesi oldu ve bir ingiliz casus tarafından ülkemize türban gizlice sokuldu. o gün bugündür bazı kadınlar türban takmaya başladılar tezine katılmıyorum. (bir arkadaş böyle diyordu :) )

bunu sosyologlar mı araştırır psikologlar mı bilemem ama bu ülkede birçok kadın başını örtüyordu her zaman. 12 eylül'den önce de sonra da. 12 eylül'den sonra bunun adına türban dendi. başörtü/türban yasağı ilk 1984 yılında başladı bu ülkede aslında. bu yasak da 12 eylül döneminde başladı yani.

velev ki 12 eylül döneminde gelmiş olsun. bu böyle bile olsa, bir an için kabul etsek bile bu bu yasağın normal -meşru- bir yasak olduğunu göstermez.

#67 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 11:09

Ali bardakoğlu şöyle demiş.

14 asırdan bu yana, yetişkin Müslüman kadınların başlarını örtmelerinin dini bir gereklilik olarak görüldüğünü ve uygulandığını söyledi.
Kaypak bir yanıt olmuş.
Bunu diyanetin başındaki zat söylüyor.
Şu minnacık cümle bir anda başını örtmek istemeyenlere de tehdit gibi duruyor.

Ben de kendisine şunu soruyorum.

SEN NİÇİN BAŞINI ÖRTMÜYORSUN??
Madem 14 Asırdan bahsediyorsun.
Sen de Başını ört.

14 Asırılık Arap Geleneklerini de Din mi sayacağız.
Şunu açıklamıyor.
Sadece Arap Yarımadasında değil.
Yüzyıllarca Dünyanın hemen her tarafında Başı Açık veye Kapalı dolaşmak Toplum içinde sosyal statü olarak ayırım yapılmasını sağlıyordu.
İlk Yüzyıllarda Köle, Hür Ayrımı olarak sosyal satatü belirleyicisi oldu.

Yani Başı Açık doşaşmak Kadın ve Erkek için Aşağılanmaktı.

Sadece Köleler'in Başlarını Örtmelerine Kesinlikle İzin verilmezdi.
Bunu İnancımdan ötürü dinim gereği takıyorum diyenler Ben de şunu soruyorum.
Neden Cuma Namazı Kadınlara Farz Olduğu halde cami dışın da beklerler.
Kadınlar kızlar Farz namazı Kılmayıp Dışarda beklerken
Cuma Namazından çıkan erkekler Kur'anın tercihe bıraktığı Türbana özgütlük deyip dışarı fırlar bu Kızların etrafını çevirip
''Türbana özgürlük'' diye Bağırırlardı.
Din de Çifte sandart olur mu?
Bu Samimiyetsizlikten başka birşey değil.

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.10.2010 - 11:44

#68 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 11:24

Her söylenileni dine bağlamaktan ne kadar haz alıyorsunuz.
Din ile ilgili fetva vermeyi, uygunsuz bulma hakkını size kim veriyor anlamıyorum.

Eğer konu başörtüsüyse ve kamusal alanda kullanılıp kullanılmamasıysa bunun hakkında görüş bildirsenize.

İnsanların neye inanıp inanmadıklarından size ne!
Hani din özgürlüğü var diyordunuz ?
Adam puta tapar bize ne!

"14 asırdan bu yana, yetişkin Müslüman kadınların başlarını örtmelerinin dini bir gereklilik olarak görüldüğünü ve uygulandığını söyledi."

Bu sözde tehdit unsuru yok ki.
Adam 14 asırdır müslüman kadınların başlarını örttüğünü, bunun da dini bir gereklilik olduğunu söylüyor.
Şeriatle yönetilseydi ülke korkularında haklısın derdim, cumhuriyetle yönetilen bir ülkede bu korkunun yeri yok.
Bardakoğlu başörtüsü takmayan kişilere, "takın, Allah sizi taş eder" demiyor, "bunlar kâfirdir" demiyor.Diyemez de zaten.

Değişiklikler Kaydedildi...

#69 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 11:47

Ben sözlerime başlarken bak ne demişim.

Kaypak bir yanıt olmuş.

Evet Kaypak bir yanıt. Dedim.

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.10.2010 - 12:00
bi üstteki mesajın tamamını alıntılamıyoruz (shy)

#70 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 12:05

Sadece Köleler'in Başlarını Örtmelerine Kesinlikle İzin verilmezdi.

bu sayfaya girmiyim diyorum ama kendimi burada buluyorum. allah aşkına bu ne saçma bir şeydir. bu yasağın geçerli bir yasak olması için bir sebep midir bu?

eskiden köleler başlarını örtmüyorlardı o zaman bugün türbanlılar üniversitelere giremesin. bu ne saçmalıktır allah aşkına? eskiden kölelerin hayatlarına göre mi bugünün giyimini kuşamını belirleyeceğiz?

ayrıca birisi inancının gereği türban takıyorum derse ona sen, türban takıyorsun madem cuma namazı neden kılmıyorsun diyemezsin ki?

sana ne?

#71 Who am I

Who am I

Sadık bir ziyaretçidir

• Üyeler
  • 1.041 Mesaj
  • İlgi Alanları:naie pas peur de moi

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 12:26

bazıları demişki türban ingilizler tarafından 12 eylülden sonra sokuldu ozaman bende size şunu soruyoeum , Atatürkün eşide casusmuydu ? yada annesi casusmuydu ? abuk sabuk sallamasyonlara bulunmayın kuran okumayı bilen varsa mealden okusunlar yok bilmiyorsanız konuşşmayın , ayıptır sizin yaptınız , sizler kendinizi tanrımı sanıyorsunuzda bir dini hüküme karar veriyorsunuz , bu türbanı takan kızlar , kuranın gereğini uyguluyorlar , ve kuradan ap açık yazıyor , bir yasa gelsin direk desteklerim hiç çekinmem böle saçmalıkmı olur , işinize gelmiyor tabi
Doğa yıllardır bize herşeyi veriyor , peki biz doğaya ne verdik ? Sigara paketine 5 tl yada 7 tl veriyoruz , peki açan olanı görüyormuyuz ? bir hayvan öldürüldüğünde günlerce protesto ediyoruz ,peki bir şehit verdiğimizde kaç gün şehitlerimizi anıyoruz ? dizi yada şarkı sözlerini ezberliyoruz peki , kaç kişi Atatürk ilke ve inkilaplarını biliyor ? Müslümanız diyorsunuz , ama islamın şartlarını yada kurallarını bilmiyorsunuz bu nasıl müslümanlık ? herkes kendini imam sanıp konuşuyor , açın kuranı okuyun ne yazıyor acaba diye,insanları eleştiriyoruz peki kaçımız kendimizi eleştirmeye cesaret buluyor

#72 waranko

waranko

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 12:49

bu sayfaya girmiyim diyorum ama kendimi burada buluyorum. allah aşkına bu ne saçma bir şeydir. bu yasağın geçerli bir yasak olması için bir sebep midir bu?

eskiden köleler başlarını örtmüyorlardı o zaman bugün türbanlılar üniversitelere giremesin. bu ne saçmalıktır allah aşkına? eskiden kölelerin hayatlarına göre mi bugünün giyimini kuşamını belirleyeceğiz?

ayrıca birisi inancının gereği türban takıyorum derse ona sen, türban takıyorsun madem cuma namazı neden kılmıyorsun diyemezsin ki?

sana ne?

Tam Kalıplaşmış Hazır bir Yanıt.
Türbanı islamın Neresine koyuyorsunuz başlıklı Topikte ben düşüncemi açıklamıştım aşağıdaki linkden okumanı tavsiye ederim.
Bak Orada ne demişim.

http://www.harabe.ne...uz/page__st__80

Ne demişim orada.

Başını örtmek isteyenlerin engellenmesi insan hakları açısından doğru değildir.

Başını açmak isteyenlerin engelenmesi insan hakları açısınadan doğru değildir.

İmamı Azam Ebu Hanfenin Yolundan Gidenleddeniz.
Onun Akılcı ve Düşünsel Tavırlarına Zamanın siyasileri Şöyle diyorlardı.
Otur oturduğun yerde
Sana Ne.

Evet
Sana Ne dediler Biad etmeyince İşkenceye tabii Tuttular Düşüncelerinden taviz vermeyince ZEHİRLEYİP Öldürdüler.

Ben burada Teknik bir Tesbit Yapıyorum.
Yapmayayım mı?
Yasssahmı????
O ZAMAN SİZE SORALIM.
Kalıplaşmış yanıtları bir kenara bırakıyor ve soruyorum.

Bir zamanlar Dünya dönmüyor Deniliyordu.
Galileo ve Taraftarları DÖNÜYOR Diyordu.
Galileyo ve Taraftarları Aileleri yakınları Engizizyon Mahkemekerinde işkenceye tabi tutulup bir kısmı öldürüldü.

Dünya Dönmüyor diyenler de Makam mertebeyle ödüllendirildiler.

Galileye sövme onursuzluğu O günlerde Onur olarak Kabul ediliyordu.

Dünya Dönüyormu? Dönmüyot mu?
SİZ DİYORSUNUZ Kİ.
Sana ne!!! be Kardeşim Dünyanın dönüp dönmediğinden.

Baaakkkk Dünya Dönüyor.
Dünyanın Dönmesinden niye rahatsız oluyorsun ki Sana Ne

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.10.2010 - 13:49

#73 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 13:04

Yargıtay'dan Başörtüsü uyarısı
Yargıtay Başsavcılığı başörtüsü serbestliğinin Laiklik İlkesi'ne aykırı olduğunu açıkladı

Yargıtay Başsavcılığı YÖK'ün aldığı "Başörtülü öğrenciler tüm sınavlara başları kapalı şekilde girebilirler" kararına tepki gösterdi. Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya'nın yayınladığı açıklamada, başörtüsü serbestliğinin laiklik ilkesine aykırı olduğu açıkladı. "Anayasa'ya AYM ve AİHM kararlarına uyulmalıdır" denilen açıklamada "Yasama ve yürütme yargıya saygı duymalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Yargıtay Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğu ifade edilirken, laiklik ilkesinin temel ilkelerinden biri olduğu vurgulanıyor.

Açıklamada, ''Dinsel inanç veya dinsel kurallarla doğrudan ilişki ve bağlantı kurularak yapılan düzenlemeler, hem devrim yasalarını, hem de laiklik ilkesini ilgilendirir. Yükseköğretim kurumlarındaki öğrencilerin giyimlerini düzenlerken türban kullanımına dinsel inanç nedeniyle geçerlilik tanımak, kamu hukuku alanındaki bir düzenlemeyi dinsel esaslara dayandırma suretiyle laiklik ilkesine aykırılık oluşturur. Yasama ve yürütme yargı kararlarına uymak zorunda. AIHM kararına göre türban yasağı zorunlu tedbirdir. Gerek iç hukuk, gerekse uluslararası hukuk boyutuyla değerlendirildiğinde türbanın koruma görmediği ve laiklik ilkesiyle bağdaşmadığı görülmektedir. Siyasilerin beyanları politik çıkara dayanmakta'' denildi.
Habertürk

#74 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 13:06

Yargıtay Başsavcısı'na AK Parti'den jet yanıt
Hüseyin Çelik: Kimse Meclis'in iradesini yok sayma hakkına sahip değil

Yargıtay'a Ak Parti'li Hüseyin Çelik'ten jet yanıt geldi. Çelik, ''Bir savcı tek başına neyin doğru olduğuna karar veremez. Kimse Meclis'in iradesini yok sayma hakkına sahip değil'' dedi.
Habertürk

#75 Melih

Melih

Giggity Giggity Goo!

• Kurucular
  • 8.516 Mesaj
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 13:07

"Kimse Meclis'in iradesini yok sayma hakkına sahip değil"

Yok yea <_<
2000 - 2010

bit.gifladybug.gif

#76 shy

shy

xrÜt / kudI

• Kurucular
  • 16.791 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 13:27

Aslında ne paradoksal cümle.Eee meclisi ben seçiyorum asıl olan benim yani halk bu durumda meclisin ,radesini de gayet güzel yok da sayarım var da sayarım...
Eee bu durumda herkes halk olduğuna göre her birey yok sayabilir. O zaman demokrasi kendisi ile ters düşüyor.Eee hani demokrasinin asli unsuru halkın iradesi idi.Şimdi asıl iradeyi oluşturan biri kalkar höt derse hötün höt olması gerekir.Ki aynı anda bir başkası da zöt demişse o zaman hötün zöt olması gerekiyor.Eee aynı durumda höt hem höt hem de zöt nasıl olacak?

Hadi bundan yırtmak için temsili demokrasi diye bişey uydurmuşsun ama onunda oligarşiden ne farkı var.Hatta bizim gibi ülkelerde tamamiyle mutlakiyet rejimi söz konusu değil mi?Bir kişi ol deyince olmuyor mu?

Peki bu durumda parlementer oligarşik yönetim biçimi ile parlementer mutlakiyet arası bu rejimleri neden demokrasi diye yutturuyorlar...

Konudan saptık sorum şu türban için yaş sınırı ne olacak.Konu özgürlük ya dün akşam 8. sınıftaki bi çocuk türbansız okula gitmem diyordu da ondan soruyorum.

türban yüksek komiseri özgürlüklerin kaç yaşında başladığını belirtecek mi? Peki ilkokullarda öğretmenler dini gereklerini yerine getirecek mi? Bak konuyu sulandırmamak için cuma saatinde derse girmeyip dini gereğini yapacak öğrenci öğretmenler sorunu hiç sormuyorum bile. Bi de çocuğunu türbanlı öğretmene göndermek istemeyenler için bir uygulama düşünülüyor mu? Olabilir ya türbanlı öğretmen istemeyen öğrenci o hoca içeri girince dışarı çıkması serbest olacak mı?

Şimdi laiklik ilkesi bu gibi durumları da kapsıyor mu yoksa laiklik sadece türban takanlar için mi geçerli olacak :P

Toptan laikliği kaldıralım direkt teokrasiye geçelim bence...

Yani siz geçin ben ardınızdan geliyorum :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#77 shy

shy

xrÜt / kudI

• Kurucular
  • 16.791 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 13:35

Konu ile yarım alakalı da yine de belirtem...

Şimdi polise taş atan 15-16 yaşındakiler çocuk olurken burada sekizinci sınıfa giden ise genç kız oluyor...

demek ki çocukluk felan cinsiyete göre değişiyor.Hep söylerlerdi kızlar erken serpilir diye doğruymuş demek :P
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#78 dokuzharf

dokuzharf

...

• Kurucular
  • 19.758 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 14:07

AK Parti ile CHP uzlaşamadı
CHP: "Bu Türkiye'yi karartma operasyonunun bir parçasıdır. YÖK, dokunulmazlıklar ve seçim barajı düzenlenmedikçe destek vermeyiz"

AK Parti Grup Başkanvekilleri'ni kabul ederek görüşen CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce açıklama yaptı. AK Parti'nin samimiyetine inanmadıklarını ifade eden Kemal Anadol, "Bu, Türkiye'yi karartma operasyonunun bir parçasıdır. YÖK, dokunulmazlıklar ve seçim barajı düzenlenmedikçe destek vermeyiz" şeklinde konuştu.

Anadol, şu açıklamalarda bulundu:

"CHP'den başlayıp diğer partileri de ziyaret edeceklerini, bir komisyon kurularak bu sorunun bu şekilde komisyon tarafından çözülmesini ve parlamentoda bu çözümün gerçekleşmesi yolundaki önerilerini bize ilettiler. Tabi olayın ortaya çıkışı, geçmişe yönelik referandum kampanyasından bu tarafa gelişen olayları anlattılar. TESK'in Genel Kurulu'nda Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kılıçdaroğlu karşılaştığında referandumda türbanı çözmekten konuştular. Sayın Kılıçdaroğlu dedi ki, 'ben sadece türban demedim, dokunulmazlık, YÖK, seçim barajından söz açtım, niye içinden bir tanesini çekip çözümleyelim diyorsunuz?' Elbette türban çözülmeli, ters görüş sahibi değiliz.

"Ülkenin hukuksal bütünlüğü açısından büyük arızalar gösteren YÖK duruyor. Türban sorunu da bunun bir parçası. YÖK'ü ele almadan nasıl bunu tek başına ele alırız? 'Bunu ayrıca ele almak, soruna çözüm aramak değil, siyasi sömürü aracı olarak bakmak demektir' görüşünü belirtti. Tek gündemde masaya oturmam yanıtını verdi. Biz bunları şimdi tekrarladık.

Haberin devamı - Habertürk

#79 ebarah

ebarah

Onun için takıntı haline geldik

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 14:22

İyi güzel, bu işin sonu, bu talepler nereye kadar devam edecek?

İlköğretimde de türban olsun, kadınlara ayrı otobüs olsun, türbanlı çocuklarımızı türbanlı öğretmenler okutsun... Bir haber programda türbanlı bir konuğa bu sorulmuş ve cevabı, "çoğunluğun talebi olursa neden olmasın" şeklindeydi.

580023663830.jpg

#80 Do'Urden

Do'Urden

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 649 Mesaj

Gönderim zamanı 20.10.2010 - 17:21

ben de 12 eylül'den önce hiçkimse türban takmıyordu, 12 eylül darbesi oldu ve bir ingiliz casus tarafından ülkemize türban gizlice sokuldu. o gün bugündür bazı kadınlar türban takmaya başladılar tezine katılmıyorum. (bir arkadaş böyle diyordu :) )

Valla ben demedim! Billahi demedim !
:icecream:

Şey... Antiqa birşey daha ..
Aslında gıyım kusamımız bıraz orfı :) yanı dune gore gıyınıyoruz.. bu yuzden acılmak modernlesmek mı dıyorlar ya ..hatırlatmak ıstedım sadece :)

Huseyin celik kim ki yargıtay c. bassavcısının ustelık gaıptende cıkarmadıgı anayasaya bakarak konustugu bırseyı elestırıyor? Hukukcu mu olmus? O zaman cuppe gıysın :icecream:

Bir de meclis'in işi miymiş? işte bunu dogru soylemıs anayasayı meclıs yapar-yahu hele bır laıklıgı anayasadan kaldırsınlar sonra susun desınler :) su an kı anayasa buram buram laıklık kokuyor *cool

Hayret!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun 'bu konuyu bize bırakmayın' tavrını nasıl buluyorsunuz? sorusuna
"Diyanet İşleri Başkanlığı elbette çözüm mercii değil. Üniversitede başörtüsünün serbest olması için ille de dinin emri olması gerekmiyor" demiş.. Ben mi yanlıs hatırlıyorum daha dune kadar hukuga uygunlugu ulemaya sorun diyen bunlar degıl mıydı?

Bir de...

"Uzlaşma olmazsa sorunu tek başımıza çözeriz" demiş..

Buna gereken cevap verilmiş zaten ama bende bırsey soyleyeyım :)
Meclıs cozer demek cogunluk cozer demek degıl. Yanı bu namussuzlar sunu dıyor.. Siz laıklık anayasada var delmek suctur ulke zarar gorur dıye karısmıyorsunuz ama bız karısacagız,sızın oylarınız olsun olmasın kararlıyız dıyor.

E tabı chp'yede burdan gırmek gerekıyor. Ne rezıl adamsınız sız beyler.. ulkeyı nasıl satarız yarısına mı gırdınız? sızden adam cıkar mı,ıcınızde adam gıbı adam var mı yahu! parkınson hastası gıbısınız..hasta adamsınız sız,daha neyı neden yaptıgınızı ıdrak edemıyorsunuz. Turbanın buyugu kucugu mu olurmus.

hıcbırsekılde gırmeyecek hıcbırsekılde. Ozgurluk mozgurluk ıstıyorlarsa bu ulkede hersey ozgur degıl. Turk musveddesı arapcıklar.