İçerik değiştir

- - - - -

Wikileaks Belgeleri Yayımladı...

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 44 yanıt verildi

#1 _RomantizmA_

_RomantizmA_

Pembeler içinde uçuk MAVİ

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 00:05

WikiLeaks'ten yayımlanması beklenen belgelerde liderler böyle adlandırılıyor

WikiLeaks'in bu gece yayımlayacağı belgeler merakla beklenirken konuyla ilgili ilk gelişme, Alman Der Spiegel'in yarın piyasada olacak yeni sayısının kapağının Twitter'dan yayımlanması oldu.

Der Spiegel'in kapağında, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın iç yazışmalarında dünya liderlerinin nasıl adlandırıldığı yer alıyor.

Kapağa göre, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad için "Hitler"; Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy için "çıplak imparator"; Almanya Başbakanı Angela Merkel için "teflon", Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai için de "paranoyak", Rusya Başbakanı Vladimir Putin için "Alfa erkeği" ve Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev için ise "korkak ve çekingen" ifadeleri yer kullanılıyor.

Kuzey Kore lideri Kim Yon Il'in epilepsi hastası olduğu, Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin hemşiresinin "seksi bir sarışın" olduğu belirtilirken, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin "çılgın partilerden" hoşlandığı söyleniyor.

WIKILEAKS'E SANAL SALDIRI!

Bu arada akşam saatlerinde Wikileaks'in sosyal iletişim ağı Twitter'daki mesajında, ''Şu anda sitemiz servisi saldırı altında'' yazdı. Mesajın yayınladığı dakikalarda siteye erişilemiyordu. Şu anda ise sıkıntılı da olsa siteye giriş yapılabiliyor.

Wikileaks bugün açıklayacağı yeni gizli belgelerin, Afganistan ve Irak'la ilgili açıkladığı belgelerden daha kapsamlı ve büyük olacağını duyurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise yeni belgelerin birçok masum kişinin hayatını riske atabileceği uyarısında bulunmuştu.

Wikileaks, Twitter'daki bir mesajında "WikiLeaks çökse bile, belgeler bu gece El Pais, Le Monde, Speigel, Guardian & NYT'de yayınlanacak" dedi.

[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…

#2 _RomantizmA_

_RomantizmA_

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 00:07

ABD ne istedi Türkiye ne verdi?

Wikileaks'in ABD Dışişleri Bakanlığı'na ait olduğunu söylediği belgeler yayımlanmaya başladı. İşte Türkiye'yle ilgili bölümler...

Az önce Guardian'ın internet sitesine koyduğu belgelerde Türkiye ile ilgili çok sayıda önemli bilgi bulunuyor.

2004 - 2010 arasında yapılan 250 bin adet gizli diplomatik yazışmayı içeren belgelerde İsrail'in Türkiye'nin uyguladığı politikalardan duyduğu rahatsızlığı ABD’ye ilettiği de görülüyor.

GİZLİ BELGE: ANKARA GÖRÜŞMELERİ
Wikileaks'in yayımladığı belgelere göre ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns, 18 Şubat 2010 tarihinde Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile yoğun bir görüşme gerçekleştiriyor. Görüşmenin özeti GİZLİ belge olarak Ankara Görüşmeleri başlığıyla saklanıyor.

Burns Türk yetkililere İran Hükümeti'ne karşı Amerika liderliğinde yürütülen yaptırımlara destek olması ve İran'ı yanlış yolda olduğuna ikna etmeleri için baskı yapıyor. Türkler izledikleri yolun ilerleme açısından en iyi yol olduğunda ısrar etseler de bölgedeki ülkelerin İran'ı tehdit olarak gördüğünü kabul etmeye zorlanıyorlar. Özet belgelerin ilk bölümünde Ankara'da 18 Şubat'ta gerçekleştirilen ziyaret "Ortak Görüş ve Yapısal Görüşmeler" başlığıyla anılıyor.

KIBRIS İÇİN BASKI
Türkiye ile ilgili belgelerdeki diğer başlıklar şöyle:

Ermenistan protokollerinin onaylanması ve Minsk sürecinin eşzamanlı yürümesi görüşüldü;

Türkiye Hükümeti'nin Irak Başbakanı Maliki ile ilgili artan tatminsizliği kayıt altına alındı;

Irak'taki Amerikan Kuvvetleri Komutanı General Odierno'nun meseleye dahil olmasının terörist PKK'ya karşı Kürdistan Özerk Yönetimi'nin somut işbirliğinin
sağlanması için etkili olacağı ifade edildi;

Kıbrıs'ın yeniden birleştirilmesi görüşmelerine Amerikan Hükümeti'nin üst düzeyde müdahil olması için baskı yapıldı;

Türkiye Hükümeti'nin füze kalkanıyla ilgili daha fazla diyaloğa açık olduğu tespit edildi...

Sinirlioğlu'yla Burns'ün görüşmelerinin detayları ise konu başlıklarına göre şöyle...

İRAN
Burns, Sinirlioğlu’na İran Hükümeti’ni yanlış yolda olduğuna ikna etmek için devam eden eylemi desteklemesi konusunda ciddi baskı yaptı. Sinirlioğlu, Türkiye Hükümeti’nin nükleer bir İran’a muhalefetini yeniden ifade ettiyse de askeri bir harekatın Türkiye üzerine yan etkileri olabileceğine dair korkusunu kaydetti ve yaptırımların İranlılar’ı rejime destek olmaya iteceğini ve muhalefete zarar vereceğini düşündüğünü de ekledi. Burns, yaptırımların Türkiye’ye ekonomik etkisinin farkında olduklarını ifade etti ancak Sinirlioğlu’na İsrail’in İran’ın nükleer silahlar elde etmesini durdurmak üzere askeri harekata geçmesi ya da Mısır ve Suudi Arabistan’ın da kendi nükleer alanlarını gözetmeye kalkmaları halinde de Türkiye’nin çıkarlarının olumsuz etkileneceğini hatırlattı... Açık biçimde tehdit edilen Sinirlioğlu ortak bir mesajın önemine ikna olduğunu ifade etmek durumunda kaldı ve bölge ülkelerinin de İran’ı giderek büyüyen bir tehdit olarak gördüğünü kabul etti: “Şam’da bile tehlike zilleri çalıyor.”

Belgelerde dikkat çeken bölümlerden biri, 17 Ağustos 2007’de İsrail gizli servisi MOSSAD Başkanı Meir Dagan ile Burns arasında yapılan toplantının tutanağı. İkili, Ortadoğu’daki son durumu konuştuktan sonra İran üzerinde duruyor. Tutanağa göre, Dagan, Burns’e “Türkiye’ye baktığımda ülkedeki İslamcıların giderek ivme kazandıklarını görüyorum” diyor. Belgede şöyle deniyor: “Dagan, burada sorulması gereken esas sorunun kendisini Türkiye'nin laik kimliğinin savunucusu olan ordunun bu duruma daha ne kadar sessiz kalacağı olduğunu ifade etti.” Aynı belgeye göre, İran’la ilgili olarak Dagan, güç kullanarak rejim değişikliğine gidilmesi için daha fazlasının yapılması gerektiği yönündeki görüşünü dile getirdi.

ERMENİSTAN
Sinirlioğlu'yla Burns'ün görüşmelerinin Ermenistan'la ilgili bölümleri şunlar:

"Sinirlioğlu, Ermeni soykırımı ile ilgili yasa tasarısının kongreden geçmesinin kendi hükümetinin içerdeki politik hesaplarını 'karmaşıklaştıracağı' konusunda uyarıda bulundu. Azerbaycan Başkanı Aliyev için kabul edilebilir bir şey bulunabilirse protokollerde 'ilerleyebileceklerini' de söyledi. Sinirlioğlu, Azerbaycan ve Ermenistan’ın Minsk Grubu'nun gelişimi için ortak bir çerçeve açıklamalarının Türkiye Hükümeti için gerekli politik kılıfı sağlayacağını söyledi. Burns Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bir doğalgaz anlaşmasının ilerleyişi ile ilgili bir gelişme olup olmadığını sorguladı. Sinirlioğlu ise Aliyev’in Türkiye'nin protokolleri ele alış yöntemlerine karşı bu anlaşmayı esir tuttuğunu ima etti: 'Bize güvenmiyor.'

IRAK
18 Şubat tarihli belgelere göre Sinirlioğlu, Türkiye Hükümeti’nin, Irak Başbakanı Maliki ile ilgili giderek artan tatminsizliğini ve ‘kontrolden çıkmaya’ eğilimli olduğuna dair korkularını ifade etti. "Kendi politik var oluşu ile meşgul" dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Maliki’nin danışmanları olan Sadık El Rikabi ve Tarık El Necmi'yi 10 gün önce bir dizi toplantı için konuk etti. Sinirlioğlu İran'ın seçimleri etkileme çabalarından şikayet etti. Aynı zamanda Suudi Arabistan da oradaki Şii baskınlığının kaçınılmazlığını kabul etmekte isteksiz olduğu için Irak'taki politik partiler için "ortalıkta para saçıyor" dedi.

7 Mart seçimlerinin ardından Sinirlioğlu Irak gaz sahalarını Türk dağıtım ağlarına 500 milyon dolara mal olacak 300 kilometrelik boru hattı ile bağlamak üzere bir girişim başlatacaklarını söyledi. 2 yıl içerisinde boru hattına gaz pompalanabileceğini de ekledi. İran'ın boru hattına Irak'ın gaz sahalarının pek çok Kürt ve Sünni bölgelerinde olduğu için muhalif olduğunu da iddia etti.

Sinirlioğlu, Irak'taki Amerikan Kuvvetleri Komutanı General Odierno'nun yakın geçmişteki ziyaretini takdir ettiklerini kaydetti. Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Irak'ın kuzeyinde kamplaşan terörist Kürdistan İşçi Partisi PKK'ya karşı daha çok işbirliği yapmasını sağlayacak bir eylem planının hızlıca tasarlanmasını umduğunu ifade etti: "Kürdistan Özerk Yönetimi’nin bizimle çalışmanın önemli olduğunu anlamasını istiyoruz."

[Bebeğim Öldü]

Canıma kastım…

#3 _RomantizmA_

_RomantizmA_

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 00:08

"Türkiye'nin enerji merkezi olmasını istemedik"
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in ağzından çıktığı iddia edilen sözlerle ilgili şok belge!

25 Şubat 2010 tarihli Azerbaycan ile ilgili bir başka belgede de Türkiye'nin bahsi geçiyor. Belgede, Azerbaycan Devlet Başkan İlham Aliyev'in ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Bill Burns ile yaptığı görüşmenin detayları yer alıyor.
Aliyev'in Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile Başbakan Vladimir Putin arasındaki ilişkiyi tanımlarken "kaba bir sokak ağzı" kullandığı belirtilen belgede,
Aliyev'in Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma süreci ve Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili görüşlerini dile getirirken de aynı üsluba başvurduğu ifade edildi.

Belgede, "Aliyev, Burns'e 24 Nisan'ın Dağlık Karabağ sürecinin yanı sıra Türkiye-Ermenistan normalleşme sürecinin üzerinde 'Demokles'in Kılıcı' gibi sallandığını söyledi" denildi.

Aliyev'in ayrıca Türk-Ermeni normalleşme sürecinin Dağlık Karabağ konusunda ilerleme kaydedilmesi için Nisan ayından sonra ele alınması önerisi yaptığı da vurgulandı. Aliyev, ayrıca Karabağ konusunda daha da esneklik göstereceklerini söyledi ancak ABD'den Ermenistan üzerindeki baskıyı artırmasını istedi.

PUTİN VE MEDVEDEV İÇİN: İKİ KELLE BİR TENCEREDE PİŞMEZ
Belgede Aliyev'in Putin ile Medvedev arasında bir çekişme olduğunu hissettiğini söylediği de yer alırken, "Aliyev, (kaba bir sokak ağzı kullanarak) Azericede bir deyim vardır: İki kelle bir tencerede pişmez" denildi.

Görüşmede Burns, ABD'nin Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin Erivan'ın Dağlık Karabağ konusunda daha esnek hareket etmesini sağlayacak siyasi bir zemin yaratacağını düşündüğünü söyledi.

Aliyev, İran'la ilişkilerini "gergin ve istikrarsız" olarak tanımladı. Azeri lider ayrıca, İran'ın Azerbaycan'a yönelik siyasi provokasyonlarının sürdüğünü de ifade etti.

"YAPICI TUTUM SERGİLEYİN, GAÇ GEÇİŞİNİ İMZALAYALIM"
Toplantıda enerji konusu da ele alındı. Aliyev Türkiye'nin "yapıcı bir tutum" sergilemesi durumunda gaz geçiş anlaşmasının yapılabileceğini de ifade etti. Aliyev'in bahsettiği anlaşma Haziran ayında imzalandı.

Belgede, "Aliyev, Türkiye Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın kısa bir süre önce Azerbaycan devlet petrol şirketinin başkanına 'Neden Rusya ile ilişkilerinizi bozuyorsunuz ki? Nabucco'ya gerçekten ihtiyacınız var mı?' dediğini de söyledi" denildi.

"TÜRKİYE'NİN ENERJİ MERKEZİ OLMASINI İSTEMEDİK"
Belgede çarpıcı diğer bir nokta da Aliyev'in ABD'li yetkiliye Rusya'ya gaz satma anlaşmasının detaylarını aktarması oldu. Belgeye göre Aliyev, bu anlaşmanın "Türk dostlarına" doğalgaz dağıtım merkezi yaratmasına izin verilmeyeceğini göstermek için yapıldığını ifade etti. Yine aynı belgeye göre Aliyev, Erdoğan hükümetinden "haz etmediğini" de söyledi.

ABD'Lİ DİPLOMATLAR: DAVUTOĞLU MÜTHİŞ TEHLİKELİ VE DELİ
Yine yayımlanan bir başka belgede ABD'li diplomatların ağzından çıkan bazı şok sözlere yer veriliyor. Buna göre ABD'li diplomatlar Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için "Tehlikeli ve deli" ifadelerini kullanıyor. Ayrıca ABD'li diplomatlar son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da "Türkiye'nin ekseni doğuya kayıyor. AB'ye üye olması zor" diyor.

Kaynak:// HaberTürk

[Bebeğim Öldü]

Canıma kastım…

#4 _RomantizmA_

_RomantizmA_

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 00:11

Pek şaşırtan bişey yok bana göre... İlginç olan liderlerin birbirlerine söylediklerinden ibaret... Diğerleri zaten az çok biliniyordu...

Bu arada henüz daha açıklanan ve açıklanacak belgelerin ABD'den bağımsız yayımlanabileceğine inanmıyorum...

Birileri yeniden bişeyler mi planlıyor diye düşünüyorum...Buna rağmen merakla bekliyorum... :S

[Bebeğim Öldü]

Canıma kastım…

#5 pac

pac

Burası olmadan yaşayamaz

• Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 00:20

magazinmiymiş ::
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#6 _RomantizmA_

_RomantizmA_

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 00:39

SURİYE'DE ERİŞİM ENGELLENDİ

:blink:

[Bebeğim Öldü]

Canıma kastım…

#7 shy

shy

xrÜt / kudI

• Kurucular
  • 16.791 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 02:12

Twitter dan wikileaks belgelerinin etkileri...

Gönderilen Resim orayegin
" #cablegate'te yer alan #07ANKARA1905 numaralı belgeye göre Başbakanlık'tan bir kaynak ABD'ye Erdoğan hakkında bilgiler veriyor. Adı gizli."

"Abdullah Gül hakkında İstanbul başkonsolosu Sharon Wiener'e belge veren gazeteci kim? Adı XXX olarak geçiyor "

Gönderilen Resim MirgunCabas

"LARGEST WAVE OF MILITARY DETENTIONS belgesinde arınç'tan "erdogan's attack dog" diye bahsediliyor "

"ABD'ye Başbakan hakkında bilgi veren ismin Cüneyd Zapsu olduğu konusunda hemen herkes hemfikir."

Gönderilen Resim cuneytozdemir

"Ve HANEFİ AVCI da wikileaks'de.. Asıl komiği 2005'de Gülenci olarak tanımlıyor. AKP'nin yolsuzluklarını bulacak diye yolladılar diyor... "

"Devamı daha da ilginç A.Aksu'yu eroinci, genç kızlara meyilli ve oğlunun mafya ile ilişkileri yüzünden alındığını söylüyor. VAY VAY VAY... "

"WİKİLEAKS'den bir başka skandal saptama John Kunstadter yazıyor; 'Kürşat Tüzmen 'Eski MHP'li ve her türlü avantaya açık..' vay vay vay "

"6 Haziran 2005 Hilmi Güler kaynaklı 'Erdoğan A.Gül'ün çevresinin ve politikalarının kendi politikasına ne kadar zarar vereceğinin farkında!' "
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#8 shy

shy

xrÜt / kudI

• Kurucular
  • 16.791 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 02:15

İspanyol El Pais Gazetesi Wikileaks'de açıklanan belgelere dayanarak AK Parti hakkında çok tartışılacak iddialarda bulundu.

İşte o iddiaların linki ve çevirisi: http://www.elpais.co...lpepuint_21/Tes

002'de göreve gelmesinden itibaren Amerika Büyükelçiliği'nin dikkati Erdoğan üzerinde... Liderin İslamcı,reformcu bir otoriter olması dikkatlerini çeken nokta, ancak Türkiye'nin şeriat ülkesi olması konusunda da çok kaygılı değiller. Erdoğan'ın tüm geçmişi mercek altına alınmış, Eski lideri Erbakan'ın radikal İslamcı olması, İstanbul'da 1994'te Büyükşehir Belediyesi seçimlerini kazanması, 1998'de hapishaneye girmesi gibi geçmişinden notlar var. US Erdoğan'ı kendini beğenmişlik, kibir, küstahlık gibi zaafları olduğunu not ediyor.
2007 seçimlerinden sonra gizli bir kaynak Büyükelçilikle görüşüyor ve AKP'nin İzmir, Trabzon, Tunceli, ve Çankaya'yı alırsa Türkiye'nin partisi olacağını söylemiş, Erdoğan'ın inatçı biri olduğunu eklemiş.
Ankara Büyükelçiliği'nin belgesi, Erdoğan Antalya Belediye Başkanı'ndan ricası üzerine tramvay hattı inşaatı ihalesinin Sadık Albayrak'a verildiğini söylüyor. (Sadık Albayrak burada yazdığına göre Erdoğan'ın oğlunun kayınpederi)
Moskova'daki Amerika Büykelçiliği'nin Putin ile Berlusconi ilişkilerine dair analizlerinde de Erdoğan'ın kızının kocası ortaya çıkıyor.İtalyan şirket ENI nin projeyi yürüttüğünü, ve lokal ortağıyla (Büyükelçilik'in bilgisine göre Erdoğan'ın damadı) beraber Rusya'nın desteğine ihtiyaç duyduğunu yazıyorlar.
Ayrıca Türkiye ile İran arasındaki enerji ortaklığında da Türk ortak, Erdoğan'ın İmam Hatip'ten sınıf arkadaşı olduğu söylenen Sıtkı Ayan.
Nisan 2007'de gerçekleşen e-muhtırayla alakalı Büyükelçilik askeriyenin niyetini çözmeye çalışıyor. Görüşülen General Ergin Saygun "Türkiye'nin laikliğini korumak üzere" hareket ettiklerini, istedikleri durumda tankları caddelere çıkarabileceklerini söylüyor.
2009'da görüşülen bir diplomat Türkiye'nin İslam ülkesine dönüşmesi tehlikesinin olmadığını düşündüğünü belirtiyor. Bu diplomat Fethullah Gülen'i de Franco dönemindeki Opus Dei'ye benzetmiş.
Türk bir gazeteci, orduda Fethullah Gülen cemaatinin yayılmaması için çeşitli önlemler olduğunu söylemiş, mesela eşli davet edilen ve mayo giyilmesi gereken havuz toplantısına gelmeyen mensubun kariyerinin tehlikeye girmesi gibi...
Ayrıca Ergenekon davası da çok yakından takip ediliyor Büyükelçilik tarafından. Büyükelçi Jeffrey 29/01/2010da Bülent Arınç'ın evinin yakınında tutuklanan iki ordu mensubunun kendisine ordu tarafından suikast girişiminde bulunulacağı şüphesine yol açtığını, davanın devam ettiğini yazıyor, State Department'tan gelen acil bilgi isteğine cevap olarak. Bülent Arınç, Erdoğan ve Gül'den sonra üçüncü en etkili adam gibi görülüyor ve Erdoğan'a daha yakın olduğu söyleniyor. Erdoğan ve Gül arasında AKP'yi kontrol etmek için bir mücadele olduğunu düşünüyor Büyükelçilik. Davada belirgin bir kanıt eksikliği olduğu, ve davanın 22/02/2010 tarihinde sivil güçlerle ordu arasında gerilime yol açtığı söyleniyor, ve gelişmeler Büyükelçilik tarafından Washington'a ertesi gün bildiriliyor. Büykelçi James Jeffrey, 17 generalin de aralarında bulunduğu tutuklamalar sırasında Erdoğan'ın özellikle yurtdışı gezisinde İspanya'da olduğunu, öğrendiğinde çok etkilenmediğini, ilk açıklamasında polisin yetkisiyle hareket ettiğini söyleyerek, tam bir diplomat gibi konuştuğunu söylüyor. Jeffrey ayrıca Arınç'ın "Türkiye'de birşeyler değişiyor" lafından alıntı yapıyor. Büyükelçilik ateş olmayan yerden duman çıkmaz yorumu yapıyor, ve ordunun gerekli gördüğü durumda müdahalede bulunacağını ekliyor.

Kaynak: El Pais Gazetesi İspanya
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#9 shy

shy

xrÜt / kudI

• Kurucular
  • 16.791 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 02:19

"Daha buraya yazamadıklarım var... Arkada=şlar bu belgeler yalnızca diplomasiyi değil Türk iç siyasetini sarsacak büyüklükte..Yüce Divanlık!"

"Bakanlar kurulu tartışmaları, Rusya'dan gelen rüşvetin bakanları nasıl birbirine düşürdüğü, Başbakanın sinirlenmesi... Çok acayip şeyler..! "

"Wikileaks belgelerini sadece diplomasi skandalları olarak değerlendirmek yanlış. AKP ile ilgil pek çok yolsuzluk iddiları isim isim yazılmış "

"EDELMANDAN BİR BAŞKA BOMBA; '2004'de T. Erdoğan'ı AB koridorlarında yürüyüşünü önce aşağılıyor sonra , yenilmez mi sahi?' diye soruyor.. "

"Bİr başka BOMBA Edelman'ın Tayyip Erdoğan'a yakın bir isimden aldığını aktarıyor 'Tayyip Bey Allaha inanır ama Allaha güvenmez!' OHA..! "

"ABD eski büyükelçisi EDELMAN 'Erdoğan ve yakın çevresi (Abdullah GÜL de dahil olmak üzere) yeteri kadar analitik derinlikleri yok' diyor... "

Gönderilen Resim

#10 shy

shy

xrÜt / kudI

• Kurucular
  • 16.791 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 02:37

"Faruk Özak örtülü ödenekten daha iyi futbolcular alsın diye Başbakan'ın onayıyla Trabzonspor'a milyonlarca dolar transfer etmiş"

Gönderilen Resim katkaya

"yarınki gazeteler bir nevi turnusol kağıdı olacak. "nalıncı keseri edisyonu" koleksiyonluktur... "

"Edelman'dan bir bomba daha 'Gülencilerin bize verdiği bilgiye göre (2004-05) Cemaatin AKP'ye yönelik tutumunda emin değiller!' "

"FLASH FLASH ABD Büyükelçisi EDELMAN'DAN (2004-2005) Hükümette CEMAATÇİ LİSTESİ 'Cemil Çiçek, Erkan Mumcu ve 60-70 milletvekili...' "

"Edelman'dan yine ilginç bir tespit 'Cemil Çiçek ve Abdullah Gül zaman zaman Erdoğan'ı yok sayabiliyor...' "

"2004'ten bir akp yorumu: "AKP is far from bringing the bureaucracy under control or making it work efficiently." uzgörüye bak... "

"Nimet Çubukçu'nun yükselişini Emine Erdoğan'la yakınlığından... Söyleyen Şaban Dişli "

"Nimet Çubukçu ABD'li yetkililere devlet bakanlığı pozisyonuna oynadığını açıkça belli etmiş"

Gönderilen Resim

#11 shy

shy

xrÜt / kudI

• Kurucular
  • 16.791 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 02:49

"we now hear more and more from insiders that close advisors such as private secretary Hikmet Bulduk, Mucahit Arslan, and Cuneyd Zapsu..."

"EDELMAN'DAN BİR BOMBA DAHA Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 hesabı var." diyor sonrasında ise Erdoğan'a inanılmaz ağır bir dille yükleniyor "

Gönderilen Resim cuneytozdemir Bu belge önemliydi... Yüce divanlık bile olabilecek ağır bir iddiaydı o yüzden buyrun linki...
http://cablegate.wik...A3199.html#par3

"Edelman ekliyor 'Müezzinoğlu'ndaki suçlamalar Erdoğan'a uzanabilir...' "

"türkçe isteyenlere özet: erdoğan'ın tüpraş satışından, çıkar sağladığı öne sürülüyor "

Gönderilen Resim

#12 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 10:40

"TÜRKİYE'NİN ENERJİ MERKEZİ OLMASINI İSTEMEDİK"
Belgede çarpıcı diğer bir nokta da Aliyev'in ABD'li yetkiliye Rusya'ya gaz satma anlaşmasının detaylarını aktarması oldu. Belgeye göre Aliyev, bu anlaşmanın "Türk dostlarına" doğalgaz dağıtım merkezi yaratmasına izin verilmeyeceğini göstermek için yapıldığını ifade etti. Yine aynı belgeye göre Aliyev, Erdoğan hükümetinden "haz etmediğini" de söyledi.
Kaynak:// HaberTürk

vay anasını.

o değil de sabahtan beri haberlere filan bakıyorum da bilinmedik bir şey söylemediler henüz. tayyip'in isveç bankalarında sekiz hesabı varmış tek bilinmeyen oydu. :)

#13 _RomantizmA_

_RomantizmA_

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 13:06

"ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Bülent Arınç’ı Erdoğan’ın “buldogu” olarak tanımlıyor."

Demek ki herkes tarafından biliniyormuş *gla

[Bebeğim Öldü]

Canıma kastım…

#14 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 14:10

Gönderilen Resim

#15 _RomantizmA_

_RomantizmA_

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 14:21

Facebookta karadenizli var *mad

Her halimiz fıkra *zong

[Bebeğim Öldü]

Canıma kastım…

#16 antiqa

antiqa

Burası olmadan yaşayamaz

• Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 16:01

Wikileaks belgelerinin özetini geçiyorum;

akp abd'den bağımsız hareket etmeye başladı, abd'nin bir uşağı değil ama boğazına kadar yolsuzluğa battı. ayrıca ahmet davutoğlu'ndan da fena tırsıyorlarmış, ve de akp'liler içeride de birbirlerinin kuyusunu kazıyorlarmış *zong

Bu mesaj Elin Herifi tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 29.11.2010 - 16:21

#17 Muziçko

Muziçko

V.I.P. Üye

• Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 16:15

dün tivitlerde hep bi wiki aldı başını yürüdü .utancımdan wiki ne diye yazamadım aydınlandım saolun harabeciler *fiuv

Gönderilen Resim

Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.

Gönderilen Resim

#18 _RomantizmA_

_RomantizmA_

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 21:31

Belgeler nasıl sızdı?

Sedat Laçiner: "Ya Çin yaptı, ya ABD!"

Sedat Laçiner Wikileaks’in açıkladığı belgelerle ilgili komplo teorilerini Bloomberg HT’de Gülin Yıldırımkaya’ya anlattı:

Acaba Türkiye’de de böyle konuşmalar oluyor mudur? Bizim diplomatlarımız, dışarıdaki büyük elçilerimiz o ülkelerle ilgili bir takım raporlar geçiyor mudur? Yoksa Amerika’ya mahsus mu dış işleri görevlileri tam bir casus gibi kullanılmış burada gördüğümüz kadarıyla her türlü raporlama yapmışlar, bu dünya diplomasisinde var mı?

Wikileaks gibi bir olay dünya diploması tarihinde hiç olmadı. İlk defa bu kadar çok belge, bilgi aleni hale geldi, burada da herhalde sistemi çökertme çabası söz konusu diye düşünüyorum. Çünkü baktığımız zaman tüm dünyadan neredeyse eşit miktarda belge sızdırılmış. Tabii bazı ülkeler ve şehirler Ankara ve Tokyo örneğinde olduğu gibi yedi bin belge ile ön plana çıkıyor. Ama onun dışında Güney Amerika’daki en küçük başkentlere kadar bin- iki bin belgenin sızdığını görüyoruz. Bu da tek tek buralara sızmayla mümkün olacak bir şey değil, belli ki bir bilgisayar sistemi ile girilmiş ve o bilgisayar sisteminden bilgiler dışarı toplu halde aktarılmış. ‘Türkiye’nin böyle bir bilgisayar sistemi var mıdır?’ diye sorarsanız, eğer böyle bir sistemimiz varsa açıkçası şaşırırım.

Bütün bunlar bizim için birden avantaja dönüştü!
Tabii bir yönüyle baktığınızda sistemin ilkelliği de avantajdır. Çünkü Dışişleri Bakanlığı yeniden yapılanma sürecini yaşıyor, hem insan hem de teknik alt yapıyı değiştiriyor. Bugün dışişleri Bakanlığı’nda gidin 1960’larla ilgili bir bilgi ararsanız bulmak mümkün değil. Hatta geçmişte şöyle trajikomik olaylara şahit oldum: Dışişleri Bakanlığı kendi arşivinde aradığı bir bilgiyi bulamayınca, başka ülkede bir kopyası vardır diye garip arayışların içine girdiği örneklerle karşılaştım.

Başka ülkelerden de talep ediyoruz öyle mi?
Pek belli etmeden alınmaya çalışıldığını biliyorum. Ege Denizi ile ilgili bir krizde böyle bir şeyin yaşandığını hatırlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti diplomatlarının bu kadar yoğun bir yazı yazma alışkanlığı yok. Çünkü ABD kadar geniş bir insan gücüne ve teknik alt yapıya sahip değiliz. Amerika’nın Ankara’daki elçiliğinde sadece medyadan sorumlu bir kişi vardır, sadece siyasi partilerden sorumlu bir birim vardır, sadece derneklerden sorumlu bir birim vardır yani aklınıza gelebilecek en önemli konularda Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nda mutlaka birilerini bulursunuz. Bu çok büyük bir avantaj ve onlar kendi alanlarında bilgileri merkeze aktarıyorlar. Ondan dolayıdır ki sadece Ankara hakkında sekiz bin belge çıkıyor. Sekiz yılda sekiz bin belge demek, her yıl Washington’a Türkiye üzerinden bin tane belge aktarılmış demektir. Bunlar sadece dışarı sızanlar ki bunların dışında belge olup olmadığını bilmiyoruz. Ankara’nın bir elçiliğinin bin tane belgeyi dışarıya geçmesi çok düşünülebilecek bir şey değildir, genellikle de geçen bilgiler ‘açık bilgi’dir. Bir kısım belgeler de oradaki elçilikler eski bir alışkanlıkla gazeteleri keserler, fotokopi çekerler, faksa koyup Ankara’ya gönderirler.

Çok gizli belgeler için elden teslim yöntemi mi kullanılıyor?
Biz de çok fazla gizli şey olmuyor. Bunun bir zihniyet sebebi var. Çünkü biz de tehdit bugüne kadar genelde içeride aranmış, ‘elin İngiliz’i Türkiye’ye ne gibi bir tehdit oluşturabilir ki?’ veya ‘Amerikalı’dan Türkiye’ye tehdit mi olur?’ gibi bir anlayış, ‘bize düşman yine bir Türk’tür.’ Biz şu ana kadar bütün tehdit algılamalarımızı Aleviler, Kürtler, dindarlar vb. şeklinde kendi içimizde arayıp, kendi kendimize vuruştuğumuz için bizim istihbarat servisimizde, Dışişleri Bakanlığımız da, Savunma Bakanlığımız da dört gözünü Türkiye içerisine çevirmiştir, içeride tehdit aramaktadır ve bütün sıkıntı buradan kaynaklanmaktadır. Türkiye’nin böyle konuşmalarının piyasaya düşmemesinin bir olumlu sebebi de şudur: Türk Diplomatları da, siyasetçileri de gerçekten samimi insanlar ve dışarıda izledikleri politikalara mahkum insanlar. Amerikan Başkanı çıkıp barıştan bahseder, demokrasiden bahseder, Orta Doğu’ya demokrasi getirmekten bahseder, Türk Siyasetçisi de bu tür cümleler kuruyor fakat Türkler samimi olarak kuruyor. Türkiye barışa ve istikrara mahkum bir ülke ve Türkiye için Orta Doğu’da, Balkanlar’da, Kafkaslarda barış, istikrar, demokrasi bir seçim değil. Bunu naif de bulabilirsiniz ya ‘da böylesine kirli bir dünyada bu kadar samimi, içi dışı bir olmak iyi bir şey mi?’ Türk diplomasisi bu insanlara emanet ama gördüğümüz onlarca yıldır cumhuriyet tarihi boyunca Türk diplomatları ve siyasetçileri içi dışı bir politika izlediler.

Dediğim gibi Türkiye belgeleri için gizli belgeyle açıkta konuşulan arasında pek bir fark yok. Mesela PKK ile ilgili belgeleri ben göremedim, belli ki yeni çıkacak belgeler var. The Guardian olsun, New York Times olsun aldıkları belgelerin tamamını internete yüklememişler, sadece en önemli gördüklerini koymuşlar. New York Times anladığım kadarıyla Amerikan Yönetimi ile anlaşma yapmış, kendisinden bazı isimleri ve belgeleri yayımlamaması talep edilmiş onlarda yayımlamayacaklarını söylemişler. İşte Türkiye ile ilgili diğer bilgiler bunun içerisinde midir bilemiyoruz. Fakat diğer tarafta beş tane gazeteye Wikileaks tarafından sızdırıldı. İspanyollar, Almanlar, Fransızlar bunu sızdırır mı bunu bilemiyorum.

Mutlaka bir kişiden fazla kişinin eline geçtiğine göre illa ki bir yerden sızacak diye de bakabiliriz.
Çok tehlikeli belgeler varsa Amerikan yönetiminin Le Monde veya The Guardian ile anlaşması zor değildir. Ne kadar muhalif olursa olsun bu ülkelerde basın bizdeki gibi kaotik değildir. İnsanlar kafasına göre belgeleri yayımlamazlar. Bir oto sansür vardır, ikincisi de devlet ile basın arasındaki ilişki belli noktalara geldiği zaman, belli kurallara tabidir. Benim şüphe duyduğum bir diğer hususta ‘ acaba Wikileaks ile Amerikan yönetimi arasında da bir anlaşma oldu mu, olmadı mı?’ Çünkü çıkan belgelere baktığım zaman, medyada özellikle İran ile ilgili belgeler çok sansasyon yaratmış gibi yansıtılıyor. Fakat baktığımda Amerika aleyhine hiçbir şey yok. Suudi Arabistan Kralı Amerikalılar’a demiş ki: ‘ İran’a gidip vurun, yılanın başını küçükken ezmek gerekir.’ Ürdünlü senato başkanı demiş ki: ‘ İran’ı bombalamanız lazım, İran’ı bombalamazsanız nükleer silahla yaşarsınız.’ Bunların hiçbiri Amerika’nın zararına şeyler değil. Bir de insanlar: ‘İran konusunda böyle düşünen sadece Amerika değil, körfezde böyle düşünüyor, Türkiye bile bu ülkelerle kıyaslandığında marjinal kalıyor’ diyecekler. Hatta Amerika belgeler içerisine seçse bir şeyler yerleştirmek istese bunları yerleştirirdi. Bir diğer ilginç nokta, İsrail konusunda bir tek kötü belge yok sadece Netanyahu ile ilgili hoş adam ama hiçbir zaman lafını tutmuyor gibi bir ifade var.

O zaman bu da yine çok ciddi bir komplo teorisine dönebilir. Belki de Amerika’nın kendi kendine ortaya çıkardığı, özellikle yaptığı, kim bilir ne amaçla yapılmış bir şey de olabilir mi?
Özellikle yapıldığı kanaatinde değilim. Amerika’nın iç hesaplaşmalarından da çıkmış olabilir. Bazılarının söylediği Çin’in bu belgelerin dışarı çıkmasına yardımcı olduğu, hatta geçen hafta bir dedikodu vardı, dedikodunun ötesinde Amerika yönetimi Çin’i protesto etti. Çünkü bütün dünyadaki internet yayınlarının akışının %25’i birkaç saatliğine Çin’e kaydı. Bütün bilgiler önce Çin’e uğruyor, oradan yeniden varacağı noktaya gidiyor. Bu bir tür küresel hacklemedir, küresel korsanlık gibi bütün bilgileri kendi üzerinizden geçiriyorsunuz. Amerikalılar dedi ki bunun içerisinde Pentagon’da var, Beyaz Saray’da siz bütün bilgilerimizi bir anda çektiniz sonra geri bıraktınız. Bütün şüpheler şu anda Çin üzerinde yoğunlaşıyor. Hatta Çin polit bürosunun ‘google’ üzerinde çalışma yapılmasına yönelik bazı emirler verildiği söyleniyor. Çin yapmış olabilir mi? Olabilir, çıkan belgelere baktığımızda Çin ile ilgili çok da belge yok ayrıca belge çıksa bile Çin’i rahatsız etmeyecek ama Amerika’yı rahatsız edecek belgeler de olabilir. Çin bir şüpheli olarak karşımızda duruyor ama çıkan belgelere baktığımda ben ne İsrail’i ne de Amerika’nın temel politikalarını rahatsız edici bir şeylerin olmamasını Amerikalılar’ın bir anlaşma yapmış olmasına, İsrailliler’in evvelinden önlem almış olmasına bağlıyorum. Hatta yanılmıyorsam Netanyahu açıklamadan iki ya da üç gün önce çıkıp ‘belgelerin odağında İsrail olmayacak’ dedi. Belgelerin odağında İsrail’in olmayacağını nasıl bilmiş oluyorsunuz? Ya bu belgelerin medya grubuna daha önceden gitmiş olması gerekiyor ya da bir şekilde siz belgeleri elde ettiniz.

İkinci olasılık gerçekse, bunu Çin yaptıysa, Çin neden böyle bir şey yapıyor sizce? Çin’in buradaki amacı ne?
Amerika’ya zarar vermek herkesin amacıdır. Bunu Rusya da yapsa garipsememek lazım, Çin de, Venezüella da, İran da yapsa garipsememek lazım. Çin, teknoloji konusunda son derece büyük bir dev ve bazı kolaylaştırma faaliyetlerinde bulunmuş olabilir mi? Olabilir, Amerika’nın zor duruma düşmesini temin etmek için bu yapılmış olabilir. Çünkü 1960’larda- 70’lerde böyle bir şey yapılmış olsaydı Amerika’yı çok etkilemeyebilirdi. Ama bugün geldiğimiz noktada henüz bazı belgelerin açıklanmadığını tahmin ediyorum, o belgelerin açıklanması ile eğer gerçekten tahmin ettiğimiz kadar kötü olur ise Amerika’nın ilişkileri temelden değişebilir. Mesela belgenin bir tanesinde Amerikalılar’ın PKK’ya yardımda bulunduğu Amerikalılar’ın kendi ifadesi ile belgelenirse Türk-Amerikan ilişkileri gerçekten orta vadede düzelemeyecek şekilde bozulur. Zaten bozuk ilişkiler şimdi benzeri durumları başka ülkelerle de yaşayabilir. Birde şu anda ABD’nin sendelediği bir dönemdeyiz, tek süper güç edebiyatı günümüz için pek bir anlam ifade etmiyor. ABD 1960’ların sonundan bugüne doğru azalan bir güce sahip, bu bütün herkesin az çok üzerinde mutabık olduğu bir konu, ABD süper güçlüğünü muhafaza edebilecek mi, edemeyecek mi? Irak’ta çok ağır bir şekilde sendeledi şimdi Afganistan’da sendeliyor. O anlamda da gelebilecek her darbe Amerika’ya çok büyük zararlar verebilir ama şu ana kadar ki belgelere baktığımda Amerika işi iyi kotarmış gibi görünüyor ya da Wikileaks’çiler önden bir aperatif gibi bizi daha büyük bir yemeğe de hazırlıyor olabilirler. Bunlar ön bilgiler, şimdi magazin bitti şimdi ciddi bilgiler derler mi? Derlerse işte o zaman Amerika’nın bu belgeleri engellemekte ne kadar başarılı olup olmadığını o zaman anlayacağız.

HaberTürk

[Bebeğim Öldü]

Canıma kastım…

#19 _RomantizmA_

_RomantizmA_

• Üyeler
  • 3.232 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 21:34

İran: İlişkilerimizi etkilemeyecek
Ahmedinejad, Wikileaks tarafından açıklanan belgelerin bölge ülkeleriyle ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısında, bazı Arap ülkelerinin ABD'den, nükleer programına son vermesi için İran'a hava saldırısı düzenlemesini istediği şeklinde bilgiler içeren belgelerin "fesat karıştırmaya" yönelik olduğunu belirterek, "Bu belgelere hiç değer vermiyoruz" dedi.

Bunların hukuki bir değeri olmadığını söyleyen Ahmedinejad, "İran ve bölge ülkeleri dosttur. Bu tür arabozuculukların ülkeler arasındaki ilişkiler üzerinde hiçbir etkisi olmayacaktır" diye konuştu.

Bilgilerin sızdırıldığını düşünmediklerini belirten Ahmedinejad, bunun İran ve Arap komşularının arasını bozmak için ABD tarafından "organize edilen" bir girişim olduğunu savundu.

Wikileaks'in yayımladığı belgeler dünya gündeminin ilk sırasında yerini korurken, Rusya, Almanya ve Azerbaycan'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler, belgeleri yalanladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürü Memmedov, Azerbaycan'ın haber sitesi APA'ya yaptığı açıklamada, Wikileaks'in yayımladığı gizli belgelerin gerçeği yansıtmadığını, Aliyev ve Burns'un, Ermenistan-Azerbaycan, Yukarı Karabağ sorunlarının çözümü konularıyla Azerbaycan-ABD ilişkilerinin geliştirilmesini ele aldıklarını belirtti.

Memmedov, Wikileaks'in yayımladığı gizli belgelerde iddia edildiği gibi üçüncü ülkeler veya şahıslar hakkında konuşulmadığını kaydetti.

RUSYA: YORUMA BİLE GEREK YOK

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in basın Sözcüsü Natalya Timakova, Wikileaks belgelerinde Rusya ile ilgili bilgilerin yayımlanmasını yorumlamaya gerek bile duymadıklarını, Başbakan Vladimir Putin ve Medvedev için yapılan "Batman ve Yardımcısı Robin" ifadelerinin uydurulmuş Holywood kahramanları olduğunu söyledi.

Timakova, yaptığı kısa açıklamada, "Wikileaks sitesinde ve bazı gazetelerde yayımlanan makalelerde ilginç ve yoruma değer bir şey yok. Uydurulmuş Holywood kahramanlarını yorumlamaya gerek duymuyoruz" dedi.

ALMANYA: ABD İLE İLİŞKİLER SAĞLAM

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, WikiLeaks adlı internet sitesinde gizli Amerikan diplomatik yazışmalarının yayımlanmasının ardından ABD ile ikili ilişkilerin sağlam olduğunu açıkladı.

Sözcü Seibert bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, ikili ilişkilerin sağlam olduğunu ve bu yayınlardan hiçbir şekilde olumsuz etkilenmediğini belirtti. Seibert, "iki ülke arasındaki tarihi ilişkilerin bu tür yayınlarla ciddi bir şekilde sarsılamayacak kadar güçlü olduğunu" kaydetti.

BERLUSCONİ İDDİALARI KÜÇÜMSEDİ

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Wikileaks internet sitesi tarafından yayımlanan belgelerde kendisi hakkında yer alan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını savundu.
Berlusconi, bugün Libya'nın başkenti Trablus'ta yaptığı değerlendirmede, gizli belgelerdeki Amerikan diplomatların kendisi hakkında yaptığı değerlendirmelerle ilgili olarak, "Belgelerdeki iddialar, üçüncü sınıf diplomatların ifadeleri. Üçüncü ya da dördüncü sınıf diplomatların, sol gazetelere dayanarak aktardıkları şeyleri umursayacak değilim" dedi.

İtalya Başbakanı Berlusconi, ABD'li diplomatların kaleme aldıkları raporlarda bulunan kendisiyle ilgili tasvirlerin doğru olmadığını belirterek, "Benim vahşi partilerle işim olmaz. Bunun ne olduğunu dahi bilmem. Ben özel konutumda düzgün, onurlu ve de şık biçimde ayda bir yemek veriyorum. Bu konuda söylenen şeyler, ülkemizin onurunu da incitmektedir" diye konuştu.

Kendisini yıpratmak istediklerini iddia eden Berlusconi, "Bunu neden yaptıklarını anlamıyorum. Aslı astarı olmayan, inanılmaz şeyler söylüyorlar. Tüm dünyanın önünde fahişe olduğunu açıklayan bir kız, bir iş sahibi olabilmek, bir koca bulabilmek için her türlü yola başvurabiliyor. Bunu yapmaları için onlara kim para veriyor diye sormadan yapamıyorum" ifadelerini de kullandı.

İtalya Başbakanı Berlusconi, Wikileaks sitesinde yayımlanan belgelerde "beceriksiz ve etkisiz" olarak tanımlanmış, "Avrupa'da Vladimir Putin'in sözcüsü" olmakla da suçlanmıştı.

İSRAİL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Wikileaks belgelerinin İsrail'e bir zarar vermediğini, hatta konumunu güçlendirdiğini belirtti.

Netanyahu, İsrail gazetelerinin editörleriyle yaptığı toplantıda, belgelerin, özellikle İran konusunda birçok kaynağın İsrail'in değerlendirmelerini desteklediğini gösterdiğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, belgelerin yayınlanması sonrası tarihte ilk kez "İran'ın tehdit olduğu" konusunda bir anlaşmanın var olduğunu ifade ederek, liderlerin daha önce gizlice konuştuklarını artık açıkça söyleyebileceklerini umduğunu dile getirdi.

PAKİSTAN

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, ''Pakistan'ın gücünün kaynağı sahip olduğu nükleer silah ve nükleer teknolojidir'' dedi.

Pakistan'ın kontrolündeki Keşmir'in Ravlakot kentinde konuşan Gilani, Wikileaks sitesinde yayımlanan raporlarda yer alan ''ABD, Pakistan'ın nükleer silahlarını elinden almak istiyor'' yönündeki ifadelere gönderme yaptı.

Ülkesinin gücünün sahip olduğu nükleer teknolojiden kaynaklandığını belirten Pakistan Başbakanı, nükleer silahların emin ellerde olduğunu ve nükleer teknolojiye sahip olmalarını egemenlik haklarının bir parçası olarak gördüklerini söyledi.

İNGİLTERE

İngiltere, Wikileaks'in ABD belgelerini izinsiz şekilde yayımlamasını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün yaptığı ve bakanlığın resmi internet sitesinde yer verilen açıklamada, "Bilgilerin izinsiz bir şekilde yayımlanmasını, İngiltere'de de benzer belgelerin yayımlanmasında olduğu gibi kınıyoruz" denildi.

Bu bilgilerin ulusal güvenliğe zarar verebileceğine dikkat çekilen açıklamada, ayrıca "ABD'nin de belirttiği gibi insanların hayatlarını riske atabileceği" kaydedildi.

Açıklamada, "ABD hükümetiyle çok güçlü ilişkilerimiz var ve bu devam edecektir" ifadesi kullanıldı.

FRANSA

Fransa'da hükümet sözcüsü Francois Baroin, Wikileaks internet sitesi tarafından yayımlanan on binlerce gizli belgenin ''tehdit oluşturduğunu'' ve bu konuda ülkesinin, ABD yönetimiyle ''dayanışma'' içinde bulunduğunu açıkladı.

Sözcü Francois Baroin, gizli belgelerin yayımlanmasının, ''ABD'nin yurtdışında görev yapan çalışanlarının hayatını tehlikeye atacağını'' söyledi.

Europe-1 radyo kanalına konuşan Fransız bakan, ABD yönetiminin, gizli belgelerinin yayınlanmasından önce kendileriyle temasa geçip, belgelerle ilgili bilgi verdiğini sözlerine ekledi.

IRAK

Irak, Wikileaks internet sitesinde gizli Amerikan diplomatik yazışmalarının yayımlanmasına tepki gösterdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran'ın Irak'a karışmasından ABD'nin duyduğu kaygıları gösteren yazışmaların içeriğine değinmedi, ancak belgelerle ilgili olarak "yardımcı olmayan ve zamansız" tabirlerini kullandı.

İngiliz gazetesi Guardian'da yayımlanan belgelerde Amerikalı diplomatlar, İran'ın Irak'taki yandaşlarına heryıl milyonlarca dolar yardım ettiğini bildiriyor.

HaberTürk

[Bebeğim Öldü]

Canıma kastım…

#20 ebarah

ebarah

Onun için takıntı haline geldik

• Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj

Gönderim zamanı 29.11.2010 - 21:58

Hırsız AKP'ye ait uluslararası belgeler. Uluslararası hırsızlar.

Rüşvet, rant, çalma, peşkeş, ihanet... ne pislik ararsan va bunlarda. Ne mutlu bu hırsızlara ki, kendilerini aklayıp paklayacak BASINMATİKleri, YAÐDANLIKMATİKleri ve SEÇMENMATİKleri var.

580023663830.jpg