Cumhuriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun bugünkü yazısında, Başbakan Erdoğan'ı özellikle 'göbeğini kaşıyan adam' benzetmesini saptırarak militanlarını üzerine saldığı için mahkemeye vermeyi düşündüğünü söylüyor.
İşte o yazısı
Bekir Coşkun / Cumhuriyet
Başbakanı Mahkemeye Vereceğim...
Başbakan ne zaman Göbeğini kaşıyan adam diyerek aziz milletimize hakaret ettiler dese, tehditler artıyor
Küfür ve hakaret yağmaya başlıyor
Sayıyorum; bir yılda 22 kez ekranlarda milletin gözünün içine baka baka bunu söyledi, önceki gün grup toplantısında da, etti 23
Bir daha böyle saldırı sinyali verirse, onu mahkemeye vereceğim
*
Çünkü herkes biliyor ki göbeğini kaşıyan adam millet değil
Ama ciddi bir çoğunluktur o
Ben onu tanırım
Şu sıralarda Seçim ne zaman diye soruyordur Demokratik hakkını kullanmak için değil Geçen seçimde vali üçlü kanepe getirdiğine göre, bu seçimde oturma odası takımının ne zaman geleceğini kestirmek için
Ki oyunu gönderene verecek
O asla gazete, dergi, kitap mitap okumaz
Zaten diziler dışında haberlere de bakmaz Baksaydı Obama kim diye sorulduğunda Futbolcu demezdi
Ben onu tanırım
İlgilenmez, duymaz, görmez, bilmez
Kimden beleş-avanta gelirse, onu alkışlar
Niye ben şu bereketli topraklar üzerinde asırlardır yoksulum diye asla sorgulamaz
*
Başbakanın iktidarını sürdürmesi için göbeğini kaşıyan adama ihtiyacı vardır...
Bu yüzden ona toz kondurmaz
Yoksa bir Başbakanın, demokrasinin kalitesini düşüren göbeğini kaşıyan adama kızması gerekmez mi?..
*
Benim ise bir gazete yazarı olarak göbeğini kaşıyan adamı eleştirme hakkım vardır
Hele ülkemizin kaderini, çocuklarımızın geleceğini o belirliyorsa
Başbakanın da tabii ki yazarı eleştirme hakkı olmalı... Ama bilinçli olarak saptırarak, ısrarla yanlış yorumlayarak, gazete yazarlarını susturmak için kullanamaz ve yazarı yandaşlarına hedef gösteremez
Gösterirse, benim bu yazıyı yazma hakkım doğar
Bu ülke Başbakanın babasının çiftliği değil
Bizler de onun uşakları olmayız
Militanlarını üzerimize salması sürerse
Onu mahkemeye vereceğim
Bekir Coşkun- Cumhuriyet