Ne Okuyorum?
Gönderim zamanı 23.09.2009 - 10:44
Gönderim zamanı 26.09.2009 - 03:47
Bugün başladım...İkinci okumam olucak...Kitaplığı temizleyip,düzenlerken bir daha okuyayım dedim...
Gönderim zamanı 26.09.2009 - 16:17
Daha önce Ay Sarayı, Yalnızlığın Keşfi, Son Şeyler Ülkesinde, Şans Müziği, Kırmızı Defter, Yükseklik Korkusu (Vertigo) adlı kitaplarını yayınladığımız Paul Auster'ın son romanı simgesel bir ad taşıyor: Leviathan (Tevrat'taki efsane ejderi). Leviathan, bir kadının bulduğu bir adres defterinden kendisine bir kimlik seçmesiyle başlıyor. Ya da birden, hiç beklenmedik, sarsıcı bir ölümle. Ya da Aaron oturup en sevdiği arkadaşı Benjamin Sachs'ın öyküsünü anlatmaya başlayınca. Aaron, evliliğini kıskandığı, zekâsına hayran olduğu Sachs'ın öyküsünü anlatmak istiyor, çünkü Sachs'la ilgili soruşturmayı yürütenler onun için bir öykü uydurmadan önce kendisi doğruyu yakalamak istiyor. Belki bir kaza sonucu balkondan düşen ya da bilerek kendisi atlayan Sachs ortadan kaybolmuştur. Arada bir ortaya çıkarak deli saçması şeyler söyleyip sır olur. İlk kitaplarından bu yana bize rastlantı ile yazgının toslaştığı dünyalar yaratan, insanlardan uzak kahramanların ardısıra bizi gizemli, yürek burkucu yolculuklara çıkartan Paul Auster, bu yedinci romanında dostluk ve ihaneti, cinsel tutku ve yabancılaşmayı konu alıyor. Amerika'nın en özgün yazarlarından biri olan Paul Auster'dan bir polisiye gerilimine sahip ürpertici, ürpertici olduğu kadar eğlendirici, iç gıdıklayıcı ve içten içe yankılanan bir roman.
Gönderim zamanı 28.09.2009 - 15:26
taha akyol ermeni meselesiyle ilgili tarihçileri konuşturmuş.
Gönderim zamanı 28.09.2009 - 17:29
Şimdi de yine 'Maxime Chattam' den Kötü Ruh'u okumaya başladım
Bu mesaj REBEL tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.09.2009 - 17:29
...
Gönderim zamanı 28.09.2009 - 17:52
Uluslar arası çoksatar listesine girmiş ve 8 milyonu aşkın kişi tarafından okunmuş olan Uçurtma Avcısı, hem 2006 hem de 2007'de Penguin/Orange Readers's Group Ödülü'nü kazandı.
Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk... Aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir'le Hasan'ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur.
Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan'ın hatırasından kopamaz.
Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları... Daha önce hiçbir romanda anlatılmamış bir tarihin perde arkasını yansıtan Uçurtma Avcısı, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişini aşama aşama gözler önüne seriyor.
Uçurtma Avcısı'nda anlatılan olağanüstü bir dostluk. Bir insanın diğerini ne kadar sevebileceğinin su gibi akıp giden öyküsü...
Süper bir kitap, insanı derinden etkiliyor ve ağlatıyor. Stressiz ve sorunsuz dönemlerinizde okumanızı tavsiye ederim.
Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems
Gönderim zamanı 04.10.2009 - 00:59
Onlar Çocuktular...
En mükemmel elmasların saflığındaydılar...
Ne ufak bir lekeleri...Ne de en ufak bir kusurları vardı...
Ve ne de en ufak bir günahları...
Ama onların saflığı kötülüğün saflığıydı...
Paris'te bir Ermeni katedralinde işlenen bir cinayet. Kan yok, cinayet aleti yok, yara bere yok…
Biri yaşlı ve huysuz emekli bir polis, diğeri Çocuk Bürosu'nda görevli, ancak açığa alınmış uyuşturucu müptelası genç bir polis. Bu ikisi, gitgide hunharca bir hal alan ve peşpeşe işlenen cinayetlerin katilini veya katillerini bulmak için birlikte çalışmak zorundadır. Birbirlerine ihtiyaçları vardır, birbirlerini tamamlamaktadırlar. Ancak bu cinayetler sıradan bir seri katilin işi değildir. Gizli servisler, naziler,Yahudiler, ülke içinde ülkeler, ve 'siyah bölgeler'… Sanki birileri bir şeyleri gizlemek istemektedir.
Fransa'nın göbeğinde başka bir ülke olabilir miydi?
Bu ülkeye kim veya kimler göz yumuyordu?
Burada neler yapılmaktadır?
Kaçırılan çocuklar ile öldürülenler arasındaki bağ nedir?
İki polisin çabası cinayetleri açığa kavuşturmaya yetecek midir?
.........
ne yaptığınızı da unutabilirler
Ama ne hissettirdiğinizi asla unutmazlar.
Gönderim zamanı 04.10.2009 - 20:41
tavsiye ederim, ancak kuvvetli iradelerce okunmasını tavsiye ederim
............................şşşşt sessiz ol!.................................
Gönderim zamanı 04.10.2009 - 21:33
Gönderim zamanı 04.10.2009 - 22:01
Ya Da Kendimi Bulduğumda Orda Mı Olmalıydın???
...
Gönderim zamanı 05.10.2009 - 15:00
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..
(Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)
Gönderim zamanı 12.10.2009 - 13:39
Rose&Rain'e özel not : Gördüm ki ''Uçurtma Avcısı'' nı okumuşsun.Ben onun ardından yazarın diğer kitabı olan ''Bin Muhteşem Güneş'' i de okumuştum..Ve şiddetle tavsiye ediyorum. Eminim çok beğeneceksin
Gönderim zamanı 12.10.2009 - 14:07
'Karanlığın Soluğu'na başladım..
(Maxime Chattam)
...
Gönderim zamanı 12.10.2009 - 22:04
Bu mesaj Raskolnikov tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 12.10.2009 - 22:05
Gönderim zamanı 15.10.2009 - 08:54
İlk kitap ''Veda'' kadar sürükleyici idi..
Şimdi ''Yeniay'' ı okuyorum..
Gönderim zamanı 15.10.2009 - 10:37
onların arkasından gece evi serisine başla
eminim keyif alacaksın
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....
Gönderim zamanı 15.10.2009 - 19:13
Üç kitap var elimde.
Yunus ŞEN - Hazar'ın Kanı
Elif ŞAFAK - AŞK
Gene D. Matlock - Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Gönderim zamanı 16.10.2009 - 01:50
Sağolasın Wale, böyle hasta yatağı da iyi oluyormuş Hiç bişe yapma paso oku, uyu, oku, uyu
Ve o üç kitaptan ilk önce AŞK'ı oku lütfen...Çoookk beğeneceksin eminim..
Yeniay da bitti gözümüz aydın..''Limon Ağacı'' na başladım..
Yarın ''Tutulma'' ile ''Şafak Vakti'' ni aldırıyorum..5. kitap olan ''MidnightSun'' e-book olarak sırasını beklemekte Seriyi okumam lazım .Ardından şu Gece Evi ni de seri biçimde katletmem lazım...
Ama illede arada şu ''Limon Ağacı'' bitsin yoksa dönüp okuyamam bir daha ....
Gözlerim bozulacaakkkkkk
Gönderim zamanı 16.10.2009 - 20:51