Ne Okuyorum?
Gönderim zamanı 16.10.2009 - 21:24
ADALETSİZ İNSAN OLUR MU?
OLUR,OLMAZ OLUR MU!
AMA OLMAZ OLSUN.
Gönderim zamanı 17.10.2009 - 02:50
Daha önce Can Yayınları arasında çıkan kitaplarından tanıdığınız usta Amerikalı yazar Paul Auster 'ın son yapıtı, Yükseklik Korkusu (Vertigo). Her kitabıyla bizi yeniden şaşırtan, her seferinde bambaşka serüvenlerle, bambaşka dünyalarla buluşturan Paul Auster, bu kez de Saint Louis' in arka sokaklarında yetişen öksüz, bıçkın bir gençle, Walt'la tanıştırıyor bizi; ama sıradan bir genç değil bu, kendisine sahip çıkan bir Macar'la tanıştıktan sonra hayatını değişen, boşlukta durabilmeyi, hatta uçabilmeyi öğrenen bir genç. Her sayfasında okuduklarınıza inanmakla inanmamak arasında gidip geleceğiniz bu roman, birbirine bir baba oğuldan da yakın olan iki kişinin serüveni olduğu kadar bir mucizenin de masalı.
Gönderim zamanı 29.10.2009 - 03:26
Amerikalı ünlü sanat tarihçisi Jonathan Gardner, Rus ressam Vladimir Radskin’in yapıtlarına çocukluğundan beri tutkulu bir hayranlık beslemektedir. Ressamın yüz yıldan uzun bir zamandır kayıp olduğu düşünülen başyapıtının bulunduğunu haber alınca, nişanlısı Anna’yı Boston’da düğün hazırlıklarıyla baş başa bırakıp Londra’ya doğru yola çıkar. Ama bu gizemli tablonun peşine düştüğünde, kendi yaşamının gizlerine de ışık tutacak upuzun, fantastik bir yolculuğa çıktığının farkında değildir... Son dönem Fransız edebiyatının en parlak yazarlarından Marc Levy’nin dördüncü romanı Gelecek Sefere, Fransa’da satış rekoru kırarak, 2004 yılında yazarını ülkenin en çok okunan romancısı yaptı. Boston’dan Londra’ya, Floransa’dan Paris ve St. Petersburg’a uzanan, sürükleyici ve sonu sürprizlerle dolu bu aşk masalı, gerçek sevginin ve dostluğun, usta işi gerçek sanatın zamana meydan okuduğuna inananlar için...
"Gelecek Sefere, internet çağının Romeo ve Juliet'i. Yoğun, güzel ve onun kadar trajik..." - Paris Match
"Marc Levy'nin anlattığı öykü bizi düşler âlemine sürüklüyor, kalemi büyülüyor..." - Elle
"Sanat dünyasında geçen gizem dolu, büyülü bir masal..." - L'Express
"İşte başarılı bir roman, yağmurlu bir günde okumak için ideal..." - Le Temps
Gönderim zamanı 01.11.2009 - 01:18
İşten eve yorgun döndüğünüz bir gün, banyo dolabınızın içinde bir kadın bulsanız ne yapardınız? Hele bu kadını sizden başka kimse görüp sesini duyamıyorsa? Genç ve güzel bir doktor olan Lauren, bir trafik kazası sonucu bitkisel yaşama girer ve çalıştığı hastaneye getirilir. Lauren'in bedeni hastanenin yoğun bakım odasında yatarken ruhu özgürce dolaşmaya başlar. Lauren'in ruhunun en önce gittiği yer elbette yıllarca oturmuş olduğu, ama bitkisel yaşama girdikten sonra genç Amerikalı mimar Arthur'a kiralanmış olan apartman dairesidir. Ayrılmaz ikili gibi birlikte yaşamaya başlayan Lauren ile inanılmaz olana inanan Arthur'un arasında duygusal bir yakınlaşma olması kaçınılmazdır. Öte yandan Lauren'in görünmez bedeniyle katıldığı bu birliktelik, genç adamın başını derde sokmakta gecikmeyecektir. Kimi zaman güldüren, kimi zaman hüzünlendiren anlatımıyla Keşke Gerçek Olsa modern bir peri masalı. Beklenmedik bir sona ulaşana kadar bir solukta okunan roman, Fransa'da 2000 yılında yayınlanır yayınlanmaz çok satan kitaplar listesinin ilk sırasına oturdu vu bu yerini haftalarca korudu. İzmir kökenli bir aileden gelen Mare Levy'nin çeşitli ödüller alan, bugüne kadar yirmi sekiz dile çevrilen ve bir milyondan fazla okura ulaşan bu romanı, ünlü yönetmen Steven Spielberg tarafından yakından filme de çekilecek.
Gönderim zamanı 01.11.2009 - 01:41
Büyük bir heyecanla aldığım bu kitabı, büyük bir bezginlikle 127. sayfasında, bir daha elime almamak üzere bıraktım
Ne okuyorum başlığına ''ne okumuyorum'' yorumu
Gönderim zamanı 01.11.2009 - 01:49
Gönderim zamanı 01.11.2009 - 01:53
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 12:03
Hayırlısı..
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 12:05
...
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 12:09
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 12:22
...
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 12:32
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 12:36
Ben de bu kitabın siparişini verdim yarın elime gelecek başlayacağım. hz. hatice'nin hz. muhammed'e aşkını anlatıyormuş.
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 12:40
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 12:53
erdal demirkıran
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 13:12
Aaaa antika bu kitap çok güzeldir eminim okuyunca bana ödünç verirmisin bende okuyayım
olabilir eylül abla. hele bir okuyalım.
Gönderim zamanı 03.11.2009 - 14:52
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....
Gönderim zamanı 05.11.2009 - 18:02
Marc Levy'nin aylarca liste başında kalan ve tüm dünyada milyonlarca satan romanı Keşke Gerçek Olsa'nın devamı niteliğindeki Sizi Tekrar Görmek, ilki kadar sürprizlerle dolu bir peri masalı. Başarılı mimar Arthur ile idealist doktor Lauren'ın aşkları kaldığı yerden devam ediyor; hayalle gerçek arasında gidip gelen yaşamları yine San Francisco'da kesişiyor. Gücünden hiçbir şey yitirmeyen aşkları bu kez de beklenmedik engellerle karşı karşıya. Yaşam size ikinci bir şans tanısaydı, bunu sonuna kadar kullanmak için tüm tehlikeleri göze alır mıydınız? Marc Levy, bu sorunun yanıtını ararken, düşlerini yitiren çağımız insanına, aşkın yüceltildiği bir güzelleme sunuyor.
Gönderim zamanı 05.11.2009 - 18:10
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"
Gönderim zamanı 08.11.2009 - 23:53
Camus adı çoğu okur için 'Yabancı' romanıyla özdeşleşir. Ancak yazarın en önemli yapıtı aslında Vebadır. Keskin bir gözlem gücünün desteklediği arı bir bilinçle Veba , yalnızca çağımızın değil, tüm insanlık tarihinin ortak bir sorununa değinir: Felaketin yazgıya dönüşmesine şiirsel bir dille ele alınmamıştır. Veba, insanının ve ışığın şiiridir. Bu şiirde renkler alabildiğine koyu, ancak yazarın sesi o denli umut doludur. Beklenmedik bir boyuta ulaşan veba salgını tüm Oranlıları ilkin umutsuzluğa boğar, ardından Doktor Rieux, Tarron ve Grand'ın gösterdikleri dayanışma örneği, başta yetkililer olmak üzere, hekese bir güç ve umut kaynağı olur. İşte Camus'nün insana bakışı ve inancı bu noktada karşımıza çıkar.