Ne Okuyorum?
Gönderim zamanı 02.08.2006 - 22:56
No sweet perfume that would torture you more than this..."
Gönderim zamanı 03.08.2006 - 23:55
Gönderim zamanı 06.08.2006 - 15:46
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 06.08.2006 - 23:13
Gönderim zamanı 18.08.2006 - 15:01
Giriş bölümünü de sizinle paylaşmak istiyorum. Hani nasıl başlarsa öyle gider çogu zaman. Bende de mecvut olduğu için bu durum,kitabın kapağından sonra bir sahife çevirip hiç de tarzım olmayan söz konusu kitabın;
Eski Ahit'e göre,bir zamanlar dünyadaki bütün insanların tek bir dil konuştuğu bir dönem vardı. Bu,insanları birleştirmiş ve işbirliğini öylesine kolaylaştırmıştı ki,imkansız gibi förünen bir şeyi gerçekleştirmek için ortak bir işe kalkışmışlardı. : Babil kentinde o denli yüksek bir kule yapacaklardı ki,cennete bu kule yardımıyla erişmeleri mümkün olacaktı.
Bu affedilmez büyüklük taslama girişimi karşısında Tanrı tasasız günahkarların üzerine gazabını göndermekte gecikmedi. Hayatlarını bağışladı ama dillerini bağışlamadı: Kutsal Kitap'ta belirtildiği gibi,kafirlerin bu girişimimi önlemek için Tanrı'nın yapması gereken tek şey '' birbirlerini anlamamalarını sağlamak amacıyla dillerini farklılaştırmaktı.''
bölümüyle de ön yargıyla karıştıdığım sahifelerin içinde kalakaldım. Özellikle 5 bölüm haline ayrılmış haliyle okuyucuyu sıkmadan bilgiyi öyküleştirmesiyle de başarılı bir eser ortaya çıkmış. Özellikle Elmalar ve Orange Prensleri ( Isaac Newton ve Evrensel Kütleçekimi Yasası ) ve Fazla Merak Ocakları Söndürdü ( Albert Einstein ve Özel Görecelik Teorisi ) bölümlerini dikkatim dağılmasın diye kalabalığın içinde okudum.
Bazen dikkat yere ve zamana göre değişir.
İyi okurlar.
Söz haykıranın, mantık ise şarlatanındır.
Neyzen'im...
Gönderim zamanı 24.08.2006 - 12:37
BirdeMichael Cordy-Nasıra Geni'ne başladım -yorumsuz henüz-
Gönderim zamanı 18.09.2006 - 00:19
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Gönderim zamanı 18.09.2006 - 18:30
Ilyada-Robert Krugmann
Mitoloji son zamanlarda daha çok ilgimi çekiyor. Haliyle bu kitap savaşı ayrıntısıyla anlatıyor
Gönderim zamanı 07.10.2006 - 16:07
Çok eski gizli bir kardeşlik örgütü. Dünyayı yok edecek ölümcül yeni bir silah, akıl almaz bir hedef.
Harvard Üniversitesi Simgebilim Profesörü Robert Langdon efsanevi gizli örgüt Illuminati'nin -Galileo zamanından beri Katolik Kilisesi'nin bağnaz inançlarını lanetleyerek bilimin yararlarını yücelten- hala faaliyette olup cinayetler işlediğini öğrenince şok geçirir. Parlak bir fizikçi olan Leonarda Vetra cinayete kurban gitmiştir. Tek gözü oyulmuş ve göğsü örgütün sembolüyle dağlanmıştır. Bilim adamının son buluşu güçlü ve çok tehlikeli enerji kaynağı karşımadde çalınmış ve yeni Papa seçiminin gerçekleşeceği gün Vatikan Şehri'nin altına saklanmıştır. Langdon, Vetra'nın meslektaşı ve aynı zamanda kızı olan Vittoria ile medeniyeti yok olmaktan kurtarmak amacıyla Roma sokaklarında, kiliselerde ve katakomplarda soluk soluğa koşuşturarak 400 yıllık izi sürerek Illuminati'nin izini bulmaya çalışırlar.
ÖZET KISMINI PAYLAŞMAK İSTEDİM ARKADAŞLAR
KİTABA YENİ BAŞLADIM AMA HAKİKATEN GÜZEL VE AKICI
Gönderim zamanı 06.12.2006 - 23:05
EŞİNİ ÖLDÜRMÜŞ KÜLTÜRLÜ VE İNSANLARDAN UZAKLAŞMIŞ BİR ADAMIN HAPİSHANE GÜNLERİ ANLATILIYOR. DAHA BAŞINDAYIM AMA AKICI GİDİYOR
Gönderim zamanı 06.12.2006 - 23:11
Gönderim zamanı 07.12.2006 - 12:10
Gönderim zamanı 07.12.2006 - 12:16
Gönderim zamanı 07.12.2006 - 13:30
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 15.12.2006 - 20:27
Çok gözüm dolmuştu beah.. Peçete bulundurmak lazım okurkene..Çanakkale Mahşeri
Mehmed Niyazi
Polisiye, Aksiyon, Gerilim namına ne varsa bu kitapta, Tuttuğunuzda bırakmıyorsunuz, Uçuruyor sizi Müthiş sürükleyici .
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Gönderim zamanı 14.01.2007 - 18:07
Gönderim zamanı 17.01.2007 - 03:06