seo uyumlu yazı meselesine gelince...şu yazıya bak mesela: http://www.binkelam....inayetleri.html /
bu 290 kelimelik bir yazıdır ve filmin ismi olan 'Ripley'in Cinayetleri' ifadesini içinde 2 kere geçirdim. bu; bu yazının anahtar kelimesidir. anahtar kelimeyi bir yazının başlığı veya özü gibi düşünebilirsin. bunun sayısı yazının uzunluğuna göre değişir. 200-250 kelimelik bir yazı için 2 kere geçmesi yeterlidir, ama mesela 1000 kelimelik yazıda 10 kere geçirilmez. yazı uzadıkça oranı düşürülür. o film hakkında 800 kelimelik bir yazı yazsaydım 4-5 kere kullanırdım mesela.
bir de etiketler var. onlar da yazının içinde geçen, konuyla ilgli yalın ifadelerdir. bu yazının içinde bir kere 'Ripley's Game' geçiyor, filmin ingilizce adı; bu etikettir. Patricia Highsmith ve John Malkovich isimlerini de vurguladım yazıda, bunlar da etikettir. biri başrol oyuncusunun adı, diğeri filmin esinlendiği kitabı yazan yazarın adı. ikisi de konuyla ilgilidir.
anahtar kelimenin de, etiketlerin de google'da o konuda aranan kelimeler olması gerekir. onları google'a yazıp bastın mı bir şeyler çıkacak, aranma hacmi olacak kelimelerin.
bu anlattığım bu işin düzgün hali. insanları başka bir konuya yönlendirmek için yazıda konuyla ilgisiz ifadeler de kullanabilirsin mesela. veya çok aranan bir konunun başlığını atarsın ama içerik asıl dikkat çekmek istediğin konuyla ilgilidir, içeriği ona göre ayarlarsın. insanlar aradıkları şeyin sende olduğunu düşünüp google ana sayfadaki başlığa tıklarlar ama aradıklarını bulamazlar. çoğunlukla küfür edip çıkarlar sanıyorum, ben öyle yapıyorum. yani işin bir sürü hileleri var. ben ilgilenmiyorum, ilgilenmiycem. doğru dürüst yapıyorum, o yüzden de bir sürü müşterim oldu. öyle ki bir kısmını geri çeviriyorum.
şu yazı da başka bir örnek bak: http://www.binkelam....-modelleri.html
290 kelime. 'lacivert takım elbise' anahtar kelimedir, 2 kere kullandım. 'kruvaze ceket, kahverengi kemer, vatkalı ceket, mavi gömlek, takım elbise seçerken' gibi ifadeler bu konuyla bağlantılı etiketlerdir. anahtar kelimeyi ve etiketlerin çoğunu kalın harflerle vurguladığımı göreceksin, bu, yazının arama motorları tarafından algılanması için. daha çok etiket kullanabilirim, aslında yazıda vardır da belki, ama bir noktadan sonrasını google spam olarak algılar. o yüzden hepsini vurgulamam. resimlere tıkladığın zaman büyüdüklerinde tepelerinde de tanımlayıcı ifadeler çıkacak, o da resmin başlığı. bir wordpress siteye görsel ekliyorsan başlığı ve açıklamaları yazacağın yerleri sana gösteriyor. bloğa da görsel ekliyorum ama onun resimlerini harflerle kodlayıp ekleyiveriyorum. blog için öteki türlü bi teşkilat varsa bile ben görmedim.
görsel eklediğin zaman görsele de başlık vermek ve açıklama yazmak iyi olur.lacivert takım elbise modellerine dikkat et, onların altındaki yazılar arama motorlarının botlarının onları algılamasını sağlayacak. hepsine aynı isim verilmez, o da spama girer. 'david beckham'ın lacivert takımlı bir pozu' ifadesini algılamayacaklar muhtemelen çünkü o aramalarda yazılacak bir ifade değil. ama 'puanlı kravat modelleri, 3 parçalı takım elbise, çizgili lacivert takım' gibi yalın, ve google aramalarında çıkan ifadeleri algılayacak.
Edited by hüfyaa, 28.01.2014 - 16:48.