Jump to content



- - - - -

Jamaika Usulü Tavuk


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 _VenüS_

_VenüS_

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Dokunulmazlar
  • 1,242 posts
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Posted 10.12.2014 - 12:13


Jamaika Usulü Tavuk

 

 

 

jamaika-usulu-tavuk-yemegi.jpg




Malzemeler
 

• 8 parça kemiksiz tavuk budu
• 1/3 su bardağı sıvıyağ
• 1/3 su limon suyu
• 2 diş dövülmüş sarımsak
• 1 yemek kaşığı bal
• 1 çay kaşığı karışık baharat
• 1 çay kaşığı toz kırmızı tatlı biber
• ½ çay kaşığı kırmızı pul biber
 
 
 
Yapılışı
 

1. Tavuk butlarını ve diğer malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp 10 dk. marine edin.
2. Tavuğun sosunu süzüp bir kenara ayırın.
3. Tavuk butlarını, iki yüzü kızarıp iyice pişene kadar yağda pişirin. Yada ızgarada yapın.
4. Ayırdığınız sosu küçük bir tencerede kaynatın ve kapağı açık olarak 3 dk. kısık ateşte pişirin.
5. Sosu tavuğun üzerine gezdirip servis yapın.


Afiyet olsun.


Edited by _VenüS_, 10.12.2014 - 12:18.

Anlarsın ki aslında kimsenin, farkı yok kimseden.
Sadece biri daha iyi yalan söyler,
Biri daha iyi oynar oyununu.

Hepsi bu!


Can Yücel






Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users