Balkabaklı Börek
Malzemeler :
9 adet yufka
750 gr balkabağı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt ( İç harcı için )
1/2 su bardağı süt ( Üzeri için )
5 yumurta
Tuz
Yapılışı :
Soyulmuş 750 gr balkabağı rendelenir.
Toz şeker, bir çimdik tuz, 4 yumurta, 1,5 bardak süt, 1/4 su bardağı sıvı yağ rendelenmiş balkabağı ile derin bir kaba alınır.
Karışım elle karıştırılarak akışkan-cıvık bir iç harç elde edilir.
Yağın kalanı ( 3/4 su bardağı ) ve yarım bardak sütü yufkaların arasına sürmek için bir kenarda çırpalım.
Derince orta boy bir siniyi yağlayıp her katı yağ-süt karışımıyla yağlayarak 3 adet yufkayı üst üste dizin.
İlk 3 kat yufkanın arasına balkabaklı iç harcın yarısını her tarafına eşit olacak şekilde yaydırın.
Harıcın üzerine yine aralarını yağ-süt karışımıyla yağlayarak 3 kat yufkayı üst üste dizin.
Kalan iç harcı 6. kat yufkanın üzerine her tarafına gelecek şekilde yaydırın.
Son kat harcın üzerini de araları yağ-süt karışımıyla yağlanmış 3 kat yufka ile kapatın.
En üst katı kalan yağ-süt karışımıyla yağlayıp, çırpılmış yumurta sarısını ayrıca en üst katın her yerine sürdürün.
Fırında önce yüksek ısıda 10-15 dk, ardından altı üstü pişene kadar orta ısıda pişirin.
Böreğinizi fırından çıktıktan sonra birkaç saat dinlendirip servise alın.
Afiyet Olsun.