İnsanın kafası, normal şartlar altında, yani bunu mümkünsüz kılacak bir kaza bela, bir hastalık falan olmadıkça, kaç yaşına kadar vızır vızır çalışabilir acaba?
Kendi durumuma dayanarak söylüyorum, en az 52 - bu benim yaşım. Çevremdeki birkaç örneğe dayanarak söylüyorum; 65 yaşında bir kafa da baya güzel çalışabiliyor - öyle bir kadın tanıyorum ben. Bazı bakış açılarımız hiç benzemez ama zeki bir kadındır - hala zeki.
Bunu bir akıl - fikir - zeka iddiasıyla söylemiyorum, tespit olarak, bugünlerde birkaç kere aklıma geldi de o yüzden. Evet, benim kafam kafam vızır vızır çalışıyor - çalışabiliyor; yaptığım şeylere dayanarak söylüyorum bunu.
Konu buluyorum, araştırıyorum, yazıyorum, fotoğraflar indirip düzenliyorum, kolay videolar hazırlıyorum, sosyal medyada yaptıklarımı tanıtma çalışmaları yapıyorum; böyle şeyler. Kafayı çalıştırmak zorunlu yani.
Düşünüyorum, 20'li yaşlarımdayken bu yaş dönemini nasıl hayal ederdim acaba? Böyle değil sanırım. Normal şartlarda 50'li yaşlarında bir insanın elden ayaktan düşmeyeceğini, bunamayacağını herkes bilir de, böyle şeyler yapabilecek kapasitede olacağımı sanmazdım herhalde.
53 yaşındaki birinin kafası vızır vızır çalışır mı konulu beyanatım için merakla yıl sonunu bekleyiniz, kafam yazacak kadar çalışıyor olursa yazarım.