Cilt beyazlatma konusunu araştırırken bir sürü şey öğrendim. Başlangıçta kafamda cilt beyazlatıcı maske tarifleri yazmak vardı, sonra baktım bir yerde bir kozmetik ürünün uzun uzun tanıtmışlar (NeoStrata Lotion Plus 15 Aha) hadi onu da yazayım dedim, bu beyazlatıcı ürünlerin içinde kortizon - civa falan kullanılıyormuş ve bu da insanların iç organlarının zarar görmesine yol açabiliyormuş - hadi onu da yazayım dedim. Bazı kozmetik şirketleri ürünlerinin içine civa koyuyor fakat bunu etikette belirtmiyorlarmış ayrıca. Ondan sonra, Afrikalı kadınlar cildi beyazlatan ürünlere büyük ilgi gösteriyorlarmış, hadi o konuda da yazayım dedim. Bu işe ilk önce Ganalı hayat kadınları (galiba) el atmış hatta; beyaz ırkın erkeklerine daha güzel görünmek, kadınlarına daha çok benzemek için. Bir cilt doktorunun 3 tane Afrika kökenli kadın müşterisi varmış, iş kadınıymış bu hanımlar ve bundan dolayı zarar görmeye başladıkları halde cilt beyazlatma yöntemleri uygulatmaktan, bu amaca yönelik ürünler kullanmaktan geri durmuyorlarmış. Çünkü niyeaaa; cildi beyazlatan ürünler ve tedaviler için para harcamak statü göstergesi sayılıyormuş, bunu yapmıyorsan çevrendeki insanlar işlerinin iyi gitmediğini düşünürlermiş. İyi gitse çünkü, beyazlatmaya çalışırdın tenini. Enteresan şeyler, buna bu kadar önem verildiğini bilmezdim.
Michael Jackson da bunun için delice çabalamıştı galiba.
Cilt beyazlatma konusunda daha çok bilgi almak isterseniz tıklayınız;