Firmamızın Gebze'den Bahçelievler'e patlıcanlı etli bulgur pilavı servisi bulunmamaktadır şekerim. Perdono, sayın müşterimiz. Ama Bahçelievler'den Gebze'ye tercihen İskender kebap, mantı, meyveli pasta, çikolatalı pasta, krem karamel, mezgit fileto, kuzu haşlama, profiterol gönderen müşterilerimizin paketlerini teslim alabiliyoruz, o servisimiz var.
Efenim, yukarıda malzemelerini verdiğimiz etli patlıcanlı bulgur pilavı yemeğinin yapılması kolay, yemesi zevklidir. Şahsen ben kenarına bir parça yoğurt koyarak zevkle yedim, yine olsa yine yerim. İşte tarifimiz:
Etler önceden pişmeli. Patlıcanlar ise kızartılacak ve yemeğin pişmesi yaklaşınca kullanılacak. Ona göre hazır edilmesi gerekiyor.
Soğanı doğruyor ve hafif kızdırılmış sıvı yağın içinde döndüre döndüre pembeleştiriyoruz. Bu aşamada soğan her zaman pembeleşiyor gibi gelmiyor bana ama madem tariflerin çoğunda bir pembeleştirmedir gidiyor, demek ki pembeleşiyor da ben renk körü olduumdan fark etmiyorum; diye düşünüyorum.
Sonra tencereye küçük küçük doğranmış yeşil biberleri ilave ediyoruz. Onlar lütfedip biraz pişince sıra kabukları soyulup yine küçük paçalara ayrılmış domateslere geliyor. Az sonra da domates suyunu ekliyoruz yemeğe. Ben domatesleri rendeleyip elde ettim bunu, hazır domates suyu veya salça da olabilir sanırım. Arzu ederseniz birkaç diş sarımsak da ekleyebilirsiniz, ben ekledim.
Şimdi sıra bulguru eklemeye geldi. Ekledikten sonra malzemeler iyice kaynaşsın diye yemeği hafifçe karıştırın, sonra da sıcak suyu ilave edin. 1 bardak su ekledim ben, yetti. Yetmeyecek gibiyse daha sonra biraz daha sıcak su eklersiniz olur biter.
Baktınız pilavın pişmesine pek bir şey kalmamış; kızarmış patlıcanlarla pişmiş etleri de ekleyin. Yemek suyunu tamamen çektikten sonra kapakla tencerenin arasına kağıt havlu veya öyle bir şey koyup demlenmeye bırakın. Bu demlendirme şeysi bulgur pilavı için de yapılır mı bilmiyorum ama yapıyorum ben.
Afiyet şeker olsun.