D&P markasını biliyorum ben, birkaç yere bu açık parfüm kullanmanın zararları konulu yazılara karşı gelen yazılar da eklemişler, gördüm. Çok bilinen bir marka herhalde. Orijinal parfüm şişesine açık parfüm koyup satmak ayrı mevzu, o herhalde sahte parfüm kategorisine girer, orijinal diye kakalamaya çalışıyorsun. Açık parfümlerin orijinal parfüm olmak gibi bir iddiası yok, bu anlamda ikisi aynı şey değil, böyle bir şey okumuştum o bana makul gelmişti.
Açık parfümün, zararı bir yana ki o zararlar sık ve sürekli kullanımda söz konusudur herhalde, insanın güzel kokmasını sağlayıp sağlayamaması, bir süre sonra itici bir alkol kokusuna dönüşmemesi şansa kalıyor o zaman. Veya onun da iyisi kötüsü var, iyisini alacaksın. Ne olursa olsun asla orijinali gibi kokamaz, orası belli, aradaki büyük fiyat farkının tek sebebi reklam gideriydi, isim hakkıydı, markanın havasıydı gibi şeyler olamaz mantıken; yüzde 100 malzeme kalitesi farkı da vardır.
Ben parfüm meraklısı biri değilim ama evde 1 - 2 tane bulunsun, canım istediği zaman kullanayım, hoşuma gider. Ve bunun için de açık parfüm almayı tercih etmem dediğim gibi, hiç değilse biraz daha kaliteli bir şey olsun isterim.