Kabak tatlısı benim çok düşkün olduğum bir tatlı değildir ama bulduğum zaman yerim. Kremalı kabak tatlısı ise bu tatlının ilk defa yıllar önce bir komşumuz ikram ettiği sırada tanıştığım ve çok beğendiğim bir versiyonudur. Tarifi gayet kolay, aşağıda vereceğim ama miktarların belirli olduğu bir tarif değil bu. Aldığınız bal kabağının miktarına ve damak zevkinize göre dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz bazı şeyleri - şeker miktarını veya üstüne ne serpiştireceğinizi mesela. Kullandığım malzemeler şunlar:
Bal kabağı
Pasta kreması ve kremayı hazırlamak için süt
Toz şeker
Bol miktarda dövülmüş ceviz (Çok olması hoşuma gidiyor.)
Benim son yaptığımı şu şekilde yaptım: Soyulup dilimlenmiş bal kabağı aldım ve bunu evde biraz daha dilimledikten sonra yayvan bir tencereye koyup üstüne biraz toz şeker dökerek 1 gece beklettim. Ertesi gün biraz, sonra gerekirse biraz daha su ilavesiyle yumuşacık olana kadar pişirdim. Gerek pişerken, gerekse piştikten sonra tahta bir çatalla ezip durdum. İçinde hiç katı parça olmayan tam bir püre haline gelmesi için yaptım bunu.
Sonra pürenin aşağı yukarı yarısını tatlıyı yapacağım kaba koydum. Bu arada aldığım hazır pasta kremasını sütle çırparak hazırlayıp buzdolabında biraz bekletmiştim. Sonra kat kat, sırasıyla şunları koyup yaydım tatlı kabına: Pasta kreması, dövülmüş ceviz, pürenin kalanı, pasta kreması ve dövülmüş ceviz.
Buzdolabında biraz bekledikten sonra şahane bir tatlı olarak çıktı ortaya, tavsiye ederim.