İçerik değiştir



- - - - -

İftarda Ve Sahurda Nasıl Beslenmek Lazım?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 hüfyaa

hüfyaa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 6.884 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:kocaeli
  • İlgi Alanları:binkelam.com,birkizbirana.blogspot.com,sadecegelinlik.blogspot.com,erkekgiyimkusam.blogspot.com,sadeceelbise.blogspot.com,bakimveguzelliksirlari.blogspot.com

Gönderim zamanı 06.06.2016 - 08:27


iftar-ve-sahur-i%C3%A7in-beslenme-%C3%B6

 

2016 Ramazan ayı bugün, yani 6 Haziran'da kalkılan sahurla beraber başlamış bulunuyor; oruç tutacak olanların bu süreci rahat bir şekilde ve sofralarında sağlıklı, dengeli ve keyifli bir şekilde beslenmek için gerekli olan hiçbir şey eksik olmaksızın geçirmelerini dileriz. İftarda ve sahurda doğru bir şekilde beslenerek Ramazanı sağlığınız bozulmadan, metabolizmanız hırpalanmadan ve kilo almadan geçirebilirsiniz. Neler yapmak gerekir bu konuda peki, Ramazanda beslenme nasıl olmalıdır?

 

İftar sofraları ağır, bol yağlı ve tuzlu, kızarmış yiyeceklerle dolu olmamalıdır bir kere. Sonra asitli - gazlı içecekler içmekten kaçınmak lazım. Sahura kalkmak asla ihmal edilmemeli. Sahurda salatalık yemek de öyle, bu oruçluyken susuzluk çekme ihtimalini azaltır. Günlük olarak alınması gereken sıvıyı, 2 litre civarı su ve evde yapılmış, taze sıkılmış sebze - meyve suları şeklinde olmak üzere iftarla sahur arasındaki süreye dağıtarak almak gerekiyor. İftar sofralarında ille de çorba ve salata bulunmalı, sahur sofraları hafif olmalı - kahvaltı tarzında olabilir mesela. Ramazan pidesi vazgeçilmez bir lezzet ama her iftar sofrasında bulundurulması ve öyle löp löp :P tüketilmesi tavsiye edilmiyor. İftar tatlısı olarak şerbetli tatlıları değil sütlü, meyveli hafif tatlıları tercih etmelisiniz. Her iftarda tatlı yemek yerine bazen tatlı, bazen meyve salatası veya meyve yemek daha doğru bir davranış olur. 

 

İftarı çorbayla açmak doğru bir hareket, çorbadan yemeğe geçmeden 10 - 15 dakikalık bir mola vermek de çok iyi olur. Mümkünse iftarınızı açtıktan 1 - 2 saat sonra bir de yürüyüş yapmalısınız. İftarda birkaç çeşit ana yemek bulundurmak sağlığa uygun değil, sebzeli bir et yemeği veya sağlıklı bir şekilde pişirilmiş bir et yemeğiyle bir de hafif sebze yemeği yeterli olur. 

 

Devamı için tıklayın




ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..
ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun...






Benzer Konular Daralt

3 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli