Hem de yani, ıspanaklı bir şey yediğiniz hiç belli olmuyormuş bunu yerken. Ispanaklı muhallebili kek yemekten söz ediyorum. Ben yapmadım ama yapan bir arkadaşın tarifi hakkında yazarken en çok o noktaya takılmıştım, hem ıspanak hem muhallebi, hem de şeker, krem şanti falan; bunun tadı bir tuhaf olmuyor mudur diye. Olmuyormuş, hatta gayet de güzel oluyormuş. Ama yaptığınız gün değil 1 gün sonra yiyeceksiniz, bu da tarifi uygulayan arkadaşımın tavsiyesi.
Muhallebili ıspanaklı kek yapmak için gereken malzemeler şunlar:
Kek için:
3 adet yumurta (Dolaptan çıkarıp biraz bekletmelisiniz, oda sıcaklığında olmaları lazım.)
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Birer paket kabartma tozu ve vanilya
Muhallebi için:
Yarım su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
Tarif için tıklayın