İçerik değiştir

- - - - -

KENE BİYOLOJİK SİLAH MI?

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 25 yanıt verildi

#21 duygusuz

duygusuz

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 04.06.2007 - 20:21

yaaa bana ne yaa! :icecream: bulsunlar çarelerini...ben bir aptal böcek yüzünden ölmek ya da sevdiklerimi kaybetmekten korkuyorum... :msn97:

............................şşşşt sessiz ol!.................................

#22 Lavinia

Lavinia

FıRTıNa KuŞu

• Üyeler
  • 5.669 Mesaj

Gönderim zamanı 04.06.2007 - 20:28

Valla tuttukları için ilaç var.Döküyorlar böcek kendine gelemeden kesip alıyorlar.Ama tuttuğunda farkketmez kaşırsan hortumu ile bir salgı bırakıyor.Bu salgı canlı vücudunda zehir etkisi yapıyor ve damarların çatlamasına neden oluyor.Kısaca artık kaşınmayın :icecream:
ilaçla yok edilebilirmi bilmiyorum ama bunları yok etsek bakalım başka ne çıkacak başımıza.Doğanın dengesi ile oynamak büyük yanlış.Fransa da tavukları itlaf etmek yerine tek tek aşıladı herifler bizimkilerde itlaf etti.Sonu malum kuş gribi gider keneler gelir.
Genleri ile oynanmış mı oynanmamış mı o kadarı bilemeyeceğim ama normal bir keneye benzemediği kesin.Büyükbaş hayvanlara yapışan kene açık kahverengi olur ama bu öldürem kene parlak kırmızıya yakın bir kahverengi kabuk taşıyor.Üstünde de beyaz-gümüş pulları var.
Umarım doğaya zarar vermeden yok etmenin bir çaresi bulunur
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#23 duygusuz

duygusuz

Burası olmadan yaşayamaz

• Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 04.06.2007 - 20:30

Umarım doğaya zarar vermeden yok etmenin bir çaresi bulunur

umarım :icecream:

bu arada parlak kırmızı gibi, beyaz pulları var ha...hımmm....unutmayayım ben bu bilgiyi....

............................şşşşt sessiz ol!.................................

#24 Lavinia

Lavinia

FıRTıNa KuŞu

• Üyeler
  • 5.669 Mesaj

Gönderim zamanı 06.06.2007 - 17:06

yeni kene modellerimiz piyasaya sürülmüştür arkadaşlar hayırlı olsun *heyo
bu kenemiz siyah ve oldukça sert kabuklu.Kabuğu çatlamadıkça ölmüyor.Üstünde gümüş bir çizgisi var.Fakat bazılarında bu çizgiler yerine gümüş pullarda olabiliyor.Boyuda diğer kenelerimize göre daha bir büyükçe.Hortumuda daha uzun ve kuvvetli.Zehir özellikleri aynıymış sanırsam.yani bu da damarların çatlamasına sebeb oluyor.Yapışması durumunda hiç kaşımadan doktora gitmeniz gerekiyor.
Umarım bu yaratıkları kısa sürede,dengeyi bozmadan yok edecek bir çözüm bulunur :(
Gönderilen Resim

Hoşçakalın.

#25 kaolen

kaolen

Hiç gelmiyor desek yeridir

• Üyeler
  • 50 Mesaj

Gönderim zamanı 06.06.2007 - 17:24

Az kalsın bir arkadaşımı bu böceğe kurban verecektim Allah korudu.

bu kkka virüslü keneler ısrdığı zaman mutlaka ölüm olmuyomu?

senin arkadasın nası kurtuldu...

bünyeye göremi acaba değişiyo?

#26 Lavinia

Lavinia

FıRTıNa KuŞu

• Üyeler
  • 5.669 Mesaj

Gönderim zamanı 06.06.2007 - 19:44

arkadaşım ensesine yapıştı.Göremediği için kaşımaya kalktı son anda kaşımasına engel olduk.hastaneye götürdük.kendin böceği çıkarmaya çalıştığında,yani öleceğini anladığında ,sıvısını salgılıyormuş.sıvı kana zehir etkisi yapıyor ve damarlarını çatlatıyor.Belirli bir ilacı var bunu sürünce böcek sersemliyor ve kan emişini kesiyormuş.Bu şekilde doktor herhangi bir zarar vermeden böceği alabiliyor.Bünyeye göre farklılık gösterip göstermediği hakkında bilgim yok.
Gönderilen Resim

Hoşçakalın.