Herkese merhaba! Bu ara işler yoğun olunca yazamıyorum pek, ama artık daha sık yazıcam valla.
Arkadaşlar, konunun adı evrensellik..Hem de her konuda. Ya arkadaşlığa çok önem veririm, ve herşeyden önce insan olması yeterli benim için. Çok şükür hayatımda 3 tane gerçek arkadaşım var ve onlar dışında çok yakın olanları da var..Biri rum, biri selanik göçmeni, biri kürt, biri de alevi. Yani gerçek arkadaşlarım. İnanın ben kendimin tam olarak ne taraftan olduğunu bile bilmiyorum ve sanırım bilmek istemiyorum. İlgimi çekmiyor da diyebilirim. Tercih meselesi. Kızmayın ama önemsiz buluyorum. Yani rum olsam ne yazar, alevi olsam ne yazar.. İletişim kurmasını biliyorsam, İyi geçinmesini bildikten sonra, yalnız kalmak istemiyorsak eğer, bence gerisi hikaye.
Müziği çok seviyorum, gitar çalmayı ve şarkı söylemeyi de..Hangi müziği dinliyorsunuz? Mesela klasik müzik mi? Bence, klasik dinliyorsan, büyük ihtimalle düzeni seven, azıcık disiplinli, hayat konusunda çok riski göze almayan ve hatta titiz bir insansındır. Diyeceksiniz ki niye? Ya şöyle düşünüyorum; klasik müzikte nota önündedir, ve kendi yorumunu katamazsın içine. Ne verilmişse onu çalarsın. Di mi? Peki jazz dinliyorsan? Jazzda doğaçlama vardır. İçinden geldiği yaparsın müziğini. Bence riski seversin, değişikliğe düşkünsün, çok da düzenli değilsindir, devamlı yeni birşeyler ararsın, biraz da başına buyruksundur.. Yani dinlediğimiz müziğe göre karakter analizi yapabiliriz bence. Yanılıyor muyum arkadaşlar? Ama her tür müzik için de analiz yapmak zor. Ama imkansız değil:) Ben en çok türk halk müziğinde kendimi buluyorum, tüylerim diken diken oluyor çoğu zaman. Am klasiği de , rock'ı da, sanat müziğini de, özgün müziği de vs. severim. Demek ki gerçekten evrensellikten yanaymışım gibi geliyor bana. Hem de her konuda..
Müzik gibisi var mıııııı?