"Yeni bir çalışmaya göre elma, beyin hücrelerinin hafıza kaybına yol açacak şekilde zarar görmesini engelliyor ve dolayısyla Alzheimer hastalığını da bir şekilde engelliyor.
Massachusettes Üniversitesi araştırmacıları elma da ve elma suyundaki antioksidan özelliklerin beyin hücrelerine oksidasyonun verdiği zararları önleyebileceğini ve kişilerin yaşlılık döneminde keskin bir zekaya sahip olabileceğini belirtmiştir.
Eskiden şöyle denirdi ‘’An apple a day keep the doctor away./ Günde bir elma doktoru uzakta tutar’’. Ancak, şimdi ki bulgulara göre sağlık için günde en az iki ile dört adet kadar elma tüketilmesi gereklidir.
Bu araştırmanın lideri Profesör Thomas B Shea’ya göre ‘’Bu yeni araştırmaya göre elma yemek, elma suyu içmek dengeli bir beslenme ile birlikte beyni oksidasyon stresini zararlarından koruyabilir. Dolayısıyla bizlerin bu gibi antioksidan yiyecekleri tüketmemiz gerekir.’’
antioksidan ne olaki?