Arkadaşlar yeni bir geyik ortamı yaratmanın hazını yaşarken sizlerden yemek ve tatlı tariflerini istiyorum. Ancak bir kural koymak durumundayım geyiğime. Eminim yemeklerimizi copy pastlerle yazmaktansa kendi yapış tariflerimizi verelim . Bakalım harabeli nasıl yemek yapıyor. Ayrıca bu konunun forumumuzun yanlız ve bekar yaşayan ahallisinin çoğunluğuna bakarak oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.
Ve ilk tarif yine benden :
Yolanda Usulü Börek ( yada sebzeli börek )
Malezemeler :
4 adet Yufka, ( elle açmanıza gerek yok )
3 Yumurta ( tavuktan çıkandan )
Zeytinyağı- 2 çorba kaşığıylan yoğurt, 2 havuç, biraz ıspanak 2 pırasa, bezeyle ve 1 patates.tuz , çörek otu tepsi falan işte.
Yapılışı. Önce sebzeleri azıcık haşlayın böyle gıcır gıcır olmasın börekte. suyunu süzün istediğiniz kadar tuz koyun beklesin köşede.
Sonra tepsinizi azıcık zeytinyağı ile yağlayın ve 1 yufkayı böyle tam ortasına açın kenarlar taşacak biliyorum. sonra yoğurt, yumurtanın beyazı ve yine zeytin yağından ayrı bir kaba yaptığınız 3lü karışımı böyle karıştıra karıştıra yufkanın üstüne kaşıkla serpiştirin . hepsini değil sakın haa. sonracıma alın 1 yufkayı böyle parçem pinçik edin tepsiye dağıtın. haşlanmış sebzeleri tepsiye yayın sonra gene parçem pinçik yufkaları atın üstüne. Haı unutmadan her parçem pinçik kısımdan sonra 3'lü karışımı yaymayı unutmayın. efendim son kalan yufkanız ile kapatın üstünü malzemenin gene 3'lü karışım, sonra dışarda kalan kısımları bölye lük diye 4 kenardan ortaya kapatın bakiim, 3lü karışımı bu sefer az koyun ama. Kapattıktan sonra sarıları ları olan yumurta kısmısını azıck yağlayın ve en üste tabaya sürün böyle her yerine. çörek otlarınıda atın üstüne böyle kendinizden emin hareketlerle.
Daha önceden 200 küsür dereceye ısıttığınız fırına atın şimdi tepsiyi -20-25 dakka pişsin çıkarın yiyin işte daha ne .
Afiyet olsun.Herkesten tarif bekliyorum haaa.