İçerik değiştir



- - - - -

Meraklısına - Bilmeyene Yemek Tarifleri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 11 yanıt verildi

#1 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 18.08.2006 - 14:49


Arkadaşlar yeni bir geyik ortamı yaratmanın hazını yaşarken sizlerden yemek ve tatlı tariflerini istiyorum. Ancak bir kural koymak durumundayım geyiğime. Eminim yemeklerimizi copy pastlerle yazmaktansa kendi yapış tariflerimizi verelim . Bakalım harabeli nasıl yemek yapıyor. Ayrıca bu konunun forumumuzun yanlız ve bekar yaşayan ahallisinin çoğunluğuna bakarak oldukça faydalı olacağını düşünüyorum.

Ve ilk tarif yine benden :

Yolanda Usulü Börek ( yada sebzeli börek )

Malezemeler :

4 adet Yufka, ( elle açmanıza gerek yok )
3 Yumurta ( tavuktan çıkandan )
Zeytinyağı- 2 çorba kaşığıylan yoğurt, 2 havuç, biraz ıspanak 2 pırasa, bezeyle ve 1 patates.tuz , çörek otu tepsi falan işte.

Yapılışı. Önce sebzeleri azıcık haşlayın böyle gıcır gıcır olmasın börekte. suyunu süzün istediğiniz kadar tuz koyun beklesin köşede.

Sonra tepsinizi azıcık zeytinyağı ile yağlayın ve 1 yufkayı böyle tam ortasına açın kenarlar taşacak biliyorum. sonra yoğurt, yumurtanın beyazı ve yine zeytin yağından ayrı bir kaba yaptığınız 3lü karışımı böyle karıştıra karıştıra yufkanın üstüne kaşıkla serpiştirin . hepsini değil sakın haa. sonracıma alın 1 yufkayı böyle parçem pinçik edin tepsiye dağıtın. haşlanmış sebzeleri tepsiye yayın sonra gene parçem pinçik yufkaları atın üstüne. Haı unutmadan her parçem pinçik kısımdan sonra 3'lü karışımı yaymayı unutmayın. efendim son kalan yufkanız ile kapatın üstünü malzemenin gene 3'lü karışım, sonra dışarda kalan kısımları bölye lük diye 4 kenardan ortaya kapatın bakiim, 3lü karışımı bu sefer az koyun ama. Kapattıktan sonra sarıları ları olan yumurta kısmısını azıck yağlayın ve en üste tabaya sürün böyle her yerine. çörek otlarınıda atın üstüne böyle kendinizden emin hareketlerle.

Daha önceden 200 küsür dereceye ısıttığınız fırına atın şimdi tepsiyi -20-25 dakka pişsin çıkarın yiyin işte daha ne .

Afiyet olsun.Herkesten tarif bekliyorum haaa.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#2 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 18.08.2006 - 15:14

aha süper bölüm olmuş...

tarif veriin çıbıık!! herkesler versin valla..

ben de tarif yok artı bu tarifleri uygularken mutfağı havaya uçurursam destek ekibi gelicek di mi... *pirt

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#3 Sphagetti

Sphagetti

    Küçük Haylaz :)

  • Üyeler
  • 3.305 Mesaj
  • Konum:Sakarya/Adapazarı
  • İlgi Alanları:"Sadece Harabe.net"

Gönderim zamanı 18.08.2006 - 15:35

beceriksiz *pirt Elric beni dövdü.

konsepte dönelim *vava
!

#4 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 18.08.2006 - 16:04

sıra bende...

yemeğin adı : kabak graten

malzemeler:

3-4 adet kabak
1/2 kilo kemiksiz tavuk göğsü (kuşbaşı olacak)
beşamel sos
biber domates
karabiber
tuz
kaşar perniri unutuyordum

yapılışı:

önce kabakların kabuğunu soyuyorsun... sonra elips şeklinde kesiyorsun kabakları ve kızgın yağda hafif yumuşayana kadar kızartıyorsun... yanında da tavuğu pişirebilirsin...

kabaklar hafif kızardıktan sonraborcam tepsinin en altına tek sıra halinde diziyorsun... onun üstüne suyunu iice çeken tavukları koyuyorsun... üstünü kapatacak şekilde kabakları tekrar diziyorsun... açık yer kalmasın dikkat et... en üstünede beşamel sosu koyuyorsun... (hazırda satılıyor ama isteyene tarifini verebilirim)... sonra üzerine domatesleri ve biberleri estetik görünemesi açısından diziyorsun...

en üstünede kaşar peyniri rendeleyip 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyorsun...

afiyet olsuuun :)

beşamel sos... 1 su bardağı süte 3 çorba kaşığı un serpiyorsun... topaklanmaması için sürekli karıştırmak gerekiyor tuz biraz margarin ve karabiberle sos hazır oluyor :)

#5 Serra

Serra

    I'm Back !!

  • Üyeler
  • 8.125 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:MuEno

Gönderim zamanı 18.08.2006 - 16:41

yemeğin adı:salçalı yımırta
yapılışı:
öncelikle bi kaç tane yımırta kırıcaanıza karar veriverin. sonra 1 yumurta başına yarım kaşık sana yağ kuşllanın...
yağ eridikten sonra salçayı atın.ç..ezin vs..
ondan sooracııma yımırtaları kırın... pişsin o yımırtalar sonram da yiyiverin gaari <_< afiyet bal şeker neyim olsun...

ne var nan bildiğim tek yemek bu *böö
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?

#6 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 18.08.2006 - 23:06

yeni bi tarif daha var bende...

bu sefer tatlııııı

adı: top cezerye

malzemeler;
4-5 havuç
petibör büsküvi (kafanıza göre kullanabilirsiniz)
şeker (1 su bardağı)
hindisttan cevizi (1 paket)

yapılışına geçelim hep beraber... :P
havuçları rendeliyorsunuz... sonra bi su bardağı şekerle kısık ateşte öldürüyorsunuz... (aman dikkat can çekişmesin ölsün... :P) iğrençliği bıraksam iyi olucak... şeker marmelat gibi olmalı... bunu biras zoğuması için kenarda bi yerde bekletin...

bisküvileride iice ezin... toz haline gelmesin ama çokda büyük parçalar olmasın...
sonra ikisini birbirne karıştırıp çok hamur yapmadan yoğurun... ne çok cıvık olmalı ne de çok katı...

bi kaseye hindistan cevizini dökün... bu hamura yakın hale getirdiğiniz karışımı avuş içinizde yuvarlak yapıp hindistancevizine bulayın ve üzerine kürdan batırıp buzdolabında bir iki saat bekletin... gerisini biliyorsunuz afiyet olsun... :P

#7 ArGuS

ArGuS

    ๑۩۞۩๑Kime ne...

  • Üyeler
  • 6.416 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Belirlenemedi...
  • İlgi Alanları:2d, 3d görsel tasarımlar...

Gönderim zamanı 23.08.2006 - 04:05

top cezerye

bu burda tutar bak ... *zong
Yanlışı gören ve önlemek için elini uzatmayan insan, yanlışı yapan kadar suçludur.


<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#8 g.brdim

g.brdim

    Boş vakti azdır :p

  • Üyeler
  • 1.733 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:eskişehiir
  • İlgi Alanları:http://www.doctorathome.com/love/love.php?e=_l9wAm@7cf4-_y5whbj-y

Gönderim zamanı 28.08.2006 - 18:27

yemeğin adı:makarna (nasıl yapılıo birinis ekleyin :) )

Gönderilen Resim


#9 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 28.08.2006 - 20:14

ya tatlı veledim... bunu gerçekten öğrenmek istiyorsan daaannk dedene sorcaksın... :girlcry: :girlcry:

#10 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 28.08.2006 - 22:06

Efendim meraklısına makarna tarifini vereyim *zong

şimdi 1 paket isteğe bağlı çeşit makarna alınır, çubuk, fiyonk, burgulu

sonracıma derin bir tencereye önce yarısına kadar su doldurulur ve kaynatmaya başlanır, su kaynadıktan sonra suya 2 çorba kaşığı tuz atılır ve 1 çorba kaşığı zeytin yağı katılır ve yarım paket makarna içine boca edilir. tabii eğer 2-3 kişilik yapılıyorsa. sonra arasıra tahta kaşıkla karıştırarakyapışmasını önelemek lazım
makarnanın rengi beyaz olduğunda onu bir kevgire boşalt ılık suyla ve tazzikli olmayan suyla yıka. Sonracıma aynı tencerede bir tahta kaşığı margarini hafif ateşte ısıt üstüne 1 domates rendele, 1 tatlı kaşığı tuz at, biraz karabiber 2-3 yaprak defne, azıcık kimyon ama 1 tutam at ve 5 dk pişir. Sonra kevgirdeki makarnayı at bu sosa, yine 7-8 dk hafif sosu karıştırarak pişir ve ye afiyet şeker bal olsun...
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#11 Restless

Restless

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.009 Mesaj
  • Konum:YaşanıLan heRyeR...

Gönderim zamanı 29.08.2006 - 16:36

yemeğin adı:patatesli şey


şimdi patatesleri küp küp kesiyoruz sora biberleri kesiyoruz sonra kasar peynırlerini kesiyoruz ascık ta salca koyuyoruz.karıstırılcak bişeyle karıstırıyoruz..ha unutmadan ocaga koyceksınız ki pişsin
ha bide yanına iççek bişiy yapabılırsınız*bira


şahsen bizzat kendım yani ben cok sevıyorum bunu kendı tarihim...
∂öηємєм кαяαяıм∂αη кєѕιη αятıк αğℓαмα ѕıяαѕı ѕєηιη...



αятıк ηє ∂υαмѕıη ηє ∂є вє∂∂υαм..

#12 Sanderland

Sanderland

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 675 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 28.09.2006 - 14:44

yemeğin adı:salçalı yımırta
yapılışı:
öncelikle bi kaç tane yımırta kırıcaanıza karar veriverin. sonra 1 yumurta başına yarım kaşık sana yağ kuşllanın...
yağ eridikten sonra salçayı atın.ç..ezin vs..
ondan sooracııma yımırtaları kırın... pişsin o yımırtalar sonram da yiyiverin gaari :msn97: afiyet bal şeker neyim olsun...

ne var nan bildiğim tek yemek bu :)

İşte benim gibi damak zevki iyi olan bir arkadaş daha..
(sakın geç kalktığından dolayi yalnız kahvaltı yapmak zorunda olmasın _? )


Salçalı Yumurta.....

Malzemeler :
2 yumurta
yarım çorba kaşığı salça
dilimlenmiş kaşar
biraz margarin
pul biber
tuz
Hazirlaniş...

ilkin tavada bi miktar yağı eritiyoruz. sonra yarım kaşık salçayi tavaya koyuyoruz ve yarım kaşık da su ilave ediyoruz ki salça yavşasın iyice diye... salçayi ezerken kısık ateş kullanıyoruz ve salça ezildikten sonra ateşi açip yumurtalari kiriyoruz.
bu arada biberi ve tuzu ilave ediyoruz.
isteğe göre pişirdikten sonra dilim kaşarlari tavadaki yumurtanın üstüne serip ateşi kısıyoruz ve üstünü kapatiyoruz.
Dolaptan tabak,bardak, çatal ve buz dolabından Scheweppes Bitter Limon'umuzu aliyoruz. E haliyle kahvaltıdan kalan çay bayat oluyo. demlemeye üşeniyoruz.
Ocağı kapattıktan sonra tabağımızı tavanın üstüne ters bir biçimde kapatiyoruz. sonra tabaği alta tavayi üste bir hamlede ceviriyoruz.
(isteğe göre sucuk,pastirma, kavurma da koyulabilir...)

Masaya servis açtıktan sonraaaa....
Çoluk çocuk yin gariiiiii.....


İşte Bir Bolu-Mengen farki ile yemek tarifi..
Gururluyum Mengenliyim....
Return to İnnocence





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli