İçerik değiştir

- - - - -

Akıllanmayız Vesselam

• Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 7 yanıt verildi

#1 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 26.08.2006 - 22:59

Geçen sene çeşitli hastanelerde beceriksizlikten ve tedbirsizlikten bebekler yaşamlarını yitirmişti. Şimdi de Bursa Çekirge Çocuk Hastanesi'nde bugün 5 yeni doğan çocuk hayatını kaybetmiş.

http://www.harabe.ne...=0

tamam içimden olsun .

Prof. Dr. Hacımustafaoğlu, "Hastane yönetimiyle bir araya gelip, durum değerlendirmesinde bulunduk. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde birkaç olguda hastane enfeksiyonu olarak bilinen 'klebsiella' tespit edildiği söylendi. Ayrıca birkaç hastanın kanında da birden fazla hastalık olduğu belirtildi. Buna bağlı olarak, 5 çocuğun öldüğü bana bildirildi. Bölümde değerlendirme yaptık. Bu tip riskli olguların bulunduğu serviste, bu gelişme üzerine, diğer hastaların mikroptan etkilenmemeleri için tüm kademelerde, ciddiyet ve hassasiyetle önlemler alınmasına karar verdik" diye konuştu.

DURUMU DEÐERLENDİRE DURUNNNNNNNNNNN

Bu mesaj gg26 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 26.08.2006 - 23:01

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#2 redkitt

redkitt

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 658 Mesaj
  • İlgi Alanları:harabe.net :)

Gönderim zamanı 27.08.2006 - 00:33

arkadaşlar o hastanede ölen çocuklar ihmal yüzünden değil hastane enfeksiyonu yüzünden öldüler....vede bu bir ihmal değildir..bu olabilecek olan şeyler..

her hastanede bütün donannıma sahip en iyi hastanelerde bile olabilecek şeyler bunlar...
mutlu olmayı yarına bırakmak,karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer.....nehir asla durmaz..

#3 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 27.08.2006 - 11:07

Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği

http://www.istabip.o...enfeksiyon.html

Hastanelerde sterilizasyonun ve dezenfeksiyonun doğru ve etkin biçimde yapılması
halinde bu enfeksiyonların önüne geçebiliriz. Bu resmen bir ihmaldir. Bütün donanıma sahip olan hastanelerde olabilir, bahanesi altına saklanmak acaba o ölen bebeklerin tekrar yaşama dönmesini sağlayacak mı? Geçen sene hayatını kaybeden bebeklerin yakınları hala o günlerin izlerini taşıyorlar. Peki o olabilir diyenler ne yapıyor, her şeyi unuttu ve yeni bebekler ölmeye devam ediyor. Resmi evrak üzerinde kalite belgeleri alıp hastane duvarlarına asmakla bu enfeksiyonların önüne geçilemiyor maalesef.

Olabilir değil , olmamalı.

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,

#4 redkitt

redkitt

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 658 Mesaj

Gönderim zamanı 30.08.2006 - 11:46

arkadaşım sen bu yazıyı bulmuş yazmışsın ama öyle kolay değil bu işler bir defa sen ameliyathanelerdeki dezenfeksiyon vede sterilizasyonu ne kadar ince ayrıntısıyla yaparsan o yapılan dezenfeksıyon anında bozuluyor içeriye bir kişi girsin bozuluyor..bu öyle sanıldığı kadar kolay değil...yazı yazmayla bu işler yürümüyor.
mutlu olmayı yarına bırakmak,karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer.....nehir asla durmaz..

#5 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 31.08.2006 - 11:00

arkadaşım sen bu yazıyı bulmuş yazmışsın ama öyle kolay değil bu işler bir defa sen ameliyathanelerdeki dezenfeksiyon vede sterilizasyonu ne kadar ince ayrıntısıyla yaparsan o yapılan dezenfeksıyon anında bozuluyor içeriye bir kişi girsin bozuluyor..bu öyle sanıldığı kadar kolay değil...yazı yazmayla bu işler yürümüyor.

Yazı yazmayla yürümüyorsa bir yakınının başına bu tür bir olay geldiğinde ( İnşallah gelmez) neyin nasıl yürüdüğünü ve yürümediğini çok iyi anlarsın. Ameliyathanelerin yoğun bakım ünitlerinin olduğu bölüme, ilaç mümessilleri ve diğer bölümlerde ki temizlik işlerine bakan kat görevlileri uçarak değil, elbette yürüyerek girebiliyor. Her hangi bir devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesi önünde hasta yakınları ile birlikte birkaç saat bekle de gireni-çıkanı bir gör istersen. Ondan sonra da buraya buyur gel de ''bu işler öyle kolay olmuyor'' de..
Herkes görevinin bilince olmak zorunda, yok olamıyorsa binlerce gencimiz iş için sırada bekliyor. Elbet içlerinde görev aşkıyla yanıp tutuşanlar olacaktır.

Benim elimden gelen sadece bu yazıyı bulup paylaşmak, peki sen ne yaptın ? Bu işler öyle konuşmakla da olmuyor.

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,

#6 redkitt

redkitt

Boş vakti boldur

• Üyeler
  • 658 Mesaj

Gönderim zamanı 03.09.2006 - 01:08

arkadaşım ben bu işlerin içinde olan biriyim vede bu konuda çok şey bildiğime ayrıca çok şey yaşadığıma inanıyorum...ameliyathanelere ilaç mümessillerinin girdiğine inanmıyorum..ayrıca hastane personeli diyorsun....

birincisi ameliyathanenin kapısından içeri girmek içeri girmek olmuyor.birinci kapının ardında bir kapı daha var.vede ordan içeri sadece ameliyat personeli giriyor başkası GİREMİYOR..
hem ayrıca senin başına gelmiş olabilir birsey demiyorum..ama bu konu hakkında sterilizasyon ve dezenfeksiyon hakkında binlerce profesörün yazısı var.dünya sağlık örgütünün yayınladığı yazılar var.hatta hastane enfeksiyonu yüzünden ölen tanıdığım doktor dahi var..yani anlicağın bu bir ihmal değil en azından ben işin içinde olduğum için öyle düşünüyorum..
bu arada şunuda söyliyim hastane personeli değilim

#7 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 04.09.2006 - 18:57

Bu konuların içindeysen senin dediğin doğrudur :P diyecek fazla birşeyim yok.

Demek ki sen Eskişehir'de Hastene ziyaretine gelmemişsin. :msn-133: Ben cahilim ortamın nasıl olduğunu bilmiyorum. :msn-101: Çocuk doğum evinde yerleri temizleyen görevli, nasıl oluyorda yoğun bakım ünitesine ameliyattan çıkan hastanın durumunu görmeye girebiliyor? yada elinde ilaç tanıtım çantaları ile aynı bölüme girenler kim ola ki? Neyse bu konuda daha fazla yazmaya da gerek yok, kimsenin ne ilgisini çekmiş nede önemli bir konu. Dedim ya ateş düştüğü yeri yaklar, geçen sene Manisa'da o ateş bize düşmüştü. Ülkemizde ben bilirimcilik ve bunlar normaldir dendikçe, çoook SUDENAZ'lar göçüp gider gözlerini bu dünya'ya açamadan.

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.07.2008 - 23:28
Gereksiz yere alıntı

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,

#8 AtamÇepni

AtamÇepni

Türkiye Sevdalısı

• Üyeler
  • 5.693 Mesaj

Gönderim zamanı 30.09.2006 - 08:14

eee sonra;

Ameliyata temizlik işçileri girdi
Zonguldak’ta göz ameliyatı öncesinde yanlış anestezi uygulanan 3,5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. 3.5 yaşındaki Alperen, gözündeki kayma nedeniyle basit bir ameliyat olacaktı. Ancak anesteziden sonra Alperen’in kalbi durdu... Çocuğa anestezi sırasında yanlışlıkla ‘narkoz’ yerine ‘azot’ verildiği iddia edildi. Soruşturma başlatılan olay için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş istendi.

Kaynak: http://www.interneth...il.php?id=45032

Bu da yetmiyor sayın bakan; ''olabilir böyle vakalar'' demekle bu ülkedeki sağlık anlayışını en üst ağızdan açıklamış oldu.
Üniversite bitirmiş o kadar gencimiz yıllardır sınava girer çıkar birkaç kişi işe alınır, gerisi bir daha ki bahara. Sonra da ''anestezi uzmanımız yok, yerine temizlik görevlisi girmiş olabilir'' açıklamaları yapılır. Çünkü temizlik görevlisi kadromuzda hiç eksik yok. Bu kadrolarda taşoron firmalar aracılığı sayesinde doldurulur. Bu taşoron fimalarda ne hikmetse her seçim sonrası, yerini yenilerine bırakır.

Allah rahmet eylesin, yakınlarına da sabırlar versin..

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,