Forumda kişilerin tartışıldığını görünce nedense hep aklıma
Hyman Rickover' ın o meşhur sözü gelmektedir. Daha önce bir konu başlığında yazdığım için yinelemek istemiyorum. Hani şu küçük, orta ve büyük beyin meselesi. Ben olaya çok farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum.
Hukukta eğer bir suç varsa, suçu ispat edilene kadar herkes masumdur. Eğer kanıtlarla suç ispat edilirse herkes aynı cezayı çekmek zorundadır. Bu görüş genel kabul görmüş ve evrensel niteliktedir. Şimdi ismi geçen şahısın kesinleşmiş bir suçu olup olmadığını bilmiyorum ki burada ifade edilenler korkunç iddialar, eğer sizler doğru söylüyorsanız, Devletin üniter yapısı kokuşmuş, keşmekeş ve görevini yapamıyor demektir. Eğer siz duyumlarınızla sadece yanlışları söylüyorsanız, bu durum ise hukuku hiçe sayıp, kendi bildiğinizi okumak anlamına gelmektedir.
Ve her iki durumda da üzerinde tartıştığınız kişi ve cemaatinden, çok daha fazla Devletin üniter yapısına zarar vermiş olursunuz.Ben bu cemaati sevmediğimi çok rahat söyleyebilirim, ancak birey olarak cemaat içerisinde tanıdığım, çok dürüst, adam gibi adamlar olduğunuda itiraf etmeliyim, sevgili
Emily içlerinde bulunduğu için mutlaka tanıdığı çok iyi insanlar olduğunu söyleyip bana katılacaktır. Bu konu başlığı altında o kadar hakaret ve aşağılayıcı kelime ve cümleler varki, o cemaatteki iyi insanların foruma girip dostluğunu kazanmak, yaptıkları bize göre yanlışsa yanlışlarını düzgün bir şekilde ifade edip, belkide hatadan dönmelerini sağlayacağımız bir imkanı dahi ortadan kaldırmış olmuyormuyuz.
Sevgili
Archangel, sevgili
Denio, sevgili
Emily, sevgili
shy ve diğer yönetici arkadaşlar sizler söylemlerinizde daha hümanist, daha sevgi dolu, daha topluma yön verici, daha hoşgörülü niteliklerinizi bu gibi meselelerde ön plana çıkarmanız gerekmez mi ?
İyilik ve insanlık adına...
Herşeyden öenmlisi, daha iyi ve yaşanılabilir bir Türkiye adına...
Selam ve saygılar...
Bu mesaj suustundeyurumek tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.09.2006 - 12:15