Jump to content



* - - - - 1 votes

sevoş dan tarifler


  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 28.09.2006 - 13:09


malzemeler:

2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
2 adet küçük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 kahve fincanı sirke
yarım paketten biraz daha fazla margarin
1 çorba kaşığı nane

yeterince tuz,karabiber,pul biber


YAPILIŞI:
mercimekleri yıkayıp,üzerine çıkacak kadar suyla 20 dk haşlayın.

mercimekler haşlanırken, ince doğradığımız soğancıkları margarinle pembeleştirelim. domates salçasını ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
haşladığımız mercimeklerin suyunu süzüp, tencereye ekleyeli..bir kaç kez karıştırdıktan sonra 2 litre suyu ve erişteleri ilave edip, mercimekler ile pişinceye kadar kaynatalım.erişteler pişip çorba özleştikten sonra dövdüğümüz sarımsaklar ve sirke ile birlikte bir taşımcık daha kaynatalım...pul biberi ve kuru naneyi erittiğimiz kalan margarinin içinde kızdırıp, çorbanın üzerine dökelimm..

AFİYET OLSUN...

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#2 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16,109 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Posted 28.09.2006 - 13:10

sevoş bu tariflerini ayrı ayrı konu açmadan tek başlık altında bir sürü yemek tarifi olarak yapabilirsin.. güzel olur..

#3 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 28.09.2006 - 13:28

PİZZA HAMURU



350 gr un
25gr yaş maya
1 su bardağı ılık su veya süt
yarım çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

tozşekeri ve mayayı ılık su ile ezip, 15 dk bekletelim.
yeterince tuzu ve unun yarısını yavaş yavaş ilave edip, iyice karıştıralım.geri kalan unuda yavaş yavaş katıp yoğurmaya başlayalım. yoğurduğumuz malzemelerin kaba ve ele yapışması bitince,hamuru yoğurduğumuz kaptan alıp, içini sıvıyağla yağladığımız kaba koyalı.üzerine nemli bir bez örtüp, hamur 2 misli kabarana dek mayalanmasını bekleyelimm.kabaran hamuru kaptan alıp, kabarıklığı gidinceye kadar 1 ya da 2 dakika yoğuralım. hamuru 4 eişt parçaya bölelim.en fazla orta boy pizza içindir bu hamurlar. tepsiyi yağlayıp hamurları yayalım.üzerini doldurmak isteğe bağlı :)




eğer zamanınız azsa :

fırında ki ekmek hamurlarını alıp bir kaç dakika yoğuduktan sonra
yağlanmış tepsiye yayarak da yapabiliriz.

pizzanın hamurunun yumuşak olması için üzerine 1 bardak ılık sütle karıştırılmış 1 kaşık domates salçasını hamuru tepsiye yaydıktan hemen sonra kaşıkla üzerinde gezdirin...

Edited by sevoş, 28.09.2006 - 13:28.

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#4 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 28.09.2006 - 14:01

ALTIN PORTAKAL

MALZEME:

portakal kabuğu
tozşeker
ceviz
tarçın
petibeur bisküvi
yarım limonun suyu
üzeri için hindistan cevizi ya da badem


YAPILIŞI:


istediğimiz kadar portakal kabuklarını her gün suyunu değiştirmek şartıyla 3-4 gün su dolu kapta bekletelim(acısı çıksın diye yani) bu portakal kabuklarını 1 su bardağı su ile ocağa koyup, püre haline gelene kadar pişirelim. aynı oranda tozşeker ilave edip.marmelat kıvamına gelene kadar kaynatalım. limon suyunu ilave edip, 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirelim.soğumasını bekleyelim.
soğuduktan sonra rendelediğimiz bisküvileri ve bıçakla parçaladığımız cevizleri ilave edip,koyu kıvama gelene kadar yoğuralım.avucumuzu ıslatıp içinde yuvarlak toplar yaparak içinde hindistan cevizi olan tepsiye koyup sallayalım.hindistancevizinin topların her tarafına yapıştığı zaman her birine bir kürdan tutturarak servis yapabiliriz..

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#5 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 29.09.2006 - 10:04

BÖÐÜRTLENLİ DONDURMA



Temizlenmiş 500 gr böğürtlen, 1.5 su bardağı esmer şeker ve yarım çay bardağı suyu tencereye alıp ezerek ısıtalım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. 250 gr taze yoğurdu ekleyip blenderle ezelim. 1 çorba kaşığı çilekli toz jöleyi yarım çay bardağı suda eritelim. Soğutup karışıma ilave edelim ve karıştıralım. Buzlukta 7 saat bekletip, Dondurma kaşığıyla şekillendirip servis yapalım.



BU TARİF İÇİN BİRAZ GEÇ KALDIM GALİBA
BU MEVSİMDE BÖÐÜRTLEN NADİR BULUNUR
ANCAK AÐUSTOS AYINDA BULABİLİRSİNİZ. :)

AFİYET OLSUN

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#6 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 29.09.2006 - 17:26

HÜNKAR TARHANA ÇORBASI

MALZEMELERİMİZ

yaklaşık 350 gr süzülmüş yoğurt
1 adet bütün bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
3 su bardağı et suyu
50 gr sana yağı ya da tereyağı
tuz,kırmızıbiber




Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin.

Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın. Tuz serpin. Et suyunu yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişirin.


İki dilim bayat ekmeği küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp ekmekleri kızartın.

Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp kırmızı tozbiber serpin. Kızarmış ekmek eşliğinde servis yapın.




arkadaşlar bu çorba eski bir tarihe dayanıyo
istanbulun "Konstantinopolis..." olduğu dönemlerde
saraylarda yapılan özel bir çorba.


AFİYET OLSUN...

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#7 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15,435 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Posted 29.09.2006 - 17:39

Acıkdım ki ) :

Bende tarif veriom..
Bunnarın hepsini yirim yirim.. (Diyen Kişisinin Tarifi )

Malzemeler:

Bir adet aç insan..
Bi sürü yemek..

Hazırlanışı:

Lavobaya gidip ellerini yıkarsın.. Kemeri bi diş gevşetirsin.. Masayı gözüne kestirisin.. Catal kaşıgı fetedersin.. Ekmekler havada uçuşur sadece çatal kaşık sesi duyulur.. Saldırınnnnnn.. q :

smiley-sport036.gif  


#8 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6,785 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Posted 29.09.2006 - 17:40

İçinde tarhana yok mu *böö
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#9 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 29.09.2006 - 17:43

canım elmam bunun içinde tarhana yok

ismine bakma sen

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#10 elma

elma

    venus at her mirror

  • Kurucular
  • 6,785 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:bulutlarda

Posted 29.09.2006 - 17:45

Piki *böö
"This desert flower
No sweet perfume that would torture you more than this..."

#11 Betüs

Betüs

    Papatya Taçlı Kraliçe..

  • Üyeler
  • 2,637 posts
  • Konum:gurbet kuşu
  • İlgi Alanları:resim, tasarim (hersekilde), dizayn, müzik, sinema, ...

Posted 29.09.2006 - 19:14

mustinin tarifinin icinde bir adette hiyar var :)
unutmus yazmaya

bu arada sevos tarifler icin sagol
Gelincik

#12 Era

Era

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 107 posts

Posted 29.09.2006 - 22:09

sevoş tarifler hoş şöyle güseL bi vejetaryan başlığı açsanda bizlerde faydalansak
hı ?

GİttİN diYe aÐLamaMı BEKLiyosaN umrumDA dEÐiLsiN S... GİtT

#13 Complexİvy

Complexİvy

    ..Dark Side Of The Moon..

  • Üyeler
  • 488 posts
  • Konum:GeldimBurdayım
  • İlgi Alanları:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kızım!<br><br>( . . . SoN )

Posted 29.09.2006 - 22:18

Kızlar birgün sizin kadar marifetli olursam evet evlenmeyi düşünücem :mad1:
Varolduğum Kadar Varetmeliyim . . .

#14 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 30.09.2006 - 14:53

Düğme Bisküvi

Malzemeler

½ paket margarin,

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

4/3 su bardağı şeker

1 silme çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un
Üzeri için toz şeker Marmelat



1-Yoğurt ve margarin bir kabın içerisine konulup iyice ezilir. Diğer malzemeler konulup un ilave edilerek bir hamur yoğrulur.

2-Yoğrulan hamurdan fındıkdan büyük parçalar koparılıp misket gibi yuvarlanır.

3-Yuvarlanan misketlerin ortaları işaret yada serçe parmakla oyulup toz şekere batırılıp tepsiye dizilir.

4-Fırında pişen kurabiyelerin oyuk kısımlarına herhangi bir marmelat konularak servis yapılır.

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#15 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 02.10.2006 - 12:11

ACI SOSLU MAKARNA


1 paket makarna

4 diş sarımsak

2 acı sivribiber

2 acı kırmızıbiber

Yarım demet maydanoz

1 tatlı kaşığı tozşeker

5 çorba kaşığı sıvıyağ

4 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi

2 su bardağı su

Tuz




Hazırlanışı:
* Makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üç kaşık sıvıyağ ekleyip harmanlayın.

* Sos için; sarımsak ve biberleri temizleyip kıyın. Bir tavaya su, sirke, şeker, tuz, sarımsaklar ve biberleri ilave edip 5 dakika orta ateşte pişirip ocaktan alın. Maydanozları temizleyip kıyın. Maydanoz ve kalan sıvıyağı sosa ekleyip karıştırın.

* Hazırladığınız biberli sosu makarnanın üzerine gezdirin. sıcak olarak servis yapın.

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#16 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 02.10.2006 - 18:29

ANTEP USULÜ ZEYTİNYAÐLI DOLMA



Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır. Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konur ve hafifçe kavurulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta patlıcan getirilmelidir). Üzerine biberler aynı şekilde dizilir. Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır. Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir.

AFİYET OLSUN

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#17 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 04.10.2006 - 16:00

ZEYTİNYAÐLI KABAK İÇİ (GAZİANTEP)

MALZEME:

1 kg kabak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 baş sarmısak
tuz
kırmızı pul biber
maydanoz



YAPILIŞI:

Kabak içleri ince ince doğranır. Soğan ve sarmısaklar ayıklanır, ufak ufak doğranır. Zeytinyağı tencerede kızdırılır, soğan ve sarmısaklar atılır, kabak içi ilave edilir ve pişirilir. Serviste yemek üzerine kıyılmış maydanoz ve kırmızı toz biber serpilir.

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#18 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 10.10.2006 - 12:26

ISPANAKLI BÖREK

MALZEMELER

5 su bardağı un

3 yumurta

2 kahve fincanı sıvıyağ

1 çay bardağı su

Tuz


İçinin malzemesi:

1 kg ıspanak

birkaç dal dere otu

1 dal taze nane

3 soğan

100 gr beyazpeynir

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber

Üzeri için:

2 çorba kaşığı su

1 yumurta sarısı



Hazırlanışı :
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Ispanağı yıkayıp doğrayın. Peyniri ufalayın. Soğanları soyup doğrayın.. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve ıspanağı kavurun. Ateşten alıp ıılımaya bırakın. Dereotu, nane, peynir, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile ince yufkalar açın. Yufkaların üzerini yağlayın. Ispanaklı iç malzemeyi yufkaların üzerine yayıp rulo yaparak sarın. Hazırladığınız ruloları yağlanmış tepsiye ortadan başlayıp birbirinin etrafına sararak yerleştirin. Üzerine suyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık olarak servis yapın.




afiyet olsunn *böö

Edited by sevoş, 10.10.2006 - 12:26.

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#19 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 13.10.2006 - 20:05

KARNIYARIK

MALZEMELR:
5 adet patlıcan,
250 gr. kıyma,
4 baş kuru soğan,
1 baş sarımsak,
1 çorba kaşığı tuz,
1tatlı kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı salça,
2 adet domates,
4 adet yeşil biber,
125 gr. margarin,
1 kg. su.



YAPILIŞI:
Patlıcanlar soyulur tüm olarak sıvı yağda kızartılır. Daha sonra bir tepsiye dizilir ve içleri doldurulacak şeklide açılır. Margarin bir tencereye konur sırayla ince kıyılmış soğan, sarımsak, 250 gr. kıyma ilave edilir. Kıyma kavrulduktan sonra biber, domates ve salça konur, 1 kg. su ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Bu karışım açılmış olan patlıcanların içine doldurulur. Daha sonra üzerine domates ve biber koyup fırında 15 dakika pişirilir.

:)

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#20 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5,693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 16.10.2006 - 15:11

Ellerine ve emeğine sağlık çok güzel tarifler.

Ramazan süresince bu bölüme ara versek nasıl olur ? :)

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...





Similar Topics Collapse

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users