sevoş dan tarifler
#22
Gönderim zamanı 17.10.2006 - 15:16
malzememiz:
2 bardak ılık süt
1 bardak ılık su
1 bardak sıvıyağ
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
yapılışı
Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapıp, 10 dk. mayalandırın. Siz bu arada maydanozlu peyniriçini hazırlayıp masanızı sıvıyağ ile yağlayın (sonradan temizlemesi zahmetli ama bu zahmete değiyor). Hamuru 5 parçaya bölün. Hamurumuzdan bir parça alıp 30 cm çapında açın. (Allah annelerimize göz kararı diye bir melake vermiş, ama ben 30cm pek hayal edemiyorum doğrusu)Açtığınız hamuru 8'e bölün.Hamurların uçlarına peynir harcınızdan yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Bu işlemeleri diğer 4 parça hamur için de uygulayın. Pişmeden önce kabarmaları için 45dk. daha bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 160C'deki fırına sürün. (Bu tariften 2 tepsi çıkıyor)
bugün canım bundan istedi ya
#23
Gönderim zamanı 30.10.2006 - 16:52
MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
yumurta sarısı
çörek otu (arzuya gore)
HAZIRLANIŞI:
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın.(ÇOK KIZARMASIN ÇÖREK OTU TADINI DEÐİŞTİRİR SONRA) BENDEN SÖLEMESİ
AFİYET OLSUN
#24
Gönderim zamanı 30.10.2006 - 17:38
cınımcım sefoş;rica etsem dondurma tarifi de versen de hep dondurmacılara bayılmasak paracıkları...olar mı nütfeeennn?
#26
Gönderim zamanı 30.10.2006 - 17:45
(sağol cınımcım sefoş...sen beni hatırlıyon mu kıı,ben seni hatırlayamadım da? )
#28
Gönderim zamanı 30.10.2006 - 17:48
not:sefdim seni bacım...
#30
Gönderim zamanı 08.11.2006 - 21:16
MALZEME
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı süt yada su
1/2 kahve fincanı çam fıstığı
200 gr margarin
tarçın
YAPILIŞI:
Margarini ve çam fıstıklarını tencereye koyup birazcık kavuralım.çam fıstıklarımızın renleri değişmeye başlayınca ,irmiği ialve edip,orta ateşte kavuralım.kıvama geldiği vakit,kaynattığımız sütü ilave edip, bir kere daha karıştıralım.ve toz şekerini ilave edelim.sütü çekince ocaktan alıp,demlenmeye bırakalım.servis yapmadan önce üzerine tarçın dökelimm..Pudra şekeride olabilir
afiyet şeker olsun derim
#31
Gönderim zamanı 12.12.2006 - 22:00
MALZEMELER
1 paket makarna
3 bardak süt
1 bardak su
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta
YAPILIŞI:
Önce makarna bildiğimiz usulde haşlamaya bırakılır , diğer taraftan tavada kızdırılan yağda un hafifce kavurulup içine topaklanmayı engellemek için sürekli karıştırırak süt ve su ilave edilir kaynayan bu karışım altı söndürülerek ılmaya bırakılır bu arada haşlanan makarnamız süzülerek bu karışıma ilave edilip karıştırılır içine yumurta kırılır. bi güzel karışmasını sağladıktan sonra
Yağlayarak hazırlamış olduğumuz kalıba bu karışımın yarısı eklenip arasına rendelemiş olduğumuz kaşar peynirinin yarısı serpiştirilip kalan makarna karışımı üzerine ilave edilip kalan kaşar peyniri serpiştirilir ve 180 derece ısılı önceden ısıtılımış fırında üzeri kızarana dek pişirilir .
Afiyet Olsun
#32
Gönderim zamanı 25.01.2007 - 17:13
YUMURTALI KÖFTE
MALZEME;
1 çay bardağı ince bulgur (kişi başına)
1 adet yumurta (her bardak için)
1 adet kuru soğan
500 gr. taze sarımsak (bardak başına 1 adet)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kırmızıbiber,tuz,karabiber
Tereyağı veya zeytinyağı
Hazırlanışıince bulgur,ince doğranmış soğan,domates ve biber salçası, kırmızıbiber,karabiber,tuz ile iyice yoğrulur.Bu arada yumurtalar yağda omlet şeklinde pişirilir.Taze sarımsaklar incecik kıyılır.Yoğrulan köfteye sarımsaklar ilave edilip karıştırılır Bir kaşık yardımı ile küçük parçalara ayrılan omlet köfteye eklenir ve tekrar karıştırılır.Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir.Kaşıkla yenecekse sıkılmadan,elle yenecekse küçük parçalar halinde hafifçe sıkılarak tabaklara konur.Üzeri nane, maydanoz yada marul ile süslenerek servis yapılır.
Bu yemek Gaziantep'e aittir.
Afiyet olsun...
#33
Gönderim zamanı 14.03.2007 - 16:06
YALANCI ÇİÐ KÖFTE
MALZEMELER
3 Adet patates
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı limon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesler haşlanır, soğan robotta (Robot şart değil canım .çatallada ezilebilir) iyice ezilir ve bulgurla karıştırılır. Salça, sıvı yağla birlikte biraz kavrulur. Haşlanmış patatesler soyulur ve çatalla püre haline getirilir. Patates ve salçalı yağ bulgura eklenir. Karışım yoğurulur. Kimyon, pul biber ve tuz atılarak tekrar yoğurulur. En son limon eklenir ve yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve servis yapılacak tabağa dizilir. Marulla süslenerek yenir.
AFİYET OLSUN
#34
Gönderim zamanı 01.04.2007 - 18:24
MALZEMELER
3 adet tavuk göğsü tuz
karabiber
1,5 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 yufka
su
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın.
beşamel sosu hazırlamak için margarini eritin. unu ekleyip birkaç dakika kavurun. sütü azar azar ekleyin. biraz tuz ekleyin. çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin. arasıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. ılınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın.
yufkalardan birini serin. üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün. diğer yufkayı bunun üzerine koyun. üstüste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün. her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun. geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın. böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürün. aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın. (eğer böreği pişirmeyecekseniz bu aşamada streçleyip buzdolabına koyun.)
2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun. böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galete ununa bulayın. börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
#35
Gönderim zamanı 11.04.2007 - 02:26
#37
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 16:41
MALZEMELERİMİZ:
1 Çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı şeker
2 yumurta (beyazının birini ayır)
1 Çay bardağı sirke
1 Paket margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
alabildiği kadar un
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları şekeri tuzu sirkeyi sıvı yağı iyice karıştırdıktan sonra oda sıaklığında hafif yumuşamış olan margarinide elimizle ezerek karışımla beraber yoğuruyoruz.Daha sonra yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz.unu ilave ederken kabartma tozunuda içine katıyoruz ve hamur haline gelen dek yoğurmaya devam ediyoruz.ceviz büyüklüğünde parçlar kopararak elimizde istediğimiz şekli verebiliriz.ister kandil simidi şeklinde ister yuvarlak kurabiye şeklinde seçim sizin.daha sonra yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.üzerine ayırmış olduğumuz yumurtanın akını fırça yardımıyla sürüyoruz.son olarak da kuraiyelerimizin üzerine susam döküp yaklaşık 20-25 dakika orta ateşteki fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun....
not: kabartma tozu yerine marka belirtmek istemiyorum siz anladınız o markayı öyle kabul ediyorum çeşnili kabartma tozları var.mahleplisi v.s. bunlarıda kullanabilirsiniz.hem daha fazla kabartıyo hemde pastanelerin önünden geçerken burnunuzu alıp götüren o mis kokular sizin kurabiyelerinizin içinede girmiş oluyo
#38
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 16:59
#39
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 17:02
...
#40
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 17:04
Benzer Konular
Konu | Forum | Konuyu Açan | İstatistikler | Son Mesaj Bilgisi | |
---|---|---|---|---|---|
Cnnturk.com'dan bir ilk daha! Sen sor KORONA BOT cevaplasın |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
İçinden Gelen Aklından Geçen ... |
İtirafname | Superficielle |
|
|
|
Samsung'dan Google açıklaması |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan Didymos asteroidini vurma planı |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
Bayraktar'dan milli uçan araba müjdesi |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
46 kullanıcı bu konuya bakıyor
0 üye, 46 ziyaretçi, 0 gizli