sevoş dan tarifler
#41
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 17:14
hem ben sevoşun ellerinden yemek istiyom belki alalalala
...
#43
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 17:17
#44
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 17:20
ne zaman gelelim ? hemen gelelim mi
...
#45
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 17:26
1 çay bardağı da sıvı yağ
abooooo
No sweet perfume that would torture you more than this..."
#46
Gönderim zamanı 06.11.2007 - 17:27
bol malzeme koyuyor işte .. malzemeden kaçmıyor..
sen de cimri olma sen de koy
#48
Gönderim zamanı 11.01.2008 - 20:12
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
#49
Gönderim zamanı 11.01.2008 - 20:38
yemeklerin hepsi eminim cok lezzetlidir...de...ama sen hangsini onerirsin...aslinda kafaya koydum allh nasip ederse bir aylik iznim var (1 ayda ben ustune eklerim) yani 2 ayda bunlari anca hazirlayip tadina bakarim...o donemde tiviyide 2 ayligina birilerine odunc verebilirim....
Bu mesaj cuci987 tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 11.01.2008 - 20:40
Dinimizin tavsiye ettiği tesettür (örtünme) hem hayata, hem fazilete uygundur... Tarz-ı telebbüsümüzü (kıyafet şeklimizi) ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus âdeti, kendine göre millî hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır.
(Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, 2. cilt, sh: 149)
#50
Gönderim zamanı 07.02.2008 - 00:16
TAVA LOKUM
HAMUR İÇİN
1 KG UN
YARIM PAKET YAŞ MAYA
1 ÇAY BARDAÐI SIVI YAÐ
1 ÇORBA KAŞIÐI TUZ
1 KÜÇÜK KASE YOÐURT
SU
HARÇ İÇİN
400 GR KIYMA
2 ADET KÜÇÜK PATATES
2-3 ADET YEŞİL BİBER
4 TANE ORTA BOY SOÐAN
2 KÜÇÜK DOMATES
KARABİBER,PUL BİBER, TUZ
VE 1 PAKET MARGARİN.(YARISINDAN AZINI TEREYAÐI OLARAK TA KULLANABİLİRSİNİZ)
HAZIRLANIŞI :
İLK HAMURUMUZU YAPALIM.1 KG UNU DERİN BİR KABA DÖKELİM.İÇİNE YOÐURDU YARIM PAKET MAYAYI,TUZU VE SIVI YAÐA AKTARALIM.DAHA SONRA AZAR AZAR SU EKLEYEREK HAMURUMUZU YOÐURMAYA BAŞLAYALIM.(SU ÇOK SOÐUK OLMASIN)İYİCE YOÐURALIM HİÇ PÜTÜRLÜK KALMIYICAK.HAMUR OLDUK TAN SONRA ÜZERİNİ TEMİZ BİR NEMLİ BEZLE ÜZERİNİ KAPATIP KABIMIZIN ETRAFIDA BİR BEZLE SARILIP SICAK MUHAFAZA EDEBİLECEÐİMİZ BİR ODADA 1/1.30 SAAT MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ.
HARCIMIZI HAZIRLARKEN EVELA SOÐANLARIMIZI İNCE İNCE KIYIYORUZ BERABERİNDE YEŞİL BİBERLERİ DE KIYARAK BAHARATLARIYL ABERABER İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.PATATESLERİMİZİ İLK ÖNCE HAŞLIYORUZ.HAŞLANAN PATATESLERİ,RENDELEDÐİMİZ YA DA KÜÇÜK KIYDIÐIMIZ DOMATESLERİ VE KIYMAYI SOÐANLI BİBERLİ KARIŞIMA KATARAK İYİCE YOÐURUYORUZ.
HAMUR İYİCE ŞİŞİP BÖYLEEEE DAÐ GİBİ KABARDIKTAN SONRA ,ARTIK İÇLEMEYE BAŞLAYABİLİRİZ.HAMURDAN KURABİYE PARÇASI BÜYÜKLÜÐÜNDE KOPARIP YUARLAK Bİ ŞEKİLDE ELİMİZİN ORTASI KADAR AÇIYORUZ.E İÇİNE HARCIMIZDAN BOLCA KOYUYORUZ.KAPATIRKENDE YİNE YUVARLAK Bİ ŞEKİLDE KAPATIYORUZ...
SON İŞLEM OLARAK 1 PAKET MARGARİNİMİZİ ERİTİP HER BİR İÇLEDİÐİMİZ HAMUR PARÇASINI ERİTİLMİŞ MARGARİNE BATIRIP,YUARLAK FIRIN TEPSİSİNE DİP DİBE DİZİYORUZ.
ISITILMIŞ FIRIDA AYARI ÇOK YÜKSEK OLMAMAK ŞARTIYLA 45 -50 DAKİKA PİŞİRİYORUZ
İŞTE PİŞMİŞ HALİDE BU : )
AFİYET OLSUN .....
#51
Gönderim zamanı 07.02.2008 - 01:01
yapmayın bunu ya
#53
Gönderim zamanı 14.06.2008 - 10:53
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
#54
Gönderim zamanı 03.07.2008 - 13:25
Kullanılan Malzemeler
1 kg kiraz
200 gr şeker
1 çay kaşığı vanilya
Yapım Şekli
Kirazların saplarını ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra bol suyla yıkayın. Kirazı iyice durulayıp süzdükten sonra büyükçe ve yüksek kenarlı bir tencereye koyun. Üstüne toz şekeri dökün. Bir tülbentin içine kirazın çekirdeklerini koyun ve tencereye ekleyin. Bu çekirdekler kompostaya değişik bir koku ve renk verecektir. Tencereye hiç su katmadan hafif ateş üzerine yerleştirip, kiraz ile şekeri 10 dakika karıştırarak pişirin. Bu süre içinde kirazlar suyunu salacak ve şekeri eritecektir. Kirazlar suyunu salınca ateşi kuvvetlendirip kaynamaya bırakın. Bir iki taşım kaynatıp ateşten indirin ve servis yapın...
AFiyet olsun....
#55
Gönderim zamanı 03.07.2008 - 14:11
(KANDİL TATLISI)
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta sarısı içine,akı üzerlerine sürülecek
çok az sirke
2 kaşık yoğurt
alabildiği kadar un
çekilmiş fındık
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon (şerbet kaynarken yıkanmış limon içine atılacak)
Yapılışı
Bütün malzemeleri birbirine karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan büyük parçalar koparıp merdane ile açıp bir bardak ile yuvarlak daireler elde edip tepsiye dizin.Tekrar aynı şekilde büyük bir parça alıp yine merdane ile açıp bardakla yuvarlaklar kesip bu sefer o yuvarlakların ortasına pet şişe kapağını bastırıp küçük parçayı çıkarıp o yuvarlak parçayı da tapsiye dizdiğiniz parçaların üzerine kapayınız.İşlemler bittikten sonra yumurta akını fırça yardımı ile üzerlerine sürüp ortalarına iri çekilmiş fındıktan koyup 175 c de pişirin.Sıcakken ılık şerbeti üzerine döküp şerbeti çekmesini bekleyin.Afiyet olsun
#56
Gönderim zamanı 20.11.2008 - 00:00
jöleli tatlımızı hazırlamadan önce en yakın marketten hazır pasta altlarından alıyoruz.ikiye bile bölmeye gerek yok.o bölünmüştür muhtemelen.bazen fabrika atlasada
sonra mevsime uygun meyvelerimizi itina ile ince ince keserek hazırlıyoruz.pastanızın katlarını ılık süt ile ıslatırsanız dolaptan çıkardığınızda içi ekmek vari kalmamış olur. sonra bir kabın içerisinde jölemizi hazırlayalım.ılık su ile hazırlayalım jölemizi.zaten paketlerin arkassında prospektüsü var.yan etkileri falanda yazıo neyse ılık su ile hazırladık ya .onu biraz bekleyin çok sıcakken dökmeyin.pastanızın arasına ve üst kısmına meyvelerinizi döşedikten sonra bu su kıvamında ki jöleyi pastanın üzerine dikkatlice gezdirerk dökün.bu şeklde buzdolabında bir kaç saat donmasını bekleyiniz sonra
çok hafif ve kolay bi tatlı.zamandan da kazanmış oluyoruz.buyrun hep beraber afiyet olsun...
#57
Gönderim zamanı 20.11.2008 - 00:06
#59
Gönderim zamanı 20.11.2008 - 00:17
#60
Gönderim zamanı 09.05.2015 - 21:32
Tarifler harika, resimleri de görebilseydim daha hoş olurdu. Bir çoğunu bende yapıyorum bilmediklerimi de deniycem.
Eskiden yumurta bile kıramazdım o kabuklar mutlaka içine kaçardı sonra bir yıla yakın kursa gittim. Türk ve Dünya mutfaklarından lezzetler öğrendim ilgi de duyuyorum arada mutfağa girip canımın istediğini yapıyorum.
Anlarsın ki aslında kimsenin, farkı yok kimseden.
Sadece biri daha iyi yalan söyler,
Biri daha iyi oynar oyununu.
Hepsi bu!
Can Yücel
Benzer Konular
Konu | Forum | Konuyu Açan | İstatistikler | Son Mesaj Bilgisi | |
---|---|---|---|---|---|
Cnnturk.com'dan bir ilk daha! Sen sor KORONA BOT cevaplasın |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
İçinden Gelen Aklından Geçen ... |
İtirafname | Superficielle |
|
|
|
Samsung'dan Google açıklaması |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'ndan Didymos asteroidini vurma planı |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
Bayraktar'dan milli uçan araba müjdesi |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
5 kullanıcı bu konuya bakıyor
0 üye, 5 ziyaretçi, 0 gizli