0
Püf Noktası
Konuyu açan
sevoş
, 28.09.2006 14:49
bu konuya 38 yanıt verildi
#21
Gönderim zamanı 16.11.2006 - 18:12
piqi sigara kokusu evden nasıl çıkar ?! kullanıyor olmama rağmen o kukudan rahatsız oluyorum iyi mi ?!
sevoş'um yardımcı olursun dimi sen kara'na...
sevoş'um yardımcı olursun dimi sen kara'na...
#27
Gönderim zamanı 26.11.2006 - 00:30
elbise dolabınıza güzel bir koku getirmek için bir limona birkaç tane kuru karanfil batırın.bu limonu bir ipe bağlayıp elbise dolabınızın bir köşesine bağlayın.limon zamanla küçülecek,ancak kokmayacaktır.karanfilli limon dolabınıza güzel bir koku veeceği gibi güveleride dolabınızdan uzak tutacaktırr
#29
Gönderim zamanı 25.12.2006 - 16:44
Ekmek:
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz.
Mısırları haşlarken daha lezzetli ol
ması için tencereye bir çay kaşığı şeker
atin. Ayrıca mısır kabuklarını da yıka
yıp, onları da koyabilirsiniz..
Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin,sonra suyunu sıkın.
Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece
daha kolay pişecektir.
Kek kalıbının içine hamuru dökmeden önce ortasına bir şerit alümiyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz.
Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz.
Mısırları haşlarken daha lezzetli ol
ması için tencereye bir çay kaşığı şeker
atin. Ayrıca mısır kabuklarını da yıka
yıp, onları da koyabilirsiniz..
Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin,sonra suyunu sıkın.
Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece
daha kolay pişecektir.
Kek kalıbının içine hamuru dökmeden önce ortasına bir şerit alümiyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz.
#31
Gönderim zamanı 28.12.2006 - 11:15
-Domatesi kaynar suya daldırıp bıçağın tersini üstünde ağır ağır gezdirirseniz kabuğu kolayca soyulur.
-Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.
-Çaydanlıklardaki kötü kokuları yok etmek için içine bir parça kesme şeker atmak yeterlidir.
-Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için bıçağınızı önceden sıcak suda ıslatın.
-Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.
-Yemeğin tuzu fazla kaçtıysa tencereye birkaç parça çiğ patates atın.
-Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu süt dolu bir kabı dolabın bir köşesine yerleştirmektir.
-Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, içinde 15 dakika sirke kaynatın.
-Kurutulmuş limon kabukları isli ve yağlı mutfak eşyalarını ovarken kullanılabilir.
-Çaydanlıklardaki kötü kokuları yok etmek için içine bir parça kesme şeker atmak yeterlidir.
-Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için bıçağınızı önceden sıcak suda ıslatın.
-Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.
-Yemeğin tuzu fazla kaçtıysa tencereye birkaç parça çiğ patates atın.
-Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu süt dolu bir kabı dolabın bir köşesine yerleştirmektir.
-Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, içinde 15 dakika sirke kaynatın.
#32
Gönderim zamanı 25.01.2007 - 16:39
Nanenin kokusunu artırmak istiyorsanız, üzerine biraz toz şeker serpin. Daha çok koku verdiğini göreceksiniz.
Evdeki Yemek Kokuları
Kokular Eve yayılan ve sinen yemek kokularını hafifletmek için bir kabın içine biraz sirke koyup hafif hafif kaynatın veya pişirdiğiniz yemeğe biraz sirke ilave edin.
Pasta Meyveleri
Saklama Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.
Sararmış Teflon Tava ve Tencereler
Temizlik Çok kullanılan teflon tava ve tencerelerin sararmasını önlemek için içine su, biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üstünde kaynatın ve ardından önce sıcak, sonra da soğuk suyla iyice durulayın.
Dibi Tutan Tencere Temizliği Temizlik Pişirirken tencerenin dibi tuttuysa, temizleme işini bir sonraki güne bırakın. Tencerenizin daha kolay temizlenmesi için bir gece tuzlu suda bekletin.
Mum Lekesi
Lekeler Damlayan mumların bıraktığı lekeleri temizlemek için boya inceltici kullanın. İncelticiyi leke üzerine dökün ve 5 dakika bekleyin. Nemli bir bez alın ve incelticiyi silin.
Etiket İzleri
Lekeler Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini çıkarmak istiyorsanız, üzerlerine mobilya cilası sürmeniz gerek. Daha sonra cilayı yumuşak bir bezle silin.
Izgara Etlere Ekstra Lezzet
Genel Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Teremyağ koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz.
Et Suyu Tüketimi
Genel Et suyu hazırladığınızda lezzetinin bozulmaması için günlük tüketmenizde fayda var. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetini bozar. Bu nedenle bunları çorba, sos, pilav gibi değişik yerlerde günlük olarak tüketmeniz önerilir.
Çılbır Yaparken
Pişirme Çılbır yapmak çok basittir ancak konulacak suyun miktarı konusunda şüpheler bulunur. İdeal su miktarı, yumurtanın üzerini kapatacak kadar olmasıdır. Pişmesini kolaylaştırmak için de biraz tuz ve sirke ilave edilmelidir.
Derin dondurucuda balık
Saklama Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarak dondurucuya koyun.
Tane tane pilav Pişirme Pişirdiğiniz pilavın tane tane olmamasından şikayetçiyseniz, pilavı pişirdiğiniz kabın içine pişirme esnasında ince dilimlenmiş bir limon koymanız kafidir. Bu basit işlem, hem pilav tanelerinin yapışmasını önleyecek hem de pilavınızı beyazlatacaktır.
Harabeliyenot:margarinlerin arkasında ki yazılardan alıntı yapılmıştır
Evdeki Yemek Kokuları
Kokular Eve yayılan ve sinen yemek kokularını hafifletmek için bir kabın içine biraz sirke koyup hafif hafif kaynatın veya pişirdiğiniz yemeğe biraz sirke ilave edin.
Pasta Meyveleri
Saklama Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.
Sararmış Teflon Tava ve Tencereler
Temizlik Çok kullanılan teflon tava ve tencerelerin sararmasını önlemek için içine su, biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üstünde kaynatın ve ardından önce sıcak, sonra da soğuk suyla iyice durulayın.
Dibi Tutan Tencere Temizliği Temizlik Pişirirken tencerenin dibi tuttuysa, temizleme işini bir sonraki güne bırakın. Tencerenizin daha kolay temizlenmesi için bir gece tuzlu suda bekletin.
Mum Lekesi
Lekeler Damlayan mumların bıraktığı lekeleri temizlemek için boya inceltici kullanın. İncelticiyi leke üzerine dökün ve 5 dakika bekleyin. Nemli bir bez alın ve incelticiyi silin.
Etiket İzleri
Lekeler Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini çıkarmak istiyorsanız, üzerlerine mobilya cilası sürmeniz gerek. Daha sonra cilayı yumuşak bir bezle silin.
Izgara Etlere Ekstra Lezzet
Genel Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Teremyağ koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz.
Et Suyu Tüketimi
Genel Et suyu hazırladığınızda lezzetinin bozulmaması için günlük tüketmenizde fayda var. Et suyunun defalarca kaynatılması lezzetini bozar. Bu nedenle bunları çorba, sos, pilav gibi değişik yerlerde günlük olarak tüketmeniz önerilir.
Çılbır Yaparken
Pişirme Çılbır yapmak çok basittir ancak konulacak suyun miktarı konusunda şüpheler bulunur. İdeal su miktarı, yumurtanın üzerini kapatacak kadar olmasıdır. Pişmesini kolaylaştırmak için de biraz tuz ve sirke ilave edilmelidir.
Derin dondurucuda balık
Saklama Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarak dondurucuya koyun.
Tane tane pilav Pişirme Pişirdiğiniz pilavın tane tane olmamasından şikayetçiyseniz, pilavı pişirdiğiniz kabın içine pişirme esnasında ince dilimlenmiş bir limon koymanız kafidir. Bu basit işlem, hem pilav tanelerinin yapışmasını önleyecek hem de pilavınızı beyazlatacaktır.
Harabeliyenot:margarinlerin arkasında ki yazılardan alıntı yapılmıştır
#33
Gönderim zamanı 25.01.2007 - 16:48
Alırken en çok dikkat etmemiz gereken gıda mantardır. Bilmediğiniz yerlerden, özellikle seyyar satıcılardan kesinlikle mantar almayınız. Bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden alırken de dikkatli olmayı yine unutmayın. Mantarın lekesiz olanı makbuldür. Renginin de beyaza yakın ya da hafif bej olanını tercih edin.
#34
Gönderim zamanı 25.01.2007 - 16:49
Yumurtaların taze mi bayat mı olduğunu kırarak anlamanız da mümkün. Aldıktan sonra üzerinden uzun zaman geçtiğini düşündüğünüz ve bayat olma ihtimalinden şüphe ettiğiniz yumurtaları kullanmadan önce ayrı bir kaba kırın. Sarısı dağılıyorsa bayat, derli toplu duruyorsa tazedir
#38
Gönderim zamanı 20.02.2008 - 18:10
Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.
Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir
Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.
Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz.
arkadaşlar bunlar alıntıdır
Hamur işi ile uğraştığınız zaman mutfağınızın tezgahı kirlenir. İşiniz bitince tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir
Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.
Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz.
arkadaşlar bunlar alıntıdır
#39
Gönderim zamanı 20.02.2008 - 21:53
İlginç ve faydalı...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...
Benzer Konular
Konu | Forum | Konuyu Açan | İstatistikler | Son Mesaj Bilgisi | |
---|---|---|---|---|---|
Dünyanın en derin noktasında 9 saat |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
Samsung havaalanlarında Note7 kullanıcıları için destek noktası açtı |
Bilim & Teknoloji Haberleri | Haberci |
|
|
|
Kumaş Pantolon Ütülemenin Püf Noktaları-Meltem Açıkel |
Çeşitli Videolar | hüfyaa |
|
|
|
Facebook'ta 'doyma noktası'na ulaşıldı mı? |
İnternet | Haberci |
|
|
|
İdeal kiloda kalmanın püf noktaları |
Sağlık | Haberci |
|
|
1 kullanıcı bu konuya bakıyor
0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli