Agnostis ben senin yazılarını önyargısız okumaya çalıştım lütfen sende bu doğrultuda okursan birbirimize faydalı olacağımızı sanıyorum
Herşeyi, kaderi Allah yazmışsa levh-i mahfuzda, o zaman bizim ne günahımız var? DİYORSUN
Kuran'da Allah Kendisini ifade ederken şöyle diyor:
Allah,Tek'dir, sonsuzdur, sınırsızdır, merkezi yoktur,doğmamıştır, doğurmamıştır ne o birşeyden meydana gelmiştir, nede O nun haricinde birşeyin mevcudiyeti vardır. O Ehattır! Sadece O var! Başka varlık mevcut değildir. görünen bütün varsaydığımız şeyler gerçekte onun ilminde esmaları (isimleri) ile mevcuttur gerçekte bir vücudu yoktur! dolayısıyla "TEK BİR İRADE VARDIR" Küllü ve cüzzi diye ayrı ayrı bir irade yoktur.
"Muhammed (A.S) Allahın bu sistemini, Sünnetini en iyi algılayabilen OKU'ya bilen gelmiş geçmiş en akıllı ve mükemmel insandır."
Algılayabildiği bu sistemde neler yaparsak bir sonraki anımızı daha iyi şekillendirebiliriz onu anlatmaya çalıştı. birçok önerilerde bulundu. bunu ister yaparsın istersen inanmayıp yapmazsın. bir sonraki andada sonuçlarına katlanırsın.
İmtahanı öğretmen talebe mantığıyla bakma lütfen!
sen şu an topluma, doğaya kendine yaptığın iyi veya kötü fiillerin neticesine bulunduğun anda veya yarın ulaşmıyormusun Ahh.. keşke şöyle davransamda bu duruma düşmesem demiyormusun Kuran'ın anlatmak istediği imtahan bu!! bir sonraki boyuta geçincede o boyutun ortamında o varlıkların arasında da Ahh.. keşke yi kullanacağız ve kendimizi sorguya çekip bir ölçüde imtahanın neticesine ulaşacağız.
Kuranda; "hesap görücü olarak insana kendi nefsi yeter" diyor
Allahın adalet sisteminide farklı algılıyorsun
Allahın Adaletinde kim ne için yaratıldıysa hangi yapıya uygunsa o özelliklede donatılması gerçek adaletidir. Bu yüzden resulullah A.S): "KİM NE İÇİN YARATILDIYSA O ONA KOLAYLAŞTIRILMIŞTIR" diyor Allahın bu düzenini bilen hiçbir fakirin mutsuz olacağına zenginin ise büyüklük taslayacağına inanmıyorum
kötülük kavramıda bizim 5 duyu ile beynimizin %5 ile algılayabildiklerimizden kaynaklanıyor bizim özelliklerimize yapımıza uymayan kişi "BİZE GÖRE" kötü olarak algılıyoruz oysaki başkasına göre ise o çok iyi bir insan..
başımıza gelen olaylardada hep bu dar kapasiteyle yorumlamaya çalışıyoruz!
Kuran'da: "SİZİN İYİ OLARAK GÖRDÜÐÜNÜZ ŞEYLER GERÇEKTE SİZE ZARARLIDIR, KÖTÜ OLARAK GÖRDÜKLERİNİZDE SİZİN İÇİN YARARLIDIR. ALLAH BİLİR SİZ BİLEMEZSİNİZ" diyor neden! biryerde sonsuz bakış, düşünce akıl ilim diğerinde sınırlı bir kapasite
Anne ile Allah şefkatini yorumlamışsınpeki bir doktor kangren olmuş bacağı hastaya acıdığından kesmese hastaya iyilikmi etmiş olur acaba sence?...
Allahın CEMAL sıfatı olduğu gibi bazen CELAL, KAHHAR sıfatlarıyla da tecelli eder
belki bu tip sert uyarılar sonraki boyuta daha iyi hazırlanmamıza neden olur tıptı
hastanın bacağını kesmek gibi öyle değilmi....
Var kabulettiğimiz herşey Onun ruhundan esmalarından, isimlerinden yaratılmıştır
dolayısıyla Onun isimleri dışında bir varlık yoktur! !herşey ondan ama hiçbirşe O değil! hiçbir şeyle kayıt altına alamazsın!! dolayısıyla HAMD KENDİSİNDEN KENDİSİNEDİR yaşayabilir anlayabilirsek eğer....!!!
Allah insan aklının ötesinde bir konudur.Öyleyse böyle bir varlık hakkında konuşmak ve hüküm vermek de imkansızdır.demişsin
bu sözüne sonuna kadar katılıyorum bir yerde Hz. Ebubekir şöyle diyor: Allahı idrak etmek.. Allahı idrak edilemeyeceğini idrak etmektir!!
Sevgi ve Dualarımla
Edited by Mel G., 10.10.2006 - 13:58.