Okullardaki şiddeti şöle söleyem genelde orta öğretimlerde oluyo gördüğünüz kadarıyla benim görüşüm şöle bu olayların bağrından kopup gelmiş biri olarak açıklayam
1- Öncelikle lise birler hani işte biz lise olduk flan filan kim bize bi şey diyebilir gibisinden havlar tafralar.
2-tabiki medya yani medyadan kastım diziler yok neymiş ben polaa çok benziyomm onun gibide silah tutarım falan fialnn veyahut sende kimsin lenn benim arkam çok sağlam diyorlar
3-sonracığıma lise sonlar özaellikle onlar neymiş okul onların emirleri altında imiş öğretmeni takmazlar öğretmenin dövme yatkisi yokk dövse çıkışta hocayı dövüyorlar hocad ahaklı tabi bi şey yaoamıyoo sonra okulda haraç toplamalar
4-En önemlisi KIZLAR için yapılan kavgalar yada kızların ERKEKLER için aptığı kavga biliyorsunuz bu aralar çok moda erkek için kavga etmek bana çok saçam geliyo bi kız yada erkek yüzünden kavga etmekk çok gereksiz.
5-Ve en saçması arkadaşlarınla okulun bahçesinde yürüyorrsun bir kaç yağız deli kanlı
neden bana baktın diyoo (yani insan yürürken sağına soluna bakmaz mı) çıkışta görüşürüz diyoo
6-en son olarakta sürü piskolojisi biri (küçük bir sınıf öğrencisi) birine(büyük bir sınıf öğrencisi) yanlışıkla omuz atıyo sonraa yani atıyo demiyim yanlışıkla çarpıyo sora gidip tabi doğal olarak diğer arkadaşlarına anlatıyo pireyi deve yapıyor kavga çıkıyor.
yani durum bundan ibaret.
Şiddetin önüne geçemessin çok zor eğer gececeksen dizileri kaldır onun yrine çizgi film koy
herkese iilik aşılasın faln ve tabi kide aile fertlerinin nasıl bir tavır içinde oldukları onların tavırları çok önemli mesela benim ailem bana anne baban çok arkadaş gibiler hiç annem babam gibi tavranmıyorlar ve benim çok hoşuma gidiyor.Belkide şimdiye kadar onun için hiç kavga etmemişimdir.Benim diyeceklerim bu kadar..