Günün Sorusu
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 12:06
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 12:25
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 14:24
Nazara gelince,nazar haktır... Ayet ve hadislerle sabittir...
Resulüllah (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmaktadır:
"Gözdeğmesi hak ve gerçektir. Eğer kaderin önüne geçen bir şey olsaydı, nazar, onun önüne geçerdi." (Müslim, Abdullah b. Abbas (r.a.)'dan rivayet etmiştir.)
Bu hadis-i şerifte gözdeğmesinin tesirine ve isabet etmesinin sür'atine işaret ve te'kid vardır.
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 14:29
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 15:03
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 15:04
batıl inanç tacirlerine de dikkattt derim ben.
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 21:44
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 21:53
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 22:03
............................şşşşt sessiz ol!.................................
Gönderim zamanı 17.12.2007 - 23:01
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 12:30
Günün cevabı uygulaması yapılacaktır.
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 12:35
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 13:59
Bu mesaj Canan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.12.2007 - 14:01
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 14:05
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 14:10
Bu mesaj Canan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 18.12.2007 - 14:17
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 18:39
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 20:27
bir saglık bakanının yapması gereken ilk icraat olarak ilk önce bakanlıgına baglı çalısanlarla bakanlıga baglı olmayan ama aynı sektör de hizmet veren, çalısan,emek harcayan insanları aynı catı altında toplamak; aynı işe aynı ücreti almalarını saglamak; iş yüklerini azaltmak; daha kalifiye saglık sektörü çalışanı yetistirmeye yönelik çalısmalar yapmak,herseyden önce tükenmişlik sendromlarına çözüm bulmak,normal mesleklerle saglıklı insanlarla çalısmadıklarını göz önünde bulundurup verdikleri hizmetin karsılıgını vermek gerekir diye düşünüyorum. bir sektörün çalısanını memnun ederseniz hizmet verdikleri sektörde hizmet alanlarında memnuniyetini saglarsınız.sonrasında daha fazla hastane açmak yerine hastanelerde az eleman çok iş mantıgını degiştirmeye ve çalısan sayısını artırmaya yönelirim.yeni açılan özel sektör adı altında ne iş yaptıkları pek de belli olmayan hastaneleri sıkı denetim altına alırım,havuz uygulamasını kaldırırım.kurumların kar fazlalarını çalısanlarıyla paylasmalarını çalısanlarını ödüllendirmelerini desteklerim.saglık güvence sistemini degiştirir herkesin eşit saglık hizmeti almasını saglarım.hastanelerde rehin kalma, senet imzalama, hasta kacırma olaylarının olmasına izin vermezdim.saglık da standizasyona giderdim.paket uygulamasını kaldırırdım.uzmanlıgı olmayanların cerrahi müdahale yapmalarına izin vermezdim.saglık hizmeti sistemini birinci basamaga yayar insanların basagrısı için önce üniversite hastanelerine degil saglık ocakların gitmeleri konusunda halkı bilinçlendirecek çalısmalar yapardım.egitim sonrası hizmet içi egitimlerle çalısanların bilgilerini taze tutmalarını desteklerim.
dahası da var da içinizi daha fazla baymayayım
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 21:08
Gönderim zamanı 18.12.2007 - 22:28
Herkesin aynı sağlık güvencesine sahip olması en güzelidir. Bağkur, sigorta, emekli sandığı ayrımı olmaksızın aynı türdeki sağlık güvencesi devlet için de hasta için de en iyisidir. Prim sayısı ya da yatırılan para miktarı da sabit olmalı daha çok para yatırıyor diye tedavide ayrıcalık yapılmamalı. Hastanelerde sağlık güvencesi olmayan hastalar için belirli bir fon ayrılabilir. Her hastane her ay belirli sayıda kişiye ücretsiz hizmet sunabilir.
İnsanların hasta olmamaları için ne gibi önlemler almaları gerektiğiyle ilgili proje çalışmaları yapılmasını sağlardım. Hasta olduktan sonra ilaca, doktora harcanan para ve zaman kaybının önlenmesi için halkın bilinçlendirilmesi gerekli diye düşünüyorum. Milli Eğitim bakanı ile de bu konuda ortak çalışma yapılabilir. Tabi medyadan da destek alınmalı. Genel olarak son safhaya gelmeden doktora gitmeyen bir milletiz biz.
Sağlık bakanın tıp fakültelerine ve öğrencilerine biraz daha eğilmesi gerekir. TUS ve Devlet Hizmet Yükümlülüğü için bazı güzellikler düşünülebilir. Ülkedeki doktorların en iyi şekilde yetiştirilmesine önem verilmeli dışardan doktor getirilmesine gerek duyulmamalı
Şimdilerde bazı illerimizde başlamış olan aile hekimliği konusunda vatandaşın bilinçlendirilmesinin yanı sıra bu çalışmanın çok iyi denetlenmesi gerektiğini de düşünüyorum. Umarım bu uygulama gerektiği gibi işler.
Bir de ilaç tanıtmaya gelenler hep defter, kalem filan getirmeseler. Ya da doktorları taile göndermeseler, özel gösterilere bilet vermeseler. O parayı hastanenin veya sağlık ocağının ihtiyaçlarına harcasalar. Tıp fakültesine bir cihaz alınsa, ya da eğitime harcansa. Bilemiyorum, belki yapıyorlardır zaten. Ben sadece bir hasta olarak gördüklerimi yazdım.
Bunlar aklıma ilk gelen şeyler. O koltuğa oturunca nasıl düşünceleri olur insanın bilemem tabi. Hiçbir zaman da bilemeyeceğim.
Gönderim zamanı 19.12.2007 - 13:33
19/12/07 için Günün Sorusu : Bir insanı aynı hatayı ilerde tekrar yapacağını bile bile affetmek büyüklük müdür yoksa sadece kendi iyi niyetinizin suistimal edilmesi midir ?