Günün Sorusu
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 13:52
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 13:53
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 13:59
senin mesajını görmemiştim. yoksa sana da katılırdım, nolcak ki
sokak ortasında küfretmek ayıptır. ayıp yatak odasında olur. sokak ortası yatak odasıdır
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 14:01
Bu mesaj Canan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.10.2007 - 14:02
2 kürek kum
var mı ötesi?
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 14:19
O yüzden bu soruyu soranında yazamayanın da ...........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
.............................................................................
demek istiyorum izninizle....
Annem küfürlü konuşmamızı istemezdi.Hala da küfür edemem şöyle içten gelerek bağıra çağıra.Olmuyor olmuyor.Bana ders verecek birileri var mı neyse ücreti öderdim?
Bu arada;
Ben çok cici, çok terbiyeli, çok kültürlü, çok seviyeli, çok zeki, çok çevik, çok ahlaklı, çok nazik, çok kibar birisi olarak yetiştirildim.Halen de öyleyim.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 14:21
5000 (saatlik bu sefer)
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 14:59
yok, yakismadi agzima
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 15:12
Mahallede çocuk etrafına bakıyor herkes argo herkes küfür ediyor mahallede öğrendiklerini evde annesine babasına soruyor mesela babama bu ne olum o pipi gibi evde anne babasını kavga ederken gören yeni litaretürü anlamaya çalışan çocuk babasının annesine ettiği o kötü küfürü duyar ve hemen mahalleye inince etrafındakilere söylemeye başlar sonra diğer çocuklar da ona cevap verir bir bakmışsın ki evde kuzu gibi duran çocuk piç gibi gezer etrafda sonra bel altı fıkraları başlar namık kemal ,temel derken birde bakmışsın ki oo çocuk sağ sol penaldı gol olmuş
Sen gelde tut hadi bu çocuğu sen ne kadar uzak tutsanda bizim büyüklerimiz nerde bir küçük çocuk görse hemen küfür öğretirler
hadi olum amcaya sittir de der çocuk amca sittir der amca ise kahka ile ne şirin çocuk bu yahu der ve güler
Bunun gibi daha çok örnek vardır bu iş artık örf adet gibi oldu her şeyi öğretirken küfür ve argo kelimeleride öğretiyoruz etrafımıza bunun çözümü yok bence yada varsa da tek bir şeye bağlanamaz.
Mesela bu kelime (] herkese göre çok basit anlamı vardır insan bunu derken sanki karşıdakine iyi bir şey diyormuş gibi hisseder halbuki o küfrün çok büyük anlamı vardır
neyse ben yaz yaz bitiremem en iyisi burda kesmek yoruldum
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
Gönderim zamanı 08.10.2007 - 12:41
bazen elektriğini kan et kemik görmeden toprağa boşaltmak için acaip işe yarıyor yane yoksa adamı deşesen rahatlamazsın anadınmı deşmeelim küfredelim
haaaaaaa birrde şölee bi küfür duydum gulaklarımla adam bağırıyor hakeeeeeeeeeeeem senin ananı avradını çaldığın düdüğü düdüğün içindeki nohutu o nohutu ekip biçeni adam hızını alamıyor o nohutu ekip biçenin anasını avradını gızını gısrağını hooooopbalaaaaaaaaaaaaaaaaaa eeeee burda dur bre densüz
deelmi yani
aanadınmı
birde küfürün kökü bozuk kefere adı üstünde ke fe re
bunun ben kökünü si.....
töööööööööööbe tööööööööööööbe ne diyom leyyn ben
bu mekanda sabi sübyan inş. yokdur
aaanadınmı
Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:51
Gönderim zamanı 08.10.2007 - 16:45
ah canım, vay cicimlerle yaşanmaz...öyle hayatın ben homuna gorum
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 08.10.2007 - 17:04
tamam kizlar arasi bende koyuyom ediyom ama
durduk yere karma bir ortamda havada ucusan küfürler pek hos olmuyo sanki
Gönderim zamanı 08.10.2007 - 18:44
Gönderim zamanı 08.10.2007 - 18:46
bazen sitemi, vurguyu, takılmayı anlatır
artniyetsizdir bazen
yerini, zamanını, söyleyecenilecek insanı kaldırıp kaldıramayacagına göre ayarlamak önemlidir
kötü değildir abartmamak da gerekir
bu arada ben çok güzel küfrederim
ama kimse duymaz
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 11:50
Bağırarak küfretmek de bir nevi güç gösterisi. Halbuki daha çok küçüldüklerinin farkında değiller..
Televizyon kanallarında küfürler biplense kaç yazar, canlı yayınlanan maçlarda koro hâlinde edilen küfürleri işitebiliyor ve bunları çoluğumuz çocuğumuzla oturup izleyebiliyoruz.
09 Ekim için..
Günün sorusu: 80'lerin 90'ların müzik kalitesine erişebilen şarkılar yapılabileceğine inanıyor musunuz? Yoksa şimdi daha güzel müzik yapıldığını mı düşünüyorsunuz?
Notun devamı: Günün cevabını dokuzharf verdiği için 10 Ekim Çarşamba gününün sorusunu kendisi soracak.
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 11:56
80'lerin 90'ların müzik kalitesine erişebilen şarkılar yapılabileceğine inanıyor musunuz?
Hayır
şimdi daha güzel müzik yapıldığını mı düşünüyorsunuz?
Hayır
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 12:05
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 12:15
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 12:23
sanırım hissetmekle alakalı, şu tazecik çıtır çıtır oldugun hiç bir şeyi kafaya takmadıgın çalan her şarkı da kendini buldugun zamanlarla ilgili...ritmden güfteden besteden sözlerin anlamından çok yaşanıldıgı dönemi hatırlatmaları o zamanlarla geri döndürmeleri onları daha anlamlı kılan.ben o zamanlar çok küçüktüm pek net hatırlayamıyorum da dinlenilen yabancı sözlü sarkıların anlamlarını aramalar, yeni bir sarkının sözlerini ezberleyip hava atmalar güzeldi bee...
işin kötü yanı kafa bir noktadan sonra kaldırmıyor yenileri...dum tıs dum tısların yerini birbiri ardına kenetli kelimeler işte bir cümle bitmeden baslayan öbekler aldı.
güzel olanlar kulaga hitap edenler var tabi de.sanırım artık sektör hissedilen duygulardan çok kazanılacak para merkezli oldugu için beyne yorucu geliyor.bu ara çok sık eski sarkıların coverlarını duyuyorum.orjinallerinin yerlerini hiç bir zaman tutmayacaklar ama hatırlandıklarını bilmek güzel..göreceli kavramlar zevk meselelerinde arz-ı endam ediyor işte..
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 12:24
2 kürek kum
var mı ötesi?