Günün Sorusu
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 13:31
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 13:38
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 13:41
yeniler her zaman daha iyidir. o yüzden yeniye dönüş var zaten
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 13:42
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 14:27
1-2 kişide olsa bence şimdilerde de güzel müzik yapılabiliyor... Ama magazinsel olaylarda adları çıkmadığı için pek dikkat çekmiyor die de düşünüyorum...
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 14:41
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 14:42
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 15:14
Kısaca üretim az dı ama kaliteliydi...
90 lar gelince özel televizyonlarla birlikte diğer birçok sektörde olduğu gibi müzik sektöründe de bir patlama oluştu.
Kaliteli isimlerin yanında kendilerinin müzik dediği, tuhaf sesler çıkaran isimlerde piyasada boy gösterdi. Türkiyenin pek çok ünlüsü de bu dönemde ortaya çıktı ama 90 lardan sonra önüne gelen herkes müzik piyasasına girmeye, kaset çıkarmaya başladı. Günümüzde ise dönem magazin dönemi, kim basında yer alırsa kim pofpoflanırsa o sanatçı...
<!--aimg--><!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 16:37
ekşisözlükdeydi sanırım 80 yılların anlatılıdğı bir yazıda geçiyordu bir cümle, (Yazı bana mail olarak arızadan gelmişti)
"Analog hayatlardan dijitale geçtik" diye bir şey.
Aslında tüm herşeyin açıklaması. Video klip piyasasının patlaması televizyonların dizilerin reklam cıngıllarının düşünülerek önümüze getirildiği yıllar. Yaptım oldu ile emek verdim yaptım arası bir şey. T cetveli, gönyeyi ve rapido kalemi bırakamayan bünyenin bilgisayar teknolojisiyle tanışması gibi.
Zahmet veren elle mucizeler yapabiliyorsunuz. İnsanlar müzik yapan insanlar kalın kaşları tuhaf kıyafetleriyle kendilerini TV ekranında gören müzisyenler. Yaşadıkları şoku bir düşünün. Kalpleri daha hızlı atmamış mıdır?
80'ler de tam böyle dönemlerdi. Duvarların yıkıldığı yıllarca süren savaşların son bulduğu. Yenilerine daha da görkemlilerine yelken açtığımız dönemler başladı. Bir kere herkesin bir 3. dünya savaşı sendromu vardı. Bond bizi nükleer savaşlardan yıllarca kurtardı. Her Bond'un müziği de filmi kadar ilgi görüyordu.
Lafı uzatmayım çünkü esnedikçe esniyor. Malum iş ortamı çok detaylı yazamıyorum.
Bu günün gençliğine eskilerde bir kaç parça sayın dediğinizde 10 tane sayabiliyorsa yarısından fazlası 80 lere aittir. Falco'nun jeany'sini hala çalıp kendinden geçen gençler gördüm. Money For nothing hala en bilinenler arasında. O dönem (80'ler) müziği ile filmleriyle magaziniyle bize kült malzemeler bırakmıştır.
Yeniden Analogdan dijitale geçersek (büyük bir değişim yaşarsak) müzik de bence 80'lerden daha iyi olur Ama şu anda değil nadiren o dönemden çok çok iyi şeyler çıksada bir ya da iki tane senede. Bu büyük değişim yaşanırsa çok daha iyi müzikler dinlemeye başlarız çünkü artık daha evrenseliz. İnternetle Uydularımızla dünyanın heryerini daha yakından kontrol edebiliyoruz.
Sadece gelecek kaygısı kalmayan toplumlar değişimin olumlu ya da olumsuz tokadıyla karşılaşan insanlar sanat yapar.
Gönderim zamanı 09.10.2007 - 19:20
Bir örnek :Sezen Aksu hala güzel şarkılar yapıyor ama 80 lerdeki şarkıları kadar güzel değil. Onlar hala unutulmuyor, genci yaşlısı biliyor.Yeni yaptığı şarkıların bir kısmını yaşı biraz ilerlemiş kimseler genelde bilmiyor.(Benim şahsi fikrimdir.)
Gönderim zamanı 10.10.2007 - 00:29
Günün cevabını dokuzharf verdiği için 10 Ekim Çarşamba gününün sorusunu kendisi soracak.
Günün sorusu: Malumunuz üzere bu hafta Ramazan Bayramını idrak edeceğiz. Bayramlarda büyüklerimizi ziyaret etmek , ellerini öpüp bayramlarını kutlamak adettendir. Ailemiz dışındaki büyüklerimiz veyahutta küçüklerimizi ziyaret etmek , bu bayrama özel Çocuk Esirgeme Kurumu , Huzurevine gitmeyi planlıyor musunuz ? Ve onlar için neler yapılabilir / yapıyorsunuz ?
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 10.10.2007 - 00:43
yapılması gerekenlere gelince, herkes istediğini yapsın, mutlu olmak, mutlu etmek adına
benim uzuuuun süredir aklımda bu konu -yakınlarım bilir- bir çocuk evlat edinmeyi çoooook istiyorum, allah nasip ederse en erken 5 yıl sonraaaaa
kanunlar biraz katı yok 5 yıllık evli olacaksın o olmadı 30 yaşını geçmiş olacaksın, ama allah kolaylığını verir tabi zaman geçecek ve biz kavuşacağız
daha doğmamış bir çocuğa şimdiden sevgi biriktiriyorum,
allahım! bu sevgiyi sahibine ulaştırmayı nasip eyle
amin!
Bu mesaj PesimistiC tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.10.2007 - 00:49
Gönderim zamanı 10.10.2007 - 15:05
En son 3-4 sene önce İstanbul Küçükyalı'daki Çocuk Esirgeme Kurumunu ziyaret etmiştik ailece..Çocukların bizi gördüğü andaki sevinçleri,insanı çok farklı bir dünyaya alıp götürüyor..
İmkan bulunabildiği anda hem büyüklerimiz hem küçüklerimiz ziyaret edilmeli..İmkan varsa hediyeler alınmalı..O anki yaşadıkları sevinçleri gerçekten görülmeye değer..Bayramları beklememek lazım...
Bu mesaj gLamour tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 10.10.2007 - 15:08
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..
(Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)
Gönderim zamanı 10.10.2007 - 15:23
yalnizca bayramda ya da özel günlerde böyle yerleree ziyaretlere gitmis olup siradan insan gibi hissetmemek icin kendimi, bayramda gitmiyorum tabi ki..
ama diger günler gidemedigim icin de feci utaniyorum.
gidememek degil, gitmemek benim yaptigim, herkes gibi davranmak, onlari unutmak, dünya telasesinde kaybolmak ne aci.
onlari cok seviyorum, bu bayram degil ama bayram sonu gidip ziyaret edicem, fotograflarini koyayim harabemize.
hatirlatma icin tesekkürler günün sorusu..
Gönderim zamanı 10.10.2007 - 15:29
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 10.10.2007 - 15:50
Sende kurban bayramında bize gel,küçük bi kız çocuğu sevindir,çok sevap bak cidden
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..
(Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)
Gönderim zamanı 10.10.2007 - 15:52
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 10.10.2007 - 15:57
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 11.10.2007 - 00:58
11 Ekim için..
Günün sorusu: Sınır ötesi harekât yapılmalı mı? Yapılırsa PKK biter mi?
Gönderim zamanı 11.10.2007 - 01:11
tabe bu işin şaka tarafı ; bu konuda, yapılacak uygulamalar bir bütünün parçası şeklinde olmalı. yaani tek başına bi harekatın getrisi mi, götürüsü mü olur? iyi hesap yapılmalı. bu iş bu kadar uzadığına göre, sayın yetkililer mevcut harekatın sıkıntılarını düşünmüşlerdir herhalde. buna göre de önlemler alınmıştır diye düşünüyorum.
ama bazı hususlarda da kazancı olacaktır kanaatindeyim. şöyleki; en azından Türkiye Cumhuriyeti' nin self determinasyon hakkını kimsenin ipoteğine bırakmayacağının, gerektiğinde oralara girebileceğinin bir ifadesi olacaktır. oradaki aşiret ağası da amerikan amcalarına rağmen gerektiğinde türkiye' nin canına okuyabileceğini görmesi açısından önemli olacaktır.
ayrıca, pkk hainlerinin de kurtarılmış bölge kazanımlarının suya düşebileceğinin bir göstergesi olacaktır.
A.B nin de; "haaa, bu işin sonu kötü olacak, biz biraz daha şu pkk' lılara dikkat edelim. Türkiye' yi bir çıkmaz sokağa sokup kaybetmiyelim." i düşünmesi açısından kazanım olacaktır.
kısaca kazanımımız, Türkiye' nin herşeye rağmen ayakta olduğunun ilanı olduğu yönünde olacaktır. yoksa orda, 50-100 terörist öldürmekten öte bi başarı beklemiyorum ben. ( adamlar da kek gibi bizi beklemiyorlar ya , anında barzani amcalarının şehirlerinde kaybolacaklardır. )