Günün Sorusu
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 11:45
bi de günün cevabı yapçez mi daaank yapcez mii
...
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 11:53
"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.
Paul Valéry
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 12:01
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 12:15
var olduğuna açıkçası inanıyorum . Kendi düşünceme göre bazı mantıklar geliştirdiğim için reakarnasyonun olabileceğini düşünüyorum.
Şöyle özetleyeyim isteyene daha detaylı anlatırım....
Şimdi insan ruhunun ölümsüzlüğünden bahsedip duruyoruz sonsuza kadar var olacağını ve bu dünyada yapıtığımız iyilikler kötülükler ve inanç ile sürekli olarak bir test yaşadığımızı ve ruhumuzun aslında bunun ödülünü veya cezasını çekeceği dinin temelini oluşturuyor.
Ölümsüz olan bir ruh ve insanlık tarihi taa Adem ile Havva'dan bugüne geçen zaman ve kaldı ki bırakın dünyanın oluşumu( yaşı ) evrenin olşumundan günümüze geçen zamanı bir düşününün milyonlarca yıl hatta milyarlarca yıl . Bu zamana kıyasla ortalama insan yaşı 65-70 olduğunuda bir düşünün yani bütün bu süre içersinde bir insan ömrü aslına bakarsanız gerçek anlamda göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir süre. Bu inanılmaz kısacık olan bir yaşam süresinde ölümsüz olan bir ruhun test edilmesi. Bu ruhun sonsuz ceza veya sınsuz mükafat alabilmesine yetecek kadar bir deneme, test edilme süresi ilahi adalet nezlinde bana göre kafi görünmüyor.
Bununla beraber şöyle düşünün 700'lü veya 800'lü yıllarda daha henüz yeni kıtaların varlığından bile haberdar değilken o kıtalarda yaşayan aztekler, aborjinler, maoriler, kızılderililer vs vs vs Hz.Muhammed'in dini olan islamdan bihaber olarak hayatlarını idame ettirenler. Namaz'ı orucu zekatı vb ibadetleri bilmeyenleri düşünün bu insanlar 60-70 yıllık hayatlarında nasıl ibadet edip mümin oldular ve nasıl Allah'ın sevdikleri kul olabildiler. Namaz kılmadan bize öğretilen müslümanlığı yaşama fırsatları olmadan ölüp gittiler bu insanların ölümsüz ruhları nasıl test edildi.
Birde pek çok adaletsizlikleri düşünün neden ben 650 yıllarında Hz. Muhammed döneminde yaşamadım. O çok alim din insanlarından biri olamadım neden bir Ebu Bekir, Hz. Ömer vs vs tanınan ruhani şans bende değil veya ben 40 yıl kötü yaşayıp tevbe edip son 20 yılımda ibadete dönme şansımı kullanıp iyi bir insan olurken 20-30 larında trafik kazalarında, deprem vs vs gibi nedenlerle ölenlerin günahı neydi ? neden onlara bu şans verilmedi.
Bütün bu soruların cevabı olarak benim mantığım reakarnasyonun var olduğu ruhlarımızın farklı zaman,kültür,imkan ve imkansızlarlar farklı bedenlerde sürekli olarak test edildiğine dair çalışıyor.Böylce çok daha uzun süreler ve şartlar altında Allah inancımızı deniyor ve tes ediyor ve tabiii bence.....
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 12:20
Evet, nedense reenkarnasyona inanıyorum sanırım. Bu konuda ciddi bir araştırma yapmadım ama bedenimizin bir ömrü var bence. Ama ruhumuzun ömrü yok gibi geliyor bana. Ruhumuzun beden değiştirdiğine ve hep yaşadığına inanıyorum. Belki de sadece ruhumun göç ettiğine ve yer değiştirdiğine inanıyor da olabilirim. İnandığım tek şey; ruhumuzun bedenimiz gibi sona ermediği..
Dipnotçuğum: Yeterli açıklama yapmadıysam da gün içinde ekleme yapıcam
Görmek istediğin yerde
Belki 1 adım ötende
Belki düşünde
Sadece hisset beni
Ben buradayım..
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 13:06
Bernard Shaw
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 13:12
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 13:16
Bernard Shaw
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 13:17
konsept gereği cevabım; ben inanıyorum... Basın toplantısını sonra düzenlicem arkadaşlar... (kendime bi daha>> )
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 13:45
daaanka not: ben cevap verebiler miyim? bi de soru nası ama
...
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 15:54
İnanmıyorum ve soruya verecek cevap olarak da bu smıleyı seçiyorum...14/01/2008 İçin günün sorusu
Reenkarnasyon hakkında ne düşünüyorsunuz?
EDİT:Reenkarnasyon ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spiritüalistlerin bu olaya verdiği addır.
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 16:01
düzenleme: girmeyelim kapasiteye..
Bu mesaj QuStah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.01.2008 - 16:06
...
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 20:24
Bütün semavi dinlere göre tenasuh inancı batıldır. Tenasuha inanmak imanla ve özellikle ahiret inancı ile bağdaşmaz. Bir insan bu dünyada yaptıklarından sorumludur. Sorumlulukta ruhun bedeninde payı vardır. Her bir insan bedeninin bir ruhu ve her ruhunda bir bedeni vardır. Bu inanca göre bir insan ruhunun yüzlerce bedeni olmuş olur. Ahirette her insan bedeni ile dirileceğinden, ancak ruhun bulunacağı ceset dirilecek, diğerleri ruhsuz olduklarından dirilemeyecektir. Diriltilse bir tek ruh olacağından diğerleri ruhsuz olarak diriltilecektir. Ruhsuz beden ise insan değildir. İnsan kendi ruhuyla insandır.
Kur'an-ı Kerim reenkarnasyon nazariyesini şöyle rededer:
"Nihayet onlardan birine ölüm gelip çattığında, "Rabbim, der, lütfen beni geri gönder. Ta ki, boşa geçirdiğim dünyada iyi iş yapayım." Hayır! Onun söylediği bu söz laftan ibarettir. Onların gerisinde ise, yeniden dirilecekleri güne kadar bir berzah vardır." (Muminun Suresi 99-100
Bu bilgiler ışığında inanmıyorum...
Gönderim zamanı 14.01.2008 - 20:27
kılıç ne güzel açıklamışsın üstüne bişe yazılmaz teşekkürler...
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
Gönderim zamanı 15.01.2008 - 11:00
Hadi seni dünyaya gönderdik ayetlerimizi duyuramadık; olmadı baştan git bakalım dünyaya belki bu sfer inanırsın hesabı saçmalıktan başka bir şey değildir.
Pişti olduk. : ) neyse.
Ben hayvan olmak istemezdim diyim bari.
Bu mesaj Karanlıksokak tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.01.2008 - 11:01
Gönderim zamanı 15.01.2008 - 11:16
Çalışkanlıklarına hayranım
Gönderim zamanı 15.01.2008 - 11:27
...
Gönderim zamanı 15.01.2008 - 11:30
keşke yalnız bunun için sevseydim seni"