Günün Sorusu
Gönderim zamanı 29.03.2008 - 22:21
No sweet perfume that would torture you more than this..."
Gönderim zamanı 30.03.2008 - 12:01
Maalesef erkeğin bu konudaki olgunluğu, kadınlar hakkındaki genellemelerin ne kadar farkında olduğu ve bunları bizzat tecrübe edip etmediğiyle birebir alakalı.Bence genelleme yokdur..
İçinde başka bir insanın oldugu durumlar daima değişkendir..
Erkeğin uzun vadede aşk mutluluğu da, hüznü de, bu genellemelere belirli oranda istisna olan bir kişinin hayatında olup olmamasıyla ilintilidir çoğu kez. O zaman kıymetli olanı anlayacak başka bir görece olgunluğa erişiyor. Bu durum, toyluğunda herkesi değerli gördüğü zaman gibi de değil ya da genellemelere kendini kaptırdığında hepsini aynı bildiği gibi de değil.
Ama sorulara genelleme yapmadan, Liqusha(Amor vincit) ve Elma('m) evreninden bir cevap verilim.
Erkek soyutlamaya daha yatkındır. Bir durumun felsefi çözümlemesini yaparak ya da bir sorunun genel çözümünü üreterek mutlu ve huzurlu olabilir. Ama kadının genel çözüm kümesinden çok, net bir çözümle mutlu olacağını bilir ve örneğin:
y=3x+4; çözümünü bulup sevdiceğine der ki "bak hayatım, x=10 için y=34 olur"
Ya da ayrıntılar yüzünden kadınlar erkekleri deli etmek için mi dünyaya gelmiştir?
Bir kadının kadınlığı, rezil-vezir etme dualitesinin uçları arasındaki mesafenin büyüklüğüyle alakalıdır. Yani ilişkide sizi az zorlayan kadın genelde daha az mutlu eder, belki çok çektirdiğini düşündüğünüz de aslında en fazla mutlu etme potansiyeline sahip olandır. Görece seven bir kadın erkeği zorlar lakin başını ağrıtmaz, huzuru cefasına galebe çalar.
Bu mesaj Amor Vincit Omnia tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.03.2008 - 12:02
Gönderim zamanı 30.03.2008 - 19:30
Cinse ayırırsak tek genelleme üreme isteginin hanki tarafda daha fazla oldugu hakkında olabilir..Maalesef erkeğin bu konudaki olgunluğu, kadınlar hakkındaki genellemelerin ne kadar farkında olduğu ve bunları bizzat tecrübe edip etmediğiyle birebir alakalı.
Bakış açısı soyut dan somuta ulaşır..
Liqusha&Elma gerçegi ile Elma&Liqusha gerçegi arasında tek bir fark bile yokdur..
ikisinide yirim
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 12:08
Kredi kartınız var mı?Alışverişilerinizde daha çok para mı yoksa kredi kartı mı tercih ediyorsunuz?Sizce hangisi daha avantajlı?Sevmediğiniz tarafları var mı?....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 12:11
önceden nakit parayla alışveriş yapıyodum. şimdi maaşımın hepsini bir anda vermedikleri için kredi kartına geçtim. ödeme gününde patron ödüyo daha iyi oluyo.
sevmediğim yönleri yok. haftanın üyesiyim ya, buna da cevap vereyim dedim
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 12:22
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 12:26
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 12:27
İnternetten alış veriş için sanal kredi kartını kullanırım. Normalde gereksiz geliyor. Bankada para tut, ATM kart ile ödemeni yap. Taksitle alışveriş yapmayacaksan kredi kartını zırt pırt çıkarmana ne gerek var..
Bonus'u puanı cartı curtu hoşuna gidiyorsa ATM kartların da var onlardan..
Hasta etme adamı
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 13:05
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 13:09
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.
Charles Bukowski
Piizan
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 13:13
No sweet perfume that would torture you more than this..."
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 13:19
gecen sene tüm borcunu kapatıp iptal ettirdim
tüm borcu ödedigim halde essek yüküyle faiz ödettiler
bi de kapatılmıs hesaba
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 13:26
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 15:14
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 15:31
Tecrübe çok zalim bir öğretmendir. İnsanı önce sınavdan geçirir, sonra dersini öğretir. - Spuitems
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 15:38
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 17:30
Her bankadan birer tane olmak kaydıyla kredi kartlarım var Bu konuda hatalı mıyım ? Evet.. Nakit varsa nakit kullanırım..Yoksa yine de gidip çok istesemde kartı kullanmam..Genelde taksitlendirme de k.kartını tercih ederim.Bu yönden avantajlı olduğunu düşünüyorum.. Ha birde bonusları,chip paraları harcamak zevkli oluyo Sevmediğim tarafı ise , kartların şekilleri..Hep kare olmak zorundalar mı ?31 Mart için günün sorusu:
Kredi kartınız var mı?Alışverişilerinizde daha çok para mı yoksa kredi kartı mı tercih ediyorsunuz?Sizce hangisi daha avantajlı?Sevmediğiniz tarafları var mı?....
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..
(Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 17:51
Değişiklikler Kaydedildi...
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 18:03
Not : Yalnız iki tanesi kapandı ,borcundan dolayı..Öncelikle onları feda etmek istiyorum..Olur ??
Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..
Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..
* * *
Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..
(Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)
Gönderim zamanı 31.03.2008 - 22:51